SIGIO Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 04:42 πμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 04:42 πμ Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι η διαδικασία έκδοσης ΚΗΔ γίνεται προς ενημέρωση της γεωμετρικής βάσης του Κτηματολογίου. Στη διαδικασία αυτή, το Κτηματολόγιο δεν ενδιαφέρεται για το αν το pdf του τοπογραφικού που ανεβαίνει έχει ορθογραφικά λάθη στα κείμενα των δηλώσεων ή δεν έχει τόνο σε μία λέξη. Δεν ενδιαφέρεται καν αν το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είναι ή όχι άρτιο και οικοδομήσιμο. Στη παρούσα φάση ενδιαφέρουν μόνο τα γεωμετρικά και πληροφοριακά στοιχεία για την ενημέρωση της βάσης. Η δήλωση περί ταυτόσημου dxf και pdf γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι τα στοιχεία που ενημερώνουν τη βάση, δηλαδή polylines και textes είναι ίδια με τα μεταβιβαζόμενα. 1
GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 05:09 πμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 05:09 πμ 20 hours ago, angusmacgyver said: Καθόλου υπερβολικό. Από τη στιγμή που το αποδεικτικό συνοδεύει το τοπογραφικό, δε γίνεται να απεικονίζεται διαφορετικό από αυτό που παραδίδεται. Είτε πρόκειται για ένα κόμμα, είτε για ορθογραφικό λάθος, είτε για αλλαγή ολόκληρης παραγράφου, πρέπει να βγει καινούριο ΚΗΔ. Φαντάσου αυτό το τοπογραφικό να καταλήξει σε καμία δικαστική διαμάχη και ο αντίδικος να αμφισβητήσει την εγκυρότητά του επειδή δεν ταιριάζει με το ΚΗΔ... Τραβηγμένο, αλλά όχι και εκτός πραγματικότητας. Εγώ προσωπικά τα ελέγχω για τέτοιες περιπτώσεις. H απαίτηση είναι να είναι ταυτόσημο το διανυσματικό αρχείο με αυτό του PDF. Εγω προσωπικά δεν αφήνω στο DXF που ανεβάζω κείμενα δηλώσεων,πινακακια κτλ προφανώς για να μην γεμίζω με σκουπίδια την την βάση. Τραβηγμένο αλλά γίνεται.....να εχει τα minimum DPI το PDF και να μην μπορείς να δεις και πολλά στο συνοδευτικό απόσπασμα. Προφανώς και αν χρειαστεί βγάζω νεο ΚΗΔ για να μην με κουράζουν99% δεν χρειάζεται όμως. Συμφωνώ με τον @toposa
ntanos Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 12:24 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 12:24 μμ (edited) Και εγω συμφωνώ με τα αρχικα σχόλια των συναδέλφων. ΚΗΔ = Ηλεκτρονική επισύναψη τοπογραφικού σε τίτλο. Το ότι, επιπρόσθετα, ανεβάζουμε το dxf στην κτηματολόγιο δεν σημαίνει ότι αυτός είναι ο σκοπός του ΚΗΔ. Τη συζήτηση για ένα ορθογραφικό την καταλαβαίνω, αλλά ακόμα και για μία νέα δήλωση δασικών (ποσο δε μαλλον για άλλη δήλωση του Ν.651/77), το συνημμένο τοπογραφικό στον τίτλο αλλάζει. Αυτό εξασφαλίζει και εμάς πάνω από όλα ότι το συμβόλαιο γίνεται με την συγκατάθεσή μας, που πλέον προκύπτει με την ψηφιακή μας υπογραφή και μόνο. Έντυπο τοπογραφικό απλά παραδίδουμε για να μη γίνει απότομα η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και για να έχουν τα γεροντάκια χαρτί στα χέρια τους. Edited April 4, 2025 at 02:47 μμ by ntanos 1
GeorgeVasil Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 09:48 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 09:48 μμ 9 hours ago, ntanos said: Αυτό εξασφαλίζει και εμάς πάνω από όλα ότι το συμβόλαιο γίνεται με την συγκατάθεσή μας, που πλέον προκύπτει με την ψηφιακή μας υπογραφή και μόνο. Έντυπο τοπογραφικό απλά παραδίδουμε για να μη γίνει απότομα η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και για να έχουν τα γεροντάκια χαρτί στα χέρια τους. Δεν ξέρω τι γίνεται στα μέρη σας, αλλά εδώ οι συμβολαιογράφοι ξύνουν με ξυραφάκι τις υπογραφές να δουν αν είναι με μελάνι. (ναι είχε τύχει). Εξάλλου η ηλεκτρονική υπογραφή δεν ισχύει σε έντυπη μορφή. Τώρα για τον σκοπό του ΚΗΔ, είναι λάθος που έχουν αφήσει μετέωρη και στην κρίση του καθενός την επιλογή για επανέκδοση ή μη για ένα πχ ορθογραφικό λάθος ή για τον λόγο που άνοιξε το παρών. (για τις δηλώσεις δασικών/αρτιότητας δεν το συζητάμε καν).
aquar Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 07:08 πμ Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 07:08 πμ Μαζί με τον thief7710 και εγώ σε παρόμοιο προβληματισμό, π.χ. βρέθηκε στην πορεία ένας άγνωστος γείτονας, ξανά ΚΗΔ; Ένα σχέδιο που το είχα τυπώσει σε Α3 τώρα θέλω να το απλώσω σε Α2 χωρίς να πειράξω τίποτα, ξανά ΚΗΔ; Κατά την εκτύπωση δεν περάστηκε μια μικρή απόσταση στο σχέδιο, ενώ αναγράφεται δίπλα στον πίνακα των συντεταγμένων. Το τοπωνύμιο είναι το Χ ή το Υ που βρέθηκε και αυτό στην πορεία. Γενικά μικροδιαφορές που παλιά πήγαινες και τις συμπλήρωνες επί τόπου με μια υπογραφή από δίπλα ή ξανατύπωνες το σχέδιο. Για παράδειγμα στους όρους δόμησης ενός οικισμού που έχει όριο αρτιότητας 1000τμ γράφω 10000τμ και δεν το προσέχω, έχω γράψει όμως το ΦΕΚ της οριοθέτησης και έχω γράψει ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση. Το 10000τμ δεν επηρεάζει τίποτα πάνω στο σχέδιο ούτε συσχετίζεται με το οικόπεδο. Πρέπει να βγάλω νέο ΚΗΔ γιατί έκανα λάθος, έχει όμως νόημα να βγάλω νέο ΚΗΔ; Σε ένα άλλο σχέδιό μου η εφαρμογή δεν ξέρω γιατί μου εκτύπωνε τη μικρογραφία του σχεδίου μου μισοάδειο, αν κατέβαζες το Pdf έβγαινε κανονικό, πώς θα το εξηγήσεις το τεχνικό πρόβλημα; Τη ξέρουμε τη νομοθεσία, πρέπει να είναι πανομοιότυπο το ψηφιακό με το φυσικό σχέδιο, είναι όμως αγγαροδουλειά και εκνευριστικό μετά από 5 μήνες και αφού έχεις πληρωθεί και θεωρείς τη δουλειά λήξαν, να σε παίρνει η συμβολαιογράφος να σου πει να αλλάξεις τη λέξη ρέμα με τη λέξη ποταμός και ας είναι λάθος γιατί έτσι αναγράφεται στη διαθήκη, αλλιώς δεν προχωράει. 1
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 09:00 πμ Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 09:00 πμ (edited) Το ανέβασμα (και του εξ΄αυτού εξαγόμενου ΚΗΔ) έχει ως σκοπό να ανεβούν όλα εκείνα τα layers που κατά τις οδηγίες ΤΕΕ ορίζονται ως υποχρεωτικά. Τα υπόλοιπα layers (μη υποχρεωτικά) αν είναι για το Συμβ/φο και για τον κοινό πολίτη μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς να απαιτείται ξανανέβασμα και νέο ΚΗΔ αλλά αν είναι για ΥΔΟΜ (έκδοση Ο.Α όπως προστέθηκε με το Ν 5142/24) η ΥΔΟΜ σίγουρα θα το ζητήσει Edited April 5, 2025 at 02:22 μμ by ΚΑΝΑ
gktpgeue Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 09:39 πμ Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 09:39 πμ (edited) Πρακτικά υπάλληλος του Υποθηκοφυλακείου (Κτηματολόγιο), πρέπει να καταχωρήσει ΚΗΔ όταν η πράξη με ΔΓΜ φτάσει στο τέλος της, και αυτό σημαίνει ότι θα αλλάξει με βάση το DXF του ΚΗΔ. Υπάρχει και PDF οπότε καταχωρούν και κάθε άλλο "οπτικό" μέρος, άσχετα ότι προφανώς αν δεν υπάρχει λόγος δε θα το ελέγξουν αλλά μπορεί να μνημονευτεί κατά βούληση στο μέλλον. Edited April 5, 2025 at 09:41 πμ by gktpgeue
ntanos Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 03:10 μμ Δημοσιεύτηκε April 5, 2025 at 03:10 μμ On 5/4/2025 at 12:00 ΜΜ, ΚΑΝΑ said: Το ανέβασμα (και του εξ΄αυτού εξαγόμενου ΚΗΔ) έχει ως σκοπό να ανεβούν όλα εκείνα τα layers που κατά τις οδηγίες ΤΕΕ ορίζονται ως υποχρεωτικά. Τα υπόλοιπα layers (μη υποχρεωτικά) αν είναι για το Συμβ/φο και για τον κοινό πολίτη μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς να απαιτείται ξανανέβασμα και νέο ΚΗΔ αλλά αν είναι για ΥΔΟΜ (έκδοση Ο.Α όπως προστέθηκε με το Ν 5142/24) η ΥΔΟΜ σίγουρα θα το ζητήσει Διαφωνώ με το παραπάνω, για αυτό κρούω τον κώδωνα του κινδύνου για την παρανόηση που υπάρχει.. - Το ένα αρχείο που ανεβάζουμε (zip με dxf και Hashcode) είναι δώρο προς την "Ελληνικό Κτηματολόγιο". - Το άλλο αρχείο που ανεβάζουμε (pdf με ψηφιακή υπογραφή) είναι το συνημμένο στον τίτλο διάγραμμα, με τα όλα του (Δηλώσεις κλπ) 1 2
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε April 6, 2025 at 07:27 πμ Δημοσιεύτηκε April 6, 2025 at 07:27 πμ (edited) Δεν διαφωνώ με το σκοπό του κάθε αρχείου, (πράγματι αυτός είναι!) αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να ξαναβγάλω ΚΗΔ αφού το δώρο του κτηματολογίου θα είναι το ίδιο (γιατί να ξανασχολείται! ) και η/ο Συμβ/φος, ΥΔΟΜ κλπ θα έχουν ένα pdf με ένα ΚΗΔ (μα παλιό, μα νέο -μα 10 φορές ανεβασμένο-δεν τους ενδιαφέρει!) αρκεί στο τέλος το τοπογραφικό να είναι πανομοιότυπο κατά τα γεωμετρικά -χωρικά στοιχεία με το dxf και εσύ που το υπογράφεις είτε ψηφιακά είτε χειρόγραφα να έχεις συμπεριλάβει όλα όσα στοιχεία απαιτούνται ανάλογα με το σκοπό σύνταξής του- Εξάλλου ο έλεγχος των στοιχείων που γίνεται από το ΤΕΕ μεταξύ PDF και DXF αφορά -αν δεν κάνω λάθος στην σύμπτωση των υποχρεωτικών layars- και κατά τα λοιπά μπορούν και να διαφέρουν υ.γ δοκίμασε π.χ να αλλάξεις το γείτονα Α σε Β ή το άρτιο και μη άρτιο στο dxf, χωρίς να τα αλλάξεις στο dxf. Θα το καταλάβει το ΤΕΕ?? Ενώ αν στο ένα το βάλεις ως περιφραγμένο και στο άλλο ως ξέφραγο θα το καταλάβει! Edited April 6, 2025 at 07:41 πμ by ΚΑΝΑ
gktpgeue Δημοσιεύτηκε April 6, 2025 at 09:52 πμ Δημοσιεύτηκε April 6, 2025 at 09:52 πμ Γιατί μνημονεύεται στα συμβόλαια. Μπορεί στο μέλλον κάποιος να ανατρέξει μόνο στο ΚΗΔ. Εκεί θα δει και DXF και PDF μόνο ως δουλειά μας.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα