ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 10:08 πμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 10:08 πμ @Pavlos33 Έχω την υπόνοια ότι, συνήθως και στις περισσότερες των περιπτώσεων ο φωταγωγός είναι εκτός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου...
cvlengnr Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 01:24 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 01:24 μμ Οταν αγοραζουμε ακινητο παμε σε μηχανικό (ανεξάρτητο απο τράπεζες, μεσίτες, πωλητες κλπ), τον πληρώνουμε ένα αμελητέο κλασμα της αξίας του ακινήτου για να ελεγξει και να τακτοποιησει (αν απαιτείται) όλα τα θέματα του ακινητου και ειμαστε ησυχοι και εξασφαλισμένοι Ειναι ο μοναδικός τρόπος. Τα φορουμ καλά ειναι για μια γενική ιδέα, αλλά μέχρι εκεί.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 02:11 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 02:11 μμ 3 ώρες πριν, ΙΑΣΟΝΑΣ said: @Pavlos33 Έχω την υπόνοια ότι, συνήθως και στις περισσότερες των περιπτώσεων ο φωταγωγός είναι εκτός του εγκεκριμένου κτιριακού όγκου... Ήταν τα περίεργα του τότε Νόμου. Αρχή της κρίσης χρέους. Τα ταμεία άδεια (παρά τα "λεφτόδεντρα" που θα έδιναν χρήματα...). Οπότε, θυμόμαστε όλοι σε εκείνο το νόμο (Υπουργός Παπακωνσταντίνου) ο σκοπός ήταν να μπουν όλα μέσα με ένα αρκετά μεγάλο πρόστιμο όπως αποδείχθηκε συγκριτικά με τους επόμενους αυθαιρετονόμους. Βεβαίως στη συνέχεια είδαμε όλες εκείνες τις "περίεργες" περιπτώσεις και ξανακάναμε υπαγωγή.
ΙΑΣΟΝΑΣ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 03:15 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 03:15 μμ @Pavlos33 συμφωνώ! Οφείλουμε όμως όλοι εμείς οι παλιότεροι να συστήνουμε σε όλους τους λεβέντες - συναδέλφους μας ό,τι ορθώς εντοπίζουμε στις τότε σαχλαμάρες!!! και να προτρέπουμε προς διόρθωση... Δηλαδή, όταν κάποιος αντιμετωπίζει ακίνητο με 3843 οφείλει, αφενός μεν να τον ξεσκονίσει, αφετέρου δε να λάβει ως πρώτη του προτεραιότητα τη νομιμότητα της όποιας διαδικασίας!!! Γεγονός που σημαίνει π.χ. εντάσσονται σε αυτόν αποκλειστικά και μόνο χώροι εντός κτιριακού όγκου, έλεγχο τοίχων πλήρωσης, έλεγχο κοινόχρηστων χώρων, έλεγχο σοφιτων για το ύψος κ.λπ. Προσωπικώς και ανεξαρτήτως του οικονομικού κόστους για τον πελάτη μου, όταν συναντώ τέτοιες περιπτώσεις, κατά 99% τις ξανά εντάσσω στον 4495. Από την άλλη, όταν πελάτης μου ενδιαφέρεται για αγορά ακινήτου που έχει ένταξη στον 3843, αδιαφορώντας για τις όποιες συνέπειες γίνομαι πολύ αυστηρός κριτής...
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 04:50 μμ Δημοσιεύτηκε April 4, 2025 at 04:50 μμ Συμφωνούμε Ιάσονα. Έχω υιοθετήσει την ίδια πολιτική και αφού συζητάμε και για τον 3843 να μην ξεχνάμε ότι η διατήρηση της αυθαίρετης χρήσης ήταν για 40 χρόνια. Αν λοιπόν κάποιο ακίνητο περαίωσε το 2010, ήδη έχουν περάσει 15 χρόνια και απομένουν 25 έτη. Επομένως, ίσως και οι τράπεζες σε κάποια δανειοδότηση με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής τα 30 έτη, ενδεχομένως να εγείρουν θέμα σε ακίνητο με ρυθμισμένη χρήση ν. 3843 και να "απαιτήσουν" την εκ νέου ένταξη στον 4495/17 προς οριστική εξαίρεση από την κατεδάφιση ή να απομειώσουν την εκτιμώμενη εμπορική του αξία λόγω της διατήρησης χρήσης σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Παρόμοια συλλογιστική και για τις υπαγωγές κατηγορίας 5. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα