Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

καλημέρα σας, 

επιτρέπεται η κατασκευη πυλωτής (δηλ .κτίριο σε υποστυλώματα), προκειμένου να μην υπολογιστεί στον σδ, σε οικόπεδο που έχει πρόσωπο σε οδο, που σύμφωνα με Αποφ Νομάρχη, πρέπει να γίνει εξαγορά θ.σ. γιατί απαγορέυεται η δημιουργία θ.σ.? σύμφωνα με το αρθ. 11, παρ. 6 ιζ ΝΟΚ δεν αναφέρεται κάτι για θ.σ.

Edited by ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
Δημοσιεύτηκε

Ναι!

Δεν είσαι υποχρεωμένη να κάνεις πιλοτί για θέσεις στάθμευσεις μόνο,άλλο αν στην ελλάδα το κάνουμε κυρίως για αυτό!Επίσης με τον ΓΟΚ του 83 εχω δει  πολλές οικοδομές σε βόρεια προάστια με piloti χωρις όμως θέσεις στάθμευσεις!

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

υπάρχει και άλλη λύση, μπορείς να θεωρήσεις όλο τον χώρο ως ημιυπαίθριο (να τον υπολογίσεις και στο ΔΚ) εφόσον έχεις περιθώριο στο ποσοστό 20%.

Επιτρέπεται επίσης χώρος κοινόχρηστης εισόδου εως 40μ2 στο επίπεδο του ισογείου η οποία δεν μετράει στο ΣΔ.

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

ναι, το σκεφτηκα ως το δυσμενεστερο σενάριο,  ως ημιυπαίθριοι χωροι, που όμως έχω περιθώριο αλλά δεν εχω προδιαγραφές 35% ανοίγματος. θέλει μελέτη, ωστόσο δεν καταλαβαίνω γιατί να μην μπορεί μια μελέτη να έχει χώρο με υποστυλώματα, ελέυθερο, χωρίς να προορίζεται για θ.σ.

Δημοσιεύτηκε

Μα φυσικά αφού πουθενά δεν υπάρχει περιορισμός στην χρήση της ... παρά μόνο τα παρακάτω.....

i)   επιφάνεια τουλάχιστον ίση με το 50% της επιφάνειας που καταλαμβάνει το κτίριο, 
ii)   στάθμη δαπέδου έως 0,50 μ. πάνω ή κάτω (±0,50 μ.) από την οριστική στάθμη εδάφους σε κάθε σημείο του, 
iii)  ελεύθερο ύψος τουλάχιστον το προβλεπόμενο για χώρο κύριας χρήσης και εφόσον 
iv)  υπάρχει λειτουργική σύνδεση όλων των επιπέδων όπου εκτείνεται. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.