Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια επισκευών


Recommended Posts

Λοιπόν για να λήγει το θέμα.

 

1) Οι συνάδελφοι στα λένε πολύ καλά. Μην μπερδεύεις τους εργολάβους με τους μηχανικούς. Το ίδιο είναι ο επιπλάς με τον προμηθευτή της ξυλείας ?

 

2) Υπάρχουν νόμοι που οφείλεις σαν πολίτης να γνωρίζεις. Και η άγνοια δεν αποτελεί δικαιολογία νομικά. Βάσει νόμων δλδ οφείλει ο πολίτης να εκδώσει άδεια για οποιαδήποτε οικοδομική εργασία ήθελε εκτελέσει.

 

3) Δεν ενδιαφέρει καθόλου τι ανέθεσες να σου εκτελέσει ένας εργολάβος. Εσύ οφείλεις να εκδόσεις την άδεια και όχι αυτός. Δλδ έχετε υπογράψει συμφωνητικό που να λέει σου αναθέτω και να εκδόσεις την απαιτούμενη βάσει της νομοθεσίας οικοδομική άδεια ? Όχι.

 

4) Ελάχιστη αμοιβή για μελέτη - επίβλεψη + τοπογραφικό είναι χοντρικά στα λέω :1150+1150+450 € +ΦΠΑ. Αυτές είναι οι αμοιβές του μηχανικού. Σε αυτά βάλε ΙΚΑ, κρατήσεις και εισφορές υπέρ τρίτων βάσει πάλι νομοθεσίας και θα βγεί ένα κοστουμάκι κοντά στα 5000-6000€ + ότι πληρώσεις για τις εργασίες(σκαλωσιά+χρωματισμοί+απολογιστικά για τυχόν άλλες εργασίες, πχ αποξηλώσεις σοβάδων και επανασοβάτισμα)

 

5) Οι μηχανικοί είμαστε άνθρωποι. Δεν είμαστε φαταούλες. Αλλά επιστήμονες. Δεν είμαστε εργολάβοι αλλά το κάνουμε κι αυτό. Αλλά πρώτα απ' όλα είμαστε μηχανικοί. Άδεια δεν πρέπει να βγάλεις για να τα φάμε εμείς δλδ οι μηχανικοί αλλά γιατί έτσι ορίζει η νομοθεσία, η κοινή λογική για τέτοιες εργασίες αλλά και η ηθική του καθενός.

7 στα 10 ατυχήματα προέρχονται από τη χρήση σκαλωσιών. Είναι τρομερά επικίνδυνη εργασία. Ιδιαιτέρα΄τερα με αυτές τις ζέστες. Μόνο φαντάσου να ζαλιστεί και να πέσει κάποιος και εσύ να μην έχεις άδεια.

 

Για 3-4-5-6.000€ θα παίξεις κορώνα γράμματα τη ζωή σου και την περιουσία σου ? Εγώ αν είμουν εργάτης και χτυπούσα το νυχάκι μου θα σου έπαιρνα και τα σώβρακα είτε εξωδικαστικά είτε δικαστικά.:wink:

 

Το ποσόν δεν είναι μεγάλο καθώς αναλαμβάνουμε τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κάθε μηχανικός. Ευθύνες για τη δική σου δουλειά. Για το σπίτι σου. Και τις αναλαμβάνουμε για πάντα. Και συντάσσουμε μελέτες, εκπονούμε επιβλέψεις, τηρούμε νομοθεσία, έχουμε σπουδάσει, διαβάσει και φάει σκατά για να φτάσουμε 25 χρονών να πάρουμε την 1η μας δουλειά μετά από 7 και 8 χρόνια σπουδών και να έρθει κάποιος ο οποίος δίνει 200€ στα μπουζούκια ένα Σάββατο να μου πει ότι του φαίνονται πολλά 1500€ και 3000€ ?

 

Και σαφώς είμαστε καχύποπτοι και καλά κάνουμε. Ξέρεις τι έχουμε διαβάσει και δει ?

 

Ακολούθα αυτά που σου είπε ο georgecv και καλή τύχη.

 

 

 

Προς όλους:

Btw το φόρουμ δεν είναι για να μαθαίνετε τιμές ή να κάνετε έρευνα αγοράς.

 

Επόμενος που θα πει ή θα αφήσει να νοηθεί κάτι τέτοιο έφαγε κόκκινη κάρτα από εμένα.

 

Αν δε διαθέτε ούτε 10 λεπτά να διαβάσετε τους κανόνες συμμετοχής εγώ δε διαθέτω ούτε 5 επαγγελματικά λεπτά να διαβάσω βλακείες, ανακρίβειες, κουτοπόνηρες σκέψεις και αναληθείς εικασίες. Απλά θα σβήνω και θα δίνω κάρτες.

 

Αδελφέ πήγαινε σε μηχανικό καθώς αυτός ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ είναι ο 1ος που πρέπει να επισκέπτεσαι. Είδες τι ωραία στα είπε ο σκαλωσάς ? Υπέγραψε ένα χαρτί.......κανείς δεν πέρνει την ευθύνη.......

 

Ξέρεις πόσα άλλα είναι που πρέπει να ξέρεις και να τηρήσεις, που κανένας μπογιατζής δε θα στα πει καθώς δεν είναι και η δουλειά του ? Δουλειά του είναι να βάφει.

Πχ θα έχεις προσωπικό......ΙΚΑ δεν θες? Συγγενικό μου πρόσωπο ακόμα το εκβιάζει αλβανός εργάτης για καταγγελία στο ΙΚΑ. Και πληρώνει τώρα ο "πονηρός συγγενής" μου.:lol:

 

Και λήξτε το τώρα εδώ καθώς απαντήσεις πήρες και ήταν και σωστές.

 

Την καλημέρα μου σε όλους.8-)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 27
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 4 months later...

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Να κάνω και εγω μια ερωτηση για παραπλήσιο θέμα με αυτό που εχει αναφερθεί.

 

Σε μια παλιά πολυκατοικία στο Παγκρατι στην οποία εχει ενα διαμέρισμα η μητέρα μου, θα στηθούν σκαλωσιές για να επισκευαστούν μάρμαρα που κινδυνευουν τα πέσουν κτλ κτλ.

 

Σύμφωνα με το γραφείο που κάνει την διαχείριση, ο μηχανικός που θα βγάλει την απαιτούμενη άδεια από την πολεοδομία, θέλει τα ΑΦΜ ενός ή περισσοτέρων ιδιοκτητών για να βγει η Αδεια στο ονομα τους. Αν και μηχανικός, δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με αυτά τα ζητήματα, και αν ξέρει κάποιος θα μπορούσε να μου πει:

 

Α) Ειναι ορθό αυτό που ζήτησε με τα ΑΦΜ, και

Β) Υπάρχει κανένας κίνδυνος αν γινει κανά ατυχημα να την πατήσει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης που θα έχει δώσει τα στοιχεία του?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Για να εκδοθεί μια οικοδομική άδεια, πρέπει να έχει κάποιον που κάνει την αίτηση.

Αυτός δίνει ΑΦΜ και ΑΤ. (Τα θέλει και το ΙΚΑ)

Γιατί δεν δίνουν όλοι το ΑΦΜ τους ώστε να έχουν οποιαδήποτε ευθύνη συνολικά και όχι ένας?

Link to comment
Share on other sites

Σε πολυκατοικία και να συμφωνήσουν όλοι, αποκλείεται. εδω υπήραχν κάποιοι οι οποίοι διαφωνούσαν με το φτιάξιμο τωνμαρμάρων που επεφταν - δεν ειχαν λίγο μυαλό να σκεφτούν πως αν επεφτε στο κεφάλι κανενός, θα τρέχανε και δεν θα φτάνανε!.

 

Τεσαπ, κάποια λύση βρέθηκε, οπότε ο θεός βοηθός... :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αγαπητοί συνάδελφοι είμαι νέος μηχανικός και πρόκειται να αναλάβω μια ανακαίνιση ενός διαμερίσματος. Μπορείτε να με βοηθήσετε, σχετικά με την έκδοση άδειας η οποία είναι απαραίτητη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Ποιά είναι η διαδικασία και απο που να ξεκινήσω για την έκδοση της ?

Ευχαριστώ Πολύ

Link to comment
Share on other sites

κάνε ένα search στο forum και θα βρεις τι χρειάζεται ειτε για αδεια μικρής κλίμακας είτε για κανονική. Εξαρτάται από το είδος της επέμβασης που θέλεις να κάνεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.