Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα,

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω για την έκδοση δύο Υπεύθυνων Δηλώσεων που μου ζητήθηκαν στο πλαίσιο αίτησης αδειοδότησης υπαίθριου γηπέδου;

Η πρώτη ΥΔ αφορά δήλωση μηχανικού, στην οποία πρέπει να βεβαιώνεται αιτιολογημένα σε ποια κατηγορία του άρθρου 56 του Ν.4479/2017 (ΦΕΚ 94/Α') – όπως αυτός τροποποιεί τον Ν.2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α') – υπάγεται η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση.

Η δεύτερη είναι επικυρωμένη ΥΔ ιδιώτη μηχανικού, στην οποία πρέπει να βεβαιώνεται αναλυτικά και αιτιολογημένα ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της ΚΥΑ 408113/21902/27256/03-10-2017 (ΦΕΚ Β' 3568).

Από μια πρώτη έρευνα που έκανα, φαίνεται ότι απαιτείται έλεγχος για την τήρηση προδιαγραφών κ.λπ., ενώ έχω ήδη διαπιστώσει πως στην εγκατάσταση υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές. Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για διαδικασία με σημαντικό όγκο εργασίας και πολυπλοκότητα.

Έχει κάποιος εμπειρία με αντίστοιχη υπόθεση; Ποιο θα μπορούσε να είναι το εύλογο κόστος της αμοιβής για το σύνολο της διαδικασίας;

Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφε καλησπέρα,

Βρίσκομαι σε αντίστοιχο στάδιο... μπορείς σε παρακαλώ να μας περιγράψεις τί εγκατάσταση είναι αυτή;
Εγώ έχω 2 γηπεδάκια beach volley σε άδειο οικόπεδο και θα πρέπει να στηθεί και ένα προκατ για wc και αποδυτήρια όπως του πρότεινα. Επίσης πρέπει να δειχτεί και 1 θέση στάθμευσης. 

Το δικό σου είναι ανάλογου μεγέθους ή πολύ μεγαλύτερο;

ΠΡΟΣΟΧΗ!! η ΚΥΑ που αναφέρεις Έχει καταργηθεί από την 24/12/2024 με το Άρθρο 20 Υπ. Απόφαση ΓΓΑ/35413/2024

Άρθρο 20 Υπ. Απόφαση ΓΓΑ_35413_2024.pdf

yp-apofasi_____35413_2024.pdf

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα συνάδελφε,

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Στην περίπτωσή μου πρόκειται για υπαίθριο γήπεδο, το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία Ομάδα Β1. Έπειτα από μελέτη της σχετικής ΚΥΑ, διαπίστωσα ότι πρόκειται για μια απαιτητική εργασία, η οποία απαιτεί σημαντικό χρόνο τόσο για τη σύνταξη των ΥΔ όσο και για τη λεπτομερή εξέταση όλων των χώρων.

Αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι το πώς θα προσδιορίσω την αμοιβή μου, καθώς πρόκειται για έργο με αρκετή πολυπλοκότητα.

Υ.Γ. Στην εγκατάσταση υπάρχουν και αυθαίρετες κατασκευές, επομένως θα χρειαστούν και σχέδια για την τακτοποίησή τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.