Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενδοδαπέδια θέρμανση βίλας με αρχιτεκτονική "τρύπα"


xobit

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.Κάνω τη μελέτη θέρμανσης για μια βίλλα και εχω μια απορία.Η κατοικία έχει ενα όροφο.Μεταξύ του ισογείου και του ορόφου έχει μία "αρχιτεκτονική" τρύπα περίπου 25 τετραγωνικών.Ο τρόπος θέρμανσης είναι με ενδοδαπέδια θέρμανση.Δεδομένου οτι η ζέστη πηγαινει προς τα πάνω πως θα αντιμετωπίσω το όλο πρόβλημα θέρμανσης των δύο όρόφων?

Link to comment
Share on other sites

Τι είναι αυτή η τρύπα;

Ποιές είναι οι απώλειες του χώρου όπου βρίσκεται η τρύπα;

Καλύπτεις με την θέρμανση, τις απώλειες;

 

ΤΟ γεγονός ότι θα έχεις υψηλότερη θερμοκρασία στο υψηλό σημείο ΔΕΝ σημαίνει κατ'ανάγκη ότι δεν θα έχεις επαρκή θερμοκρασία στο χαμηλό σημείο. Αρκεί η θερμότητα που θα μεταφέρεται από τον χώρο (λαμβανομένης υπόψη της σχετικά υψηλής θερμοκρασίας που θα υπάρχει στο ανώτερο σημείο της τρύπας) στο περιβάλλον, θα είναι μικρότερη ή το πολύ ίση (κατά τις χειμωνιάτικες ημέρες με χαμηλή θερμοκρασία και δυνατό αέρα) με την θερμότητα που θα εισέρχεται από το σύστημα θέρμανσης στο χώρο αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.