Katerinagian Δημοσιεύτηκε February 19, 2011 at 10:16 μμ Δημοσιεύτηκε February 19, 2011 at 10:16 μμ ας απαντήσω στον εαυτό μου ένα χρόνο μετά.... διαβροχή - διαβροχή - διαβροχή... και αν σκάσει ( ρηγματωθεί ) η πλάκα, τόσο ώστε να περνάνε τα νερά τι κάνουμε; ρητίνες και στεγάνωση αν πρόκειται για ταράτσα;
AlexisPap Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 08:03 πμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 08:03 πμ Πράγματι, συστηματική διαβροχή (που ενοχλεί τα μάλα τα μαστόρια). Επίσης, περιστασιακά, έχω χρησιμοποιήσει λινάτσες, κάνουν πολύ καλή δουλειά και επιφέρουν οικονομία στο νερό... Ωστόσο, με όλα αυτά, η ρηγμάτωση (το σκάσιμο) δεν αποφεύγεται 100%. Δεν πειράξει και τόσο, εξάλλου συντηρούμε το σκυρόδεμα για την ανάπτυξη των αντοχών κυρίως... Συνήθως δεν χρειάζεται καμία επέμβαση στις πλάκες που ρηγματώθηκαν... Να σημειώσω ότι όλες οι πλάκες, ακόμη και εκείνες που δεν έσκασαν, χάνουν την στεγανότητα τους κανέναν χρόνο μετά την σκυροδέτηση...
kostassid Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 12:45 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 12:45 μμ Θα ήθελα να διατυπώσω ένα ερώτημα χωρίς να ανοίξω νέο θέμα καθώς είναι σχετικό με το υπάρχον. Σε σκυροδέτηση ενίσχυσης υποστυλώματος με σκυρόδεμα c30/37 ο μπετατζής είχε καλουπώσει με μπετοφόρμ και τάβλες, ενώ η σκυροδέτηση έγινε καλοκαίρι στους 32 βαθμούς υπό σκιά. Καθώς ήταν δύσκολη η σκυροδέτηση τελείωσε απόγευμα 19:00 και την επόμενη μέρα είχε 38 βαθμούς και ορισμένα υποστυλώματα ήταν (με τα καλούπια τους) εκτεθειμένα στον ήλιο. Τα μπετοφόρμ κυριολεκτικά δεν μπορούσες να τα ακουμπήσεις από τη θερμοκρασία (ήταν και 340kg τσιμέντο/m3) . Η ερώτηση μου είναι αν διαβρέχεις από πάνω ή ξεκαλουπώνεις, σε αντίθεση με ότι αναφέρει ο κανονισμός, ώστε να μπορέσεις να συντηρήσεις με λινάτσες και πιο άμεση διαβροχή.
AlexisPap Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 12:57 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 12:57 μμ Όσο το υποστύλωμα είναι καλουπωμένο, το καλούπι (εφόσον είναι σωστό) αποτρέπει την απώλεια υγρασίας. Φυσικά υγρασία χάνεται πάλι, αλλά ό,τι απομένει είναι επαρκές για την ενυδάτωση. Επομένως τα όσα λέει ο ΚΤΣ (ξεκαλούπωμα 48h μετά) είναι σωστά: Σε 48h το υποστύλωμα δεν προλαβαίνει να στεγνώσει και μετά το ξεκαλούπωμα θα έχει κρυώσει... Φυσικά οι λινάτσες είναι αναγκαίες μετά το ξεκαλούπωμα.
gior35 Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:19 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:19 μμ έχω ενα κτίριο που έχει την μορφή ορθογωνίου με διαστάσεις 17.50Χ30.0μ. καταρχάς θέλω να ρωτήσω:1) αν θεωρείτε απαραίτητο τον αρμό σε αυτην την περίπτωση και 2) σε 2 σημεια ο ιδιοκτήτης θέλει να αποφυγει να βάλει κολόνες οπότε θα πρέπει να γίνουν 2 δοκάρια μήκους 12.50μ. το συγκεκριμένο τμήμα του φορέα θα λειτουργήσει σαν πλαίσιο. ρωτάω αν σε αυτή την περίπτωση θα λάβω υπόψιν στους υπολογισμούς την συστολή ξηράνσεως και την θερμοκρασιακή μεταβολή????
AlexisPap Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:20 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:20 μμ Αρμό μπορείς να μην κάνεις. Τους καταναγκασμούς θα του λάβεις υπόψη υποχρεωτικά.
gior35 Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:39 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:39 μμ alexispap έχω λύσει τον φορέα για συστολή ξηράνσεως -20oC και για ομοιόμορφη θερμοκρασιακή μεταβολή + και - 20οC. το υποστήλωμα είναι 50Χ50 και το ζύγωμα 40Χ80. βγάζει στο κάτω πέλμα 18Φ20 και το άνω πέλμα 10Φ20. Δεν είναι υπερβολικοί οι οπλισμοί?? (αν δεν λάβω υπόψιν τους καταναγκασμούς βγάζει 7φ20 κάτω και 5φ16 άνω. αυτο μου φαίνεται πιο λογικό). τι να κάνω για μειώσω τους οπλισμούς?
AlexisPap Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:41 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:41 μμ 40/80 για 12m άνοιγμα; Σαν λίγο μου ακούγεται...
gior35 Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:44 μμ Δημοσιεύτηκε February 20, 2011 at 05:44 μμ alexis δοκιμές κάνω. τώρα δοκιμάζω και το 40Χ100. ποια διατομή σου φαίνεται λογική εσένα?
noutsaki Δημοσιεύτηκε February 21, 2011 at 06:25 πμ Δημοσιεύτηκε February 21, 2011 at 06:25 πμ δεν έχω δει να πραγματοποιείται τέτοια δοκός από ωπλισμένο σκυρόδεμα.... προένταση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα