Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η αρχή του τέλους


stayros

Recommended Posts

[...Επαναλαμβάνω ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ο ανώτατος νόμος εντός της ελληνικής επικράτειας...]

 

Δεν ισχύει το είπαμε, η Ευρωπαϊκή Οδηγία έχει την ίδια ισχύ με το Σύνταγμα της Ελλάδος. Τα εξήγησα παραπάνω. Μπορείτε για περισσότερες πληροφορίες να ρωτήσετε κάποιον νομικό.

 

Τουλάχιστον όταν λέω δεν το λέω στον αέρα. Νομικοί εντός Ελλάδος δεν γνωρίζουν για το Ευρωπαϊκό δίκαιο σχεδόν τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 243
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν αναφέρομαι σε κανένα "κώλυμα". Το Σύνταγμα της Ελλάδος δεν είναι ένα οποιοδήποτε κείμενο και -εννοείται ότι- δεν υπάρχει

θέμα μη τήρησής του. Η εφαρμογή του -ως ανώτατου νόμου- είναι θέμα πατριωτισμού και όχι γραφειοκρατικού κωλύματος.

 

Οι -όποιες- ευρωπαϊκές οδηγίες πρέπει να είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλιώς -υποχρεωτικώς- απορρίπτονται πάραυτα.

Όχι για λόγους τυπικούς αλλά για λόγους χρέους προς το ύψιστο ιδανικό· την Πατρίδα.

Όποιος πολιτικός δεν ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, στρέφεται κατά του πολιτεύματος, του ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων.

 

(Για την προσπάθεια αμφισβήτησης της ισχύος του ανώτατου -εν Ελλάδι- νόμου, τοποθετήθηκα προηγουμένως)

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά (pappos, chilon και mred-akias, ελπίζω να μην ξεχνώ κανέναν), συμφωνούμε όλοι ότι το Σύνταγμα είναι ανώτατος νόμος και δεν πρέπει να παραβιαστεί επ'ουδενί.

 

Πάμε παρακάτω. Γιατί θέλουν την οδηγία οι άλλες χώρες και δεν την θέλουμε εμείς.

 

ΥΓ (αν δεν απαντήσει πάλι κανένας, υπόσχομαι ότι θα σταματήσω να ρωτάω αυτήν την ερώτηση. )

Link to comment
Share on other sites

Γιατί είμαστε καφενείο για αυτό

 

Οι -όποιες- ευρωπαϊκές οδηγίες πρέπει να είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της Ελλάδος, αλλιώς -υποχρεωτικώς- απορρίπτονται πάραυτα.

 

Έχω πει για ακόμα μια φορά. Δεν ισχύει αυτό. Δεν αληθεύει πως το λένε δηλαδή ???

Link to comment
Share on other sites

Όχι για λόγους τυπικούς αλλά για λόγους χρέους προς το ύψιστο ιδανικό· την Πατρίδα.

 

Αυτό προφανώς έχει να κάνει με την προσωπική θεώρηση του καθενός.

 

@Pappos καμία παρεξήγηση :lol:

 

@CostasV Θα διακυνδυνεύσω να κάνω μια υπόθεση χωρίς όμως να το έχω ψάξει σε βάθος. Μήπως, λέω μήπως γτ δεν το έχω ζήσει ούτε ψάξει, στις άλλες χώρες ο καθένας έχει ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα σπουδών του ίδιου και όχι γενικώς του τμήματος κάτι που ελέγχεται με σοβαρές εξετάσεις? Έτσι λοιπόν ο καθένας έχει ότι του αξίζει και αναλόγως του συμπεριφέρονται. Αν λοιπόν αναγνωριστούν τα κολέγια και έχουν το ίδιο επίπεδο καλώς. Αν έχουν χειρότερο επίπεδο πάλι καλώς- θα πάρουν τα αντίστοιχα. Αν έχουν καλύτερο επίπεδο πάλι το ίδιο. Αν έχουν το ίδιο επίπεδο αλλά διαφορές στο πρόγραμμα σπουδών θα πάρουν ανάλογα αλλά διαφορετικά επ.δικαιώματα.

 

Μήπως εμείς δεν μπορούμε επισήμως να δούμε ο εκάστοτε πολ/μηχ (λχ) τι διαφορές έχει από τον συνάδελφό του που έχει πάρει διαφορετική ροή? Ξέρω τώρα ότι μπερδεύεται με τα ενιαία και αδιαίρετα πτυχία και βολεύει η υπάρχουσα κατάσταση αλλά πραγματικά είναι τέτοια τα μαθήματα που ο δομοστατικός και ο υδατικών πόρων ώστε να μπορούν να έχουν τα ίδια δικαιώματα για την ανέγερση μιας 8όροφης πολυκατοικίας? Κάπου θαμένη δεν πρέπει να υπάρχει και μια αξιοκρατία?

 

Φυσικά αν γίνει τώρα διάσπαση πτυχίων/διπλωμάτων βγαίνουμε όλοι χαμένοι γτ η αξιοκρατεία πρέπει να είναι κοινώς αποδεκτή κοινωνική αξία για να λειτουργήσει το παραπάνω σενάριο και για αυτό δεν το κόβω να ζούμε ποτέ μια τέτοια κατάσταση εντός Ελλάδος. Εδώ ο ΔΥ που κάνει παραδίπλα πράγματα (είδατε τι ευγενικός που είμαι?) επιβραβεύεται ενώ εξώ (από όσα μου λένε γνωστοί τουλάχιστον για την Γερμανία) ψάχνεται στο ταμείο ανεργίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

 

Επιπλέον, εγώ δεν νομίζω ότι συμφωνήσαμε ότι το σύνταγμα είναι ο ανώτατος νόμος. Ίσως να συμφωνούμε ότι θα έπρεπε να είναι....

 

 

edit: μέχρι να γράφω τα παραπάνω, με έχει καλύψει στην ουσία ο Pappos

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε κάποια διάταξη, δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την σχετική οδηγία όλες οι χώρες - μέλη.

Για την ακρίβεια, πρέπει να κριθεί βάσει της νομοθεσίας του κάθε κράτους. (Πιστεύω ότι απάντησα).

 

Πού το ξέρετε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες -πλην Ελλάδος- θέλουν την διάταξη αυτή; (Μπορώ να έχω απάντηση, παρακαλώ;)

 

Δεν πρέπει να δεχόμαστε αβασάνιστα την προπαγάνδα των (επίδοξων) κατασκευαστών της κοινής γνώμης.

Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την ελευθερία μας.

Ο στόχος των υπηρετών του οικονομικού κατεστημένου είναι να γίνουμε

μίζεροι (π.χ. να περιοριζόμαστε σε χαρακτηρισμούς) και επομένως ανίκανοι για κάθε προσπάθεια προόδου.

 

Σημείωση 1: Για την προσπάθεια αμφισβήτησης της ισχύος του ανώτατου -εν Ελλάδι- νόμου, τοποθετήθηκα προηγουμένως.

Σημείωση 2: Προσωπική θεώρηση ότι ύψιστο ιδανικό είναι η Πατρίδα; Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε κάποια διάταξη, δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την σχετική οδηγία όλες οι χώρες - μέλη.

 

Η Ελλάδα πάντως το αποδέχεται σύμφωνα με τον Pappos βλ το ακόλουθο απόσπασμα:

 

Η Ελλάδα έχει αποδεχτεί με σύμβαση πως όλες οι Ευρωπαϊκές οδηγίες θα ισχύουν άμεσα στην χώρα μας χωρίς παρεταίρω διαδικασία με ισχύ συνταγματικού δικαίου. Είναι αλήθεια, μάλλον σαν Εθνικό δίκαιο η αναφορά γίνεται στο σύνταγμα της χώρα μας που είαναι ο υπέρτατος νόμος της χώρα ς μας σε ισχύ μαζί φυσικά με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες και τα άρθρα της Ευρωπαϊκής Συνθήκης.

 

Ναι ξέρω πως τοποθετήθηκες Chilon πιο πάνω αλλά θα μαλιάσει η γλώσσα του φιλόσοφου.:rolleyes: CostasV εκεί έχουμε κολήσει στην ουσία.

 

Και τώρα στην ερώτηση που θέλω να κάνω εγώ: Pappos μπορείς να βρεις κάτι που να αποδεικνύει τα λεγόμενά σου? Δεν έχει να κάνει με αμφισβήτηση όσο με μια ανάγκη για ξεκαθάρισμα του τι ισχύει.

 

Σημείωση @Chilon: Ύψιστο ιδανικό μπορεί να είναι και η (παγκόσμια) ειρήνη. Η πρωτεραιότητες που θέτει ο καθένας στον συλογισμό του είναι προσωπική θεώρηση. Με αυτήν την λογική. Εγώ ας πούμε, όπως έχω γράψει και αλλού, θεωρώ ότι πρώτα πρέπει να έχουμε μια ανθρωποκεντρική κοινωνία (αντί χρηματοκεντρικής) και μετά να δούμε περί πατρίδας. Ας ασχοληθούμε με τον άνθρωπο πρώτα. Γτ τώρα είμαστε στο αμύνεσθαι περί πάρτης και όχι περί πατρίς! :lol:

Link to comment
Share on other sites

[...Το γεγονός ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ψήφισε κάποια διάταξη, δεν σημαίνει ότι αποδέχονται την σχετική οδηγία όλες οι χώρες - μέλη...]

 

Αν δεν γνωρίζετε το νομικό κατεστημένο μην δίνετε λάθος πληροφορίες στα μέλη. Η Ευρωπαϊκή Οδηγία είναι υποχρεωτική και εφαρμόζεται άμεσα σε όλα τα κράτη μέλη. Ακόμα και σε κράτη-μέλη όπου το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας δεν συνάδει με το σύνταγμά τους είναι υποχρεωμένοι παραταύτα να την αποδεχτούν. Η διαδικασία της άμεσης εφαρμογής δύναται να διαφέρει από κράτος-μέλος σε κράτος-μέλος αλλά το αποτέλεσμα είναι ένα, η εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας.

 

Αλλιώς δεν θα είχαμε από το 2010 να έχουμε τους Ευρωκώδικες. Και το ότι είμαστε μέλος-κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σημαίνει ότι παίρνουμε χρήματα απο την ΕΕ αλλά έχουμε και ορισμένες υποχρεώσεις.

 

Αν μερικοί δεν γνωρίζετε τα νομικά σας παρακαλώ μην σχολιάζετε και εκτείθεστε.

 

edit: Είμαι ακόμα εδώ και περιμένω, μπορείτε να ρωτήσετε νομικούς, πριν πάω να πιω τα μπυρόνια μου στην λίμνη της Ζυρίχης.

 

Ένα καλό απόγευμα στους αγαπητούς μου φίλους.

Link to comment
Share on other sites

Η πικρή αλήθεια -φίλε μου mred-akias- ξέρεις που βρίσκεται;

Σε αυτό που έγραψες παραπάνω, "αποτελεί προσωπική θεώρηση ότι το ύψιστο ιδανικό είναι η Πατρίδα".

 

Τί να σχολιάσω για τις ευρωπαϊκές οδηγίες; Αν έχουν ισχύ συνταγματικού δικαίου (και ας διαφωνούν με το Σύνταγμα);

Μα τότε έχουμε κατάλυση του Συντάγματος. Είναι δυνατόν να συζητάμε -ατάραχοι- κάτι τέτοιο;

Σε αυτήν την περίπτωση τί κάνουμε; Μάλλον τίποτα, γιατί:

Έλα -μωρέ- δεν βαριέσαι, σιγά το πράγμα· τι πάει να πει Πατρίδα, εθνικό δίκαιο και εθνικά συμφέροντα;

Θα κάτσουμε να σκάσουμε για το Ελλαδιστάν;

 

Η σπουδαιότερη ευρωπαϊκή "ρύθμιση" είναι το ευρωπαϊκό σύνταγμα. Απορρίφθηκε εξ αιτίας μόνο μίας (1) χώρας, της Ιρλανδίας.

Σε αυτήν την περίπτωση οι υπηρέτες των οικονομικά ισχυρών (οι πεφωτισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες), μάλλον απεμπόλησαν το δικαίωμα τους περί επιβολής του ευρωπαϊκού δικαίου στον ιρλανδικό λαό. Ας τους ενημερώσει κάποιος για την γκάφα στην οποία υπέπεσαν.

 

Η ένωση των ευρωπαϊκών κρατών είναι ακριβώς αυτό, "ένωση" εθνικά κυρίαρχων κρατών και όχι ισοπέδωση των πάντων.

Ας μην παρασυρόμαστε από τους εγχώριους υπηρέτες του οικονομικού κατεστημένου. Τίποτα δεν μας επιβάλλεται από την Ευρώπη. Ένα ωραίο άλλοθι είναι όλο αυτό, για να μην αντιδράει κανείς. Η τήρηση του Συντάγματος δεν εμποδίζει την εκτέλεση των υποχρεώσεών μας προς την ευρωπαϊκή ένωση.

Link to comment
Share on other sites

...

Πού το ξέρετε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες -πλην Ελλάδος- θέλουν την διάταξη αυτή; (Μπορώ να έχω απάντηση, παρακαλώ; )...

 

Σωστή ερώτηση. Δεν το ξέρω. Το εικάζω. Για την εικασία αυτή επικαλούμαι την κοινή (πιστεύω) εντύπωση που έχουμε όλοι ότι στην Ελλάδα:

Οι φοιτητές δηλώνουν σε θέση μάχης, πως δεν θα επιτρέψουν τον ευτελισμό των πτυχίων τους, αντίστοιχα οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι τον διεμβολισμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης από αμφιλεγόμενες μονάδες πανεπιστημιακών σπουδών που θα την υποβαθμίσουν.

 

ενώ στο εξωτερικό δεν έχω δει φοιτητές σε θέση μάχης μετά τον Μαη '68.

 

,,,

Δεν πρέπει να δεχόμαστε αβασάνιστα την προπαγάνδα των (επίδοξων) κατασκευαστών της κοινής γνώμης.

Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και την ελευθερία μας.

...

 

Μεταξύ μας μιλάμε τώρα ε; . Ας μην αναφέρουμε "επίδοξους κατασκευαστές...", μπορεί να παρεξηγηθεί κανείς. Πάντως όχι εγώ :smile:

 

Ο στόχος των υπηρετών του οικονομικού κατεστημένου είναι να γίνουμε

μίζεροι (π.χ. να περιοριζόμαστε σε χαρακτηρισμούς) και επομένως ανίκανοι για κάθε προσπάθεια προόδου.

Σηκώνει πολύ κουβέντα αυτό. Αλλά σε άλλη συζήτηση (νήμα). Οχι εδώ, διότι έχουμε ανοίξει ήδη την κουβέντα πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.