Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η αρχή του τέλους


stayros

Recommended Posts

Το πρόβλημα είναι ότι τείνουμε προς τα ιδιωτικά μόνο (λόγω έλειψης ποιοότητας άλλη κουβλεντα μεγάλη αυτή) ενώ η πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι δωρεάν (πλην φορολογίας) και ποιοτική ταυτόχρονα για όλους. Τα έξοδα αυτής να ήταν από φόρους οι οποίοι θα διαχειρίζονταν ορθά. Δηλαδή δεν είναι ο ιδιωτικός χαρακτηρός ο ίδιος το πρόβλημα αλλά η αναγκαστική στροφή σε αυτόν.

Αυτό που λες είναι ακριβώς το μείζον πρόβλημα που είπα και γω παραπάνω ότι βλέπω στη δημόσια παιδεία, υγεία και μεταφορές. Άρα .. ;

 

 

 

 

Ειρωνικό ήταν πιστεύω και όχι σοβαρό επιχείρημα. .

Είπα και γω... :smile:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 243
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το θέμα ξέρετε ποιο είναι ? ότι είτε Δημόσιο, είτε Ιδιωτικό, αν δεν υπάρχει η απαραίτητη παιδεία και κουλτούρα, αμφότερα είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λες είναι ακριβώς το μείζον πρόβλημα που είπα και γω παραπάνω ότι βλέπω στη δημόσια παιδεία, υγεία και μεταφορές. Άρα .. ;

 

...είμαστε καφενείο!:P όπως είπε και ο φιλόσοφος Pappos!!!

 

 

@GeorgeS

Είναι καταδικασμένα σε αποτυχία για εμάς Για τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών και με όσους τα έχουν βρει (γτ αν δεν τα είχαν βρει, κάποια στιγμή θα είχε καλυτερέψει το όλο πράγμα, έστω λίγο), δεν είναι. Συμφωνώ πάντως και νομίζω ότι για αυτό καθόμαστε και λέμε για την παιδεία (που οδηγεί και στην κουλτούρα/νοοτροπία).

Link to comment
Share on other sites

GeorgeS, άποψή μου είναι ότι για το χάλι μας, δεν φταίει ούτε η παιδεία μας, ούτε η κουλτούρα μας.

 

Πώς είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι που στην Ελλάδα είμαστε καραγκιόζηδες, όταν βγαίνουμε εκτός Ελλάδας να είμαστε τύπος και υπογραμμός. Και να μεγαλουργούμε κιόλας.

 

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης για το σημερινό χάλι μας, το έχει το νομικό μας σύστημα. Η πολυνομία, και όλο το περιπεπλεγμένο σύστημα

 

σύνταξης

τροποποίησης

δημοσίευσης

διανομής

αρχειοθέτησης

κατανόησης

εφαρμογής

ανεύρεσης και ελέγχου

και τέλος κατάργησης

της νομοθεσίας

 

και το αποτέλεσμα του παραπάνω μπάχαλου, ότι δεν ξέρεις ποιός (με όνομα και διεύθυνση) είναι υπεύθυνος για τι,

 

είναι αυτό που φταίει.

 

Αμυδρά υποψία ελπίδας, φαίνεται να δίνει η ΕΕ, αν δεν χαθεί και αυτή στην πολυνομία.

Link to comment
Share on other sites

Ασφαλώς και ήταν ειρωνικό το σχόλιο, όμως, όπως προείπα, στην Αμερική υπάρχουν φυλακές (που ανήκουν στο δικαστικό - σύστημα) ιδιωτικές που πληρώνονται ανάλογα με τον αριθμό των τροφίμων και μάλιστα δικαστής τα'παιρνε για να στέλνει αθώους στην φυλακή.

Μακριά από μας, αλλά πόσο μακριά είναι αλήθεια?

Τα ΜΜΕ, το σύνολο σχεδόν των κομμάτων σε Ελλάδα και Ευρώπη προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίσηση των πάντων ως λύση πανάκεια. Βέβαια η παρούσα κρίση έγινε με πλήρως απελευθερωμένη αγορά από ιδιώτες Σωτήρες οι οποίοι πλέον ζητούν και πάλι λεφτά - και πάλι από το κράτος, δηλαδή εμάς - για ποιό λόγο κύριοι? Για να μην γίνουν δημόσια και καταστραφούμε...

Αυτός ο παραλογισμός στήθηκε και καλιεργήθηκε για χρόνια. Πρόσφατα, σε εφημερίδα που βάρεσε κανόνι οι εργαζόμενοι - λάτρεις κι αυτοί της ελεύθερης αγοράς - ζητούν την παρέμβαση του κράτους! Τι ειρωνία,ε?

Αύριο κάποια από αυτά τα κολλέγια θα ζητούν κρατική βοήθεια γιατί οικονομικά δεν τα κατάφεραν και είναι κρίμα οι σπουδαστές να μην πάρουν πτυχία...

Θα με θυμηθείτε.

Σε τι κάνω λάθος, πείτε μου?

Link to comment
Share on other sites

[...Πώς είναι δυνατόν εμείς οι ίδιοι που στην Ελλάδα είμαστε καραγκιόζηδες, όταν βγαίνουμε εκτός Ελλάδας να είμαστε τύπος και υπογραμμός. Και να μεγαλουργούμε κιόλας...]

 

Μεγάλα παιδιά είμαστε...γιατί ρωτάμε τα αυτονόητα...

 

Γιατί έξω οι κανόνες που υπάρχουν, υπάρχουν και λειτουργούν !!! Δεν υπάρχουν για να υπάρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς μια χώρα για να πάει μπροστά απαιτεί : ένα σωστό πολιτικό σύστημα, κουλτούρα και παιδεία και κυρίως χαρισματικούς ηγέτες. Το τελευταίο μάλλον είναι το πλέον σημαντικό γιατί πιθανόν δημιουργεί τα άλλα δύο. Προσωπικά μετά από αρκετή σκέψη και έχοντας μελετήσει διάφορα συστήματα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως για να αναδειχθούν τα καλά ενός κοινωνικοπολιτικού συστήματος απαιτείται ένας χαρισματικός "φωτισμένος" ηγέτης που θα οδηγήσει μια χώρα μπροστά. Πιστεύω δηλαδή στην λύση της πεφωτισμένης ηγεσίας με την καλή έννοια. Τους εν δυνάμει κινδύνους και τα ερωτήματα "ποιος καθορίζει τι είναι σωστό και λάθος" και άλλα παρόμοια τα γνωρίζω ήδη.

 

edit : ξεφύγαμε λίγο από το θέμα που είναι τα κολέγια. ..

Link to comment
Share on other sites

...

Γιατί έξω οι κανόνες που υπάρχουν, υπάρχουν και λειτουργούν !!! Δεν υπάρχουν για να υπάρχουν.

 

Και γιατί έξω οι κανόνες υπάρχουν και λειτουργούν; Ενώ στην Ελλάδα όχι; Ποιός φταίει για αυτό; (εγώ έδωσα την απάντηση μου, παραπάνω)

 

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, ένας από τους κανόνες του φόρουμ είναι να μην φωνάζουμε και να είμεθα ευγενικοί (αστειεύομαι :smile: )

Link to comment
Share on other sites

βλέπω τραβάει σε μάκρος η συζήτηση για τη χωρα με το παγκόσμιο ρεκόρ σκλαβιάς

 

(400 χρόνια από τους τούρκους + 200 από τους κουτόφραγκους)

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη αν η δημοσίευσή μου είναι ψιλοάσχετη με τις τελευταίες δημοσιεύσεις αλλά θέλω να απαντήσω σε 2 ερωτήματα του Chilon. Λοιπόν σημασία δεν έχει αν συμφωνώ, σημασία έχει ότι το κράτος μου επιβάλλει να τα δεχτώ όπως και όλους τους υπόλοιπους νόμους. Όσο δε για τους υπόλοιπους έλληνες κοιτάζουν πώς θα βγάλουν λεφτά. Το έχω πεί πολλές φορές: η μεγαλύτερη επιτυχία του συστήματος είναι ότι πλέον δεν σου αφήνει καν χρόνο για να σκεφτείς. Νομίζεις ότι αν ο έλληνας είχε τον χρόνο για να σκεφτεί και είχε παιδευτεί να σκέφτεται αντί να εκπαιδευτεί να πληρώνει την εφορία θα ήμασταν όπως είμαστε σαν χώρα; Ο κάθε ένας από εμάς αντιδρά στο πρόβλημα όταν αυτό πλέον γίνεται δικό του πρόβλημα. Αυτό εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε σαν κοινωνία. Σε τότες διαμάχες για τα επαγγελματικά δικαιώματα οι διπλωματούχοι συνάδελφοι αναφέρονται στο γεγονός ότι τα πολυτεχνεία σου μαθαίνουν να σκέφτεσαι σαν μηχανικός. Ποιά εκπαίδευση ή ποιά παιδεία όμως σου έμαθε να σκέφτεσαι ως πολίτης; Ποιά γενιά αντιμετώπισε το λύκειο ως χώρο γενικής παιδείας και όχι ως προθάλαμο για το πανεπιστήμιο; Όσοι πίστεψαν στις μπαρούφες περί γενικής παιδείας (ανάμεσά τους και εγώ) απέτυχαν οικτρά να πετύχουν κάτι καλύτερο στη ζωή τους.

Επί των κολεγίων τώρα και σε συνάρτηση με τα παραπάνω:

Ναι όντως τα κολέγια είναι ασύμφορα για όλους εμάς που επιλέξαμε να εκπαιδευτούμε στην ελλάδα και όχι σε κάποιο άλλο κράτος. Αυτή τη στιγμή όμως πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι εξελίξεις μας προσπέρασαν. Μας προσπέρασαν γιατί δεν είμαστε πολύ διαφορετικοί από το κατεστημένο του '60 που κοιτούσε όπως όπως να διασφαλίσει τα όποια συμφέροντά του αδιαφορώντας για το τί γίνεται στον κόσμο γύρω του. Όταν η χώρα μας υπέγραφε τις συνθήκες και τις συμφωνίες την μία πίσω από την άλλη όλοι χαιρόμασταν γιατί θα πέρναμε τις επιδοτήσεις. Λεφτά τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κατέληγαν στις τσέπες μας. Οι επιδοτήσεις όμως ήταν μόνο η μια πλευρά του νομίσματος. Κανείς μας δεν έδωσε σημασία στα ψιλά γράμματα τα οποία έλεγαν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τους κανόνες που η ΕΕ θα μας έθετε ώστε να επιδοτηθούμε. Τί θα μπορούσε να είχε γίνει; Με το λίγο μυαλό που έχω είχαμε 2 επιλογές: ή φεύγαμε από την ΕΕ ή κοιτούσαμε να εκσυγχρονίσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευσή μας 20 χρόνια πριν. Δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από 2. Όταν δε η ΕΕ έδινε επιδοτήσεις για τον εκσυγχρονισμό των σχολών μας εμείς κοιτούσαμε πώς να ανοίξουμε καινούργια τμήματα στην άνω κωλοπετινίτσα. Τώρα όμως που η ΕΕ περιμένει να δει τα αποτελέσματα των επιδοτήσεων εμείς αντιδρούμε. Γιατί;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.