Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα αν διαφωνείς με το post μου επιχειρηματολόγησε εναντίων του.

Στα ερωτήματα τύπου "Πόσα;" απαντώ πάντα με "Τόσα".

  • Απαντήσεις 243
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Μην τα λέτε έτσι απότομα έχουμε πει χίλιες φορές !!!

Σας έχω πει ένα παράδειγμα. Αν έρθετε στο ETH Ζυρίχη θα ντραπείτε να περάσετε την πύλη. Το ίδιο ισχύει για Γερμανία, Αυστρία και λοιπά ευρωπαϊκά πολυτεχνεία. Δηλαδή τι να δούμε. Που περνάς έξω από την Νομική Αθήνας και νομίζεις είναι παρατημένο στέκι για ναρκομανείς ??? Και πόσα άλλα !!!

Οι για τους καθηγηταράδες που νομίζουν ότι κάτι είναι τα καημένα ??? Που ούτε να τους μιλήσεις δεν μπορείς. Αυτά έχουμε πει που θα τα λέτε.

Μην με βγάζετε από τα ρούχα μου. Όσοι δεν πέρασαν τα σύνορα και δεν τα είδαν με τα μάτια τους δεν μπορούν να εκφέρουν απόψη. Απλά πράματα.

Δημοσιεύτηκε
Κοίτα αν διαφωνείς με το post μου επιχειρηματολόγησε εναντίων του.

.

 

Εσύ οφείλεις να επιχειρηματολογήσεις, κι όχι απλά να κατηγορείς. Δεν πέρασες από Ελληνικό Α.Ε.Ι κι όμως έχεις να πεις πολλά, πως να το κρίνω μετά αυτό εγώ?

Δημοσιεύτηκε
.... Αν έρθετε στο ETH Ζυρίχη θα ντραπείτε να περάσετε την πύλη. ...

 

Μήπως είναι κρατικό το εν λόγω Πολυτεχνείο?

Δημοσιεύτηκε

Το ETH Ζυρίχης (στα γερμανικά Eidgenossische Technische Hochschule Zurich, ETH Zurich) είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη, Ελβετία. Mε άλλα λόγια η Ελβετική κυβέρνηση έχει την άμεση διαχείρισή του. Και μην βγει κανένα σπίρτο και κάνει τα αστείο και μιλήσει για κυβέρνηση στο Ελλαδιστάν. Που τα έχουνε ρημάξει όλα οι πεινασμένοι. Τα λαμόγια. Τα κοματόσκυλα.

Tο ΕΤΗ θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης στα πεδία των Μαθηματικών, της Χημείας, της Φυσικής, της Ηλεκτρολογίας-Μηχανικής, της Μηχανολογιάς-Μηχανικής και της Επιστήμης των Υπολογιστών. Πράγματι, η κατάταξη των Τάιμς (Times Higher Education Supplement) και η κατάταξη The Shanghai / Economist World University Rankings τοποθετούν τη σχολή έκτη και πέμπτη στην Ευρώπη αντίστοιχα, καθώς και μεταξύ των 30 καλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς.

 

Και το ΕΜΠ κρατικό είναι και το έχουνε ρημάξει. Και πόσα άλλα έχουνε ρημάξει. Όλα. Ρωτάτε γιατί ? Αφού είμαστε πρόβατα !!! Τα έχω πει χίλιες φορές !!! Είμαστε πρόβατα στα χέρια των βλαχαδερών. (Που είναι οι πολιτικοί, τα καρναβάλια δηλαδή)

 

Το ξαναλέω, όσοι δεν έχετε δει ξένα πολυτεχνεία και έχετε μόνο εικόνα από τα ελληνικα ΑΕΙ σας το ξαναλέω μην εκφέρετε άποψη για τα ξένα πολυτεχνεία. Δηλαδή πως θα γίνει. Αφού δεν ξέρετε πως γίνονται τα μαθήματα εκεί. Δεν ξέρετε πως είναι οι καθηγητές και πως γίνονται οι παραδόσεις. Δεν ξέρετε πως είναι τα εργαστήρια.

Δημοσιεύτηκε

@pappos

 

Είχες πει στο 118 ''Δεν διαβάζω wikipedia, γιατί ο καθένας έχει πρόσβαση να γράψει ότι θέλει'', τώρα άλλαξες γνώμη?

 

http://el.wikipedia.org/wiki/ETH_%CE%96%CF%85%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%B7%CF%82

Δημοσιεύτηκε

Επειδή βαριέμαι να το μεταφράσω είναι το ίδιο κείμενο σε πολλές σελίδες με το ίδιο περιεχόμενο. Πάντα αγαπητέ ο Pappos κάνει διασταύρωση τουλάχιστον με 3-4 πηγές.

 

Πηγές:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/ETH_Zurich

 

http://web.ethlife.ethz.ch/e/articles/campuslife/timesranking.html

 

Και δωράκι, ο Pappos είναι Ζυρίχη.

 

Τα λέτε !

Δημοσιεύτηκε

Δείτε εδώ:

 

http://alfavita.gr/typos/t9_8_9_1038.php

 

http://alfavita.gr/typos/t13_8_9_0343.php

 

http://alfavita.gr/typos/t14_8_9_210.php

 

Δείχνει πως πλέον προτιμούνται ΑΕΙ των κέντρων από τις περιφέρειας λόγω του κόστους σπουδών. Και πολύ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πως δεν αξίζει η ούτε η 2ης εκλογής ΑΕΙ αφού με λιγότερα λεφτά θα μπορούν να σπουδάσουν δίπλα στο σπίτι τους σε κολέγιο 1ης εκλογής. Το οποίο βέβαια θα λειτουργήσει ως ντόμινο γενικότερα αφού εδραιωθούν τα κολεγία στη συνείδηση του κόσμου για να χτυπήσουν και τα ΑΕΙ των κέντρων.

 

Το θέμα είναι ποιο ποιοτικό χαρακτηριστικό θα έκανε κάποιον να προτιμήσει το δημόσιο ΑΕΙ σε σχέση με ένα κολέγιο όταν το νομικό πλαίσιο τους αντιμετωπίζει ισότιμα;

 

Και για όσους δεν κατάλαβαν το προηγούμενο μου post, έθετα τον προβληματισμό μήπως τελικά το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο που άφηνε τόσα χρόνια τα δημόσια ΑΕΙ χωρίς ουσιαστικά ανταγωνισμό, τώρα με την άμεση εφαρμογή της οδηγίας της ΕΕ τα πιάνει εντελώς απροετοίμαστα με αποτέλεσμα την αρχή του τέλους.

Δημοσιεύτηκε

Η δευτεροβάθμια εκπαίδευση είχε αλωθεί από τον ιδωτικό τομέα από ... πολύ παλιά. Από ... παλιά (λοιπόν) μέχρι περίπου το 1980-85, στην επαρχία αλλά και σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, όποιος πήγαινε σε ιδιωτικά γυμνάσια ή λύκεια αντιμετωπίζονταν λίγο σαν ντουβαράκι. ΔΕΝ μιλώ για εξαιρέσεις, των ΠΟΛΥ ακριβών ιδιωτικών σχολείων (Ψυχικό Αθήνας και Πανόραμα Θεσσαλονίκης). Αναφέρομαι στο τι ερχόνταν στο μυαλό του καθενός, όταν πριν το 1985, άκουγε "ιδιωτικό σχολείο".

 

Χρειάστηκε λοιπόν ... πολλά χρόνια για να μπορέσουν τα ιδιωτικά σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να καταξιωθούν στην αντίληψη του μέσου Ελληνα. Δεν είμαι αφελής να πιστέυω ότι θα χρειαστούν άλλα τόσα χρόνια για να καταξιωθούν τα κολέγια, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν θα γίνει σε 1-2 χρόνια.

 

Οτι πολύς κόσμος θα βολευτεί, αυτό είναι η αλήθεια. Αλλά η καταξίωση εξαρτάται από την αποδοχή που θα δείξει ο κόσμος. Και από το κόστος των διδάκτρων (δεν είναι σίγουρο ότι όσο πιο φθηνό είναι το μπαρμπούνι, τόσο περισσότεροι θα το αγοράσουν). Και από την ποιότητα της δουλειάς τους (εδώ θα παιχτεί το παιχνίδι, σε σχέση με τα δημόσια ΑΕΙ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.