mred-akias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Συνάδελφοι θα ήθελα τις απόψεις/εμπειρίες σας πάνω στο θέμα της βαθμολογίας... Σας έχει συμβεί να είστε σίγουρος/σίγουρη για κάποιο μάθημα, να περιμενετε 8+ και να περνάτε με 5 μαζί με το υπόλοιπο τμήμα? Γνωρίζετε κάποιον τρόπο να πιέσει ένας φοιτητής τον εκάστοτε καθηγητή να τον αντιμετωπίσει ορθά? Πετυχαίνω καθηγητές με τους οποίους μπορώ να μιλήσω μαζί τους αλλά η τεράστια πλειοψηφία περνάει με μέγιστο βαθμό το 6 και κόβει ακόμα και με 4.5 . Ως τώρα έχω συναντήσει μόνο έναν καθηγητή στον οποίο να έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι όντως ότι γράψω τόσο θα πάρω και αυτό θα αξίζω στο μάθημά του... Αναφέρομαι προφανώς για ΑΕΙ ελλάδας. Αφορμή για τον παραπάνω προβληματισμό αποτέλεσαι η προσωπική οδύσεια που βιώνω σε κάθε εξεταστική, δηλαδή την έλειψη σιγουριάς ότι ακόμη και αν λιώσω στο διάβασμα 24-7 μπορεί παλι να μην έχει αντίκρυσμα, καθώς και το παρακάτω μύνημα: 'Οταν φτάσεις στην εξεταστική περίοδο με το καλό να ξέρεις πως ακόμα και αν γράψεις άριστα ο βαθμός που θα πάρεις θα είναι κατα 99% το 5 .
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Σας έχει συμβεί να είστε σίγουρος/σίγουρη για κάποιο μάθημα, να περιμενετε 8+ και να περνάτε με 5 μαζί με το υπόλοιπο τμήμα? όχι, ήμουν πάντα σίγουρος για το 5, βαριά 5.5
CostasV Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Το να είναι κανείς σίγουρος για το 5 (βαριά 5,5), δηλαδή ότι ΔΕΝ θα πάρει 4.5 ή 4 ή 3, είναι εξίσου ικανοποιητικό με αυτό που ζητά ο mred-akias. H μόνη διαφορά είναι μία σταθερή απόκλιση στην κλίμακα της βαθμολογίας (αντί για 8 , παίρνεις 5). Αλλά αυτό που περιμένεις, αυτό παίρνεις. Αυτό, αν δεν κάνω λάθος είναι το νόημα του πρώτου μηνύματος. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιά είναι παγκόσμια φοιτητική σταθερά.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποιά είναι παγκόσμια φοιτητική σταθερά. το 5 (give me five) edit: και μην ακούσω την χαριτωμενιά "take three"
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Όταν δεν έπαιρνες 5 αυτό σου δίνανε (ισχύει για όλους μας!!!)
thomas Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Να είστε σίγουροι για ένα πράγμα, πως οι φοιτητές δεν φαίνονται ως άνεργοι και πως βοηθάνε τις τοπικές οικονομίες . Από εκεί και πέρα το 4.5 και το 4 είναι βολικότατος βαθμός για τις ελληνικές κυβερνήσεις . Οι πολλοί φοιτητές δε ... δικαιολογούν και περισσότερους καθηγητές στις σχολές.
mred-akias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Όμορφα... Αυτό που θέλω να μάθω είναι αν το αντιμετωπίζουν το παραπάνω φαινόμενο μόνο οι φοιτητές του πολ.κρήτης ή είναι γενικό φαινόμενο στις (πολυτεχνικές) σχολές. Με πονάει λίγο το ζήτημα γτ δεν λέω "ε εντάξει δεν ασχολούμαι, είμαι όλη μέρα έξω για καφέ και το βράδυ ξενύχτια οπότε τι παραπάνω να περίμενα". Αφιερώνω χρόνο και δεν βλέπω αντιστοιχία. Ξέρω ότι εγώ γνωρίζω 5 πράγματα γτ μπορώ λχ να λύσω τις σχετικές ασκήσεις, να εξηγησω σε έναν άλλον κάποιες έννοιες και να εφαρμόσω 5 πράγματα. Δεν πάω περίπατο. Και εντάξει όταν βάζουν 5 (για να προσπεράσω αυτό που είπε ο thomas με το οποίο συμφωνώ) γτ να μην κάτσουν να υπολογίσουν και να σου βάλουν τον σωστό βαθμό. Δεν μπορεί να απαντάς σε όλα τα θέματα και κανένα να μην είναι τελείως λάθος (ώστε να μην παίρνεις μονάδες από εκεί) και να πιάνεις ίσα ίσα την βάση. Αλλά τι ψάχνω, σε συμφοιτητή μου τον έκοψε καθηγητής στην ουσία διότι πήρε διαφορετική τιμή σε σταθερά αφού είχε μετατρέψει όλες τις μονάδες σωστά επειδή βαριόταν προφανώς να τσεκάρει τον υπολογισμό. Είδε διαφορετικό νούμερο και άλλες μονάδες και τον έκοψε. Ή επειδή δεν μπορούσε να βρει ποιοι αντιγράφανε σε μια αίθουσα, έκοψε τους πάντες που αντέγραφαν στην εν λόγω αίθουσα με τον ίδιο βαθμό ασχέτως του αν είχε κάποιος διαφορετικό γραπτό...ούτε που τα κοίταξε σοβαρά.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 ελά ρε μικρέ, μη στεναχωριέσε, κοίτα εσυ τη δουλειά σου και μια μέρα θα'ρθει η δικαίωση
Pappos Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Πάλι καλά που γράφετε και εξετάσεις στο Ελλαδιστάν. Πήγαν τσοπάνοι οι καθηταράδες τσοπάνοι γύρισαν, είδαν έξω στο επάγγελμα θα πέσει πολύ σφαλιάρα, διότι δεν ξέρουν τα βασικά, είχανε και λίγο μέσο και βολευτήκανε τα πουλάκια μου... Αλλά το έχω πει πολλές φορές...οι μαγκιές εδώ γιατί έξω οι μισοί θα κοπούν και οι άλλοι μισοί δεν θα ξέρουν να πιάσουν στυλό...αλλά δεν πειράζει...πες πως εισαι στο στρατό και κάνε υπομονή με τους καραβανάδες... Τα παραπάνω ισχύουν για το 80% των καθηγηταράδων...ευτυχώς υπάρχουν και μερικοί που μείνανε άνθρωποι και σωστοί επιστήμονες, γιατί οι υπόλοιποι είναι για πολύ σφαλιάρα...για πολύ σου λέω...είναι τυχεροί όμως...έξω θα έπεφτε πολύ δούλεμα με αυτούς...θα σπάγαμε πλάκα σου λέω... Στο εξωτερικό όμως τέτοια καρναβαλίστικα πράματα δεν συμβαίνουν με τίποτα. Εκεί μιλάς με τους ίδιους καθηγητές, αφιερώνουν χρόνο και δεν ψάχνουν στα ερευνητικά προγράμματα να μαδήσουν χρήμα, γιατί όταν κάνουν έρευνα κάνουν έρευνα δεν τρώνε τα λεφτά για να αγοράσουν οι πεινασμένοι αμάξια... Και επειδή ανέβηκε η πίεσή μου πάω για μπυρόνια !
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2009 Θυμάμαι στον αντισεισμικό 5ου έτους που όλοι παίρνανε από 5 και κάτω, ο καθηγητής έπαιρνε 5,5 και ο Θεός έπαιρνε 6, πήγα με θάρρος στον καθηγητή στην προφορική εξέταση και του είπα: "Αν παίρνω κάτω από 7 κόψτε με". Με κοιτούσε με δέος για μερικά δευτερόλεπτα σαν να μου έλεγε: "τολμάς να κόβεις τον αντισεισμικό;;;" Φαντάζεστε τι βαθμό πήρα; ...7!!! Βέβαια είχε προηγηθεί ένα 6 στο Οπλισμένο σκυρόδεμα Ια και ένα 5,5 στο Ιβ, βαθμοί που είχαν εντυπωσιάσει...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα