Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επιδη έχω κανει το θέμα,η περιγραφη είναι απλή. θα γράψει οτι περιοδικά θα γίνεται η χρίση των δεξαμενων και πάντα η μία θα χρισημοποιήται ωσ μέροσ ξύρανσης την λάσπης για να αποφίγεις το μπέρδεμα με τα υγρά απόβλητα κ.λ.π. οπότε θα έχεις μόνο στερεά απόβλήτα.

και όλα μαζι (λάσπι και σπασίδια)θα τα πετάς σε χωματερές.τη λάσπη θα την βγάζεις με ιδική αντλία λάσπης.

πήγεναι και στην Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. απο κει θα βρείσ εταιρείεσ που κάνουν την συλογή των αποβλήτων. (πάντα να μιλάς για στεγνή λάσπι αλλιως θα μπλέξεις.)

Δημοσιεύτηκε

Να ευχαριστήσω καταρχήν όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε για το συγκεκριμένο topic.

 

Η βοήθειά σας ήταν εξαιρετικά πολύτιμη.

Η λύση τελικά βρέθηκε.

Υπάρχουν δύο τρόποι διαχείρισης της λάσπης και ανακύκλωσης του νερού: ο παλιός με τη χρήση 3 έως 8 δεξαμενών καθίζησης, συνδεδεμένων μεταξύ τους, και ο νέος με τη χρήση του ειδικού σιλο, που υπάρχει σε όλα τα μαρμαράδικα.Στην 1η περίπτωση χρησιμοποιείται ειδική ανλία για την απομακρυνση της λάσπης από τις δεξαμενές και στη 2η η λάσπη απλά συλλέγεται από τη βάση του υπερηψωμένου σιλό (μέσω ειδικής κάνουλας σαν βρύση)

 

Και στις δύο περιπτώσεις το τελικό προιον διαχείρισης είναι στερεο και συγκεκριμένα είναι η μαρμαρόσκονη που προκύπτει από την λάσπη που λαμβάνεται από τις δεξαμενές καθίζησης. Η λάσπη αυτή τοποθετείται συνήθως σε ειδική δεξαμενή ή ακομα και σε ειδικά ημιπερατά σακιά(αν πρόκειται για μικρές ποσότητες), όπου στην ουσία "στραγγίζεται" το νερό και παραμένει μόνο η σκόνη. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να βρεθεί φορέας κατάλληλος για την συλλογή και την απόθεση της σκόνης...

 

Μόλις ολοκληρώσω τη μελέτη θα κάνω και ένα upload το σχετικό αρχείο με την περιγραφή και των δύο συστημάτων.Για συναδέρφους που ασχολούνται με κάτι αντίστοιχο, θα πρότεινα να πάρουν και κανένα τηλέφωνο σε εταιρείες που εμπορέυονται συστήματα ανακύκλωσης νερού μαρμαράδικων και αντλιών μουργκάνας και σίγουρα θα τους κατατοπίσουν καλύτερα.

 

Α! και μία ερώτηση άχετη με τη διάθεση των λυμάτων...χρειάζεται για τέτοιου είδους βιοτεχνία (κατασκευής τζακιών και επεξεργασίας μαρμάρου) ν ακταυεθέι και σχετική μελέτη στην περιφέρεια? ή έιναι αρμόδια μόνο η νομαρχία? Ρωτάω γιατί ο ελεγκτής απουσιάζει και δεν υπάρχει κάποιος να με ενημερώσει κατάλληλα.

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Η ειδικότητα που ψάχνεις είναι βασικά αυτή του Χημικού μηχανικού. Απ όσο θυμάμαι σε σχιστήρια μαρμάρων στην επιφάνεια κοπής του αδαμαντοτροχού χρησιμοποιείται νερό το οποίο κατακρατά στερεά από την κοπή και διοχετεύεται προς επεξεργασία σε δεξαμενές καθίζησης.Έχω συναντήσει

 

-2 δεξαμενές καθίζησης αρχικά οι οποίες στον πυθμένα είχαν σχάρα ώστε να μεταφέρεται η λάσπη από την πρώτη στη δεύτερη με υπερχείλιση από την πρώτη στη δεύτερη δεξαμενή

-αντλία στον πυθμένα της δεύτερης η οποία οδηγεί μέρος του νερού και σχεδόν όλη τη λάσπη σε σιλό

-άλλες 3 δεξαμενές σε σειρά με υπερχείλιση και επαναχρησιμοποίηση του νερού στην κοπή των μαρμάρων ή διάθεση προς αγρούς για άρδευση.

 

Δες επιστημη και τεχνολογία περιβαλλοντος Φ.Ρήγας ΕΜΠ για δεξαμενες καθίζησης

Δες Ασκήσεις φυσικών διεργασιών Μαρίνος - Κουρής, Παρλιάρου - Τσάμη ΕΜΠ για μεθόδους φυσικών διαχωρισμών και φυσικές ιδιότητες

Στη νομοθεσία θα χρειαστείς κατηγορίες όχλησης βιομηχανιών, κατάταξη βιομηχανιών, περί διάθεσης υγρών αποβλήτων από βιομηχανίες.Στα λέω εν τάχει γιατί δεν τα έχω πρόχειρα μπροστά μου.

Οτι θές post και θα απαντήσω εκτενέστερα.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πάρα πολύ Sw0rdf1sh, όπως και τους υπόλοιπους συναδέρφους.

 

Έχω καταθεσει ήδη τη μελέτη και θα διορθωθει σύντομα.

Δεδομένης της μικρης παραγωγικής δυνατότητας της εγκατάστασης, πρότεινα ένα απλό σύστημα τριών δεξαμενων σε σειρά που θα χρησιμοποιούνται για την καθίζηση της μουργκάνας. Το καθαρότερο νερό θα υπερχειλίζει από τα ψηλότερα σημεία της κάθε δεξαμενής στην επόμενη, μέχρι την τελευταία από την οποία θα γίνεται και άντληση του για χρήση μόνο στα μηχανήματα.

Η λάσπη θα απομακρυνεται απο τον πυθμένα των δεξαμενών με ειδική αντλία μουργκάνας(κυκλοφορούν στο εμπόριο) και θα τοποθετείται σε ειδικούς ημιπερατούς σάκους όπου θα γίνεται και η απομάκρυση του νερού, το οποίο θα επιστρέφει στις δεξαμενές, έτσι ώστε να μένει στο τελος στεγνή μαρμαρόσκονη.

Αυτή η μαρμαρόσκονη θα πωλείται σε τοπική επιχείρηση εμπορίας δομικών υλικών, η οποία τη χρησιμοποιεί στην παραγωγική της διαδικασία.

Το μόνο σημείο το οποίο παραμένει σκοτεινό στη διαδικασία είναι το αν θα χρειαστεί άδεια για την προσωρινή αποθήκευση και μεταφορά της σκόνης...(ελπίζω όχι :sad: )

Αυτά τα αναφερω συνοπτικά.

 

Μόλις διορθωθεί και εγκριθεί η μελέτη θα την ανεβάσω στα Downloads για να βοηθηθούν και οι υπόλοιποι συνάδερφοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.