Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αν ο ΕΚΩΣ είναι αντιγραφή του DIN, o EAK ποιον κανονισμό αντέγραψε;


 
lightname

Recommended Posts

Μια που από ότι γνωρίζω οι Ευρωπαίοι "Δεν ξέρουν τον σεισμό και για αυτόν τον λόγο δεν είναι τόσο καλοί μηχανικοί όπως εμείς" όπως έλεγαν και μερικοί καθηγητές στο πολυτεχνείο.

Link to comment
Share on other sites

...

Τι έγινε ρε παιδιά ???

Για να πει κάποιος που φέρανε τους Ρουμάνους και μας κάνανε σεμινάρια για τον σεισμό....

 

Ρε παιδιά...μην...μην τα λέτε έτσι ωμά...δηλαδή ποιος τα λέει αυτά ???

 

[..."Δεν ξέρουν τον σεισμό και για αυτόν τον λόγο δεν είναι τόσο καλοί μηχανικοί όπως εμείς"...]

 

Έχω ακούσει ανέκδοτα αλλά αυτοί έχουν ξεφύγει...σε ποιά πίστα βγήκαν και τα λέγανε αυτά ???

 

edit:αντιγραφή από aci318 + nzs3101+ec8drafts όπως είπε και ο φίλος rigid_joint

Link to comment
Share on other sites

Τα εισαγωγικά έχουν νόημα ότι τα λέει κάποιος άλλος. Αυτός ο άλλος είναι τουλάχιστον δυο τρεις καθηγητές στα αμφιθέατρα του ΑΠΘ. Επίσης πολλές φορές ακούσαμε για τον έλληνα που βοήθησε στην ανάπτυξη των πεπερασμένων. Θα έλεγα περισότερες φορές από όσες ακούσαμε για τον Leonardt.

Και με την ευκαιρία: Καμιά ιδέα πώς συγκρίνονται ACI και DIN; Υπήρξε άραγε κάποια αλληλεπίδραση μεταξύ τους; Έχουν τίποτα ομοιότητες ή είναι δυο παράλληλοι δρόμοι που δεν συναντιούνται πουθενά;

Link to comment
Share on other sites

δεν έχουν κοινές σχέσεις. όμως π.χ. αλλες σχέσεις, ιδια μηκη αγκύρωσης όπως ειχα δείξει στο παρελθόν. κοινές έχουμε με din

 

για din δεν ξερω αλλά π.χ. συντελεστες ικανοτικου πιο light στον aci+nzs από τις αντίστοιχες δημοσιευσεις που ειχα ανεβάσει.

 

επιπλέον έχει σημασια τι θες να συγκρίνεις και τι νόημα έχει να κάνεις τη σύγκριση, για ποιο σκοπό?

 

όλοι αυτοί οι κανονισμοι έχουν χιλιάδες σελίδες

 

για ΕΑΚ ομως και din μάλλον καλύτερα ειναι να λες EAK και EC8 που θα τον βρεις στα downloads. κατσε και κανε συγκριση.

 

όμως ο ΕΑΚ και κάθε αντισεισμικός περαν της ανάλυσης που ειναι λίγο πολύ ιδια παγκοσμίως, (π.χ. τα ιδια μητρώα δυναμικής ανάλυσης χρησιμοποιούμε και δω και στην μοζαμβίκη, δεν αλλάζει η στατική-δυναμική ανάλυση)

 

η διαφοροποίηση έρχεται στις εξισώσεις στην όπλιση και στη φιλοσοφία των κατασκευαστικών λεπτομερειων π.χ. πως αντιλαμβανονται οι αμερικάνοι την περίσφιξη στους κόμβους, τι ονομάζουν τοιχώματα υπογείου όλοι και πως ο έλληνας της πατέντας τα ερμηνεύει κλπ, το spiral που δειχνει το link του pappos για τον din αλλά και όλα τα links που εχω ανεβασει για αμερικάνους και νεοζηλανδους και τι πατέντες ξανακάναν οι δικοί μας και πάει λέγοντας

 

αυτα τα πράγματα δεν απαντούντε με posts

Link to comment
Share on other sites

Και επειδή είναι καθηγητές στα αμφιθέατρα στο ΑΠΘ πρέπει να πέσουμε κάτω και να παίρνουμε κάμψεις ?

 

Ο Έλληνας είναι ο Ιωάννης Αργύρης, όπου τα πεπερασμένα που ανέπτυξε δεν είναι μεθόδοι οπλισμού αλλά μαθηματικές σχέσεις για προσομειώσεις πάσης φύσεως μοντέλων.

 

Όσο για τον Leonardt είναι ντροπή να τον συγκρίνεις με τους Έλληνες μηχανικούς καθηγητές. Ούτε στο ελάχιστο δεν μπορούν να φτάσουν το έργο του. Και αυτό φαίνεται όταν οι καθηγηταράδες λένε τέτοια αστεία περί ΕΑΚ κ.τ.λ.

Link to comment
Share on other sites

να τωρα με μια ματιά στο link του pappos σελιδα 11 http://books.google.com/books?id=LHXWXxrFZ3QC&pg=PP7&lpg=PP7&dq=DIN+1045+Bewehrung+in+Stutzen&source=bl&ots=tdLWX_hNEz&sig=gn7uiz9gmFi2zlyexO3jm-R4iVU&hl=el&ei=Vkt9SoOkMpyPsAal06TdAg&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=7#v=onepage&q=&f=false

 

σχήμα 3.2h din+aci+ΕΚΩΣ(γι'αυτον λογικά αφού ειναι din) τα μηκη κάτω ειναι ιδια (στον nzs δεν θυμάμαι, πρέπει να κατσω να το βρω)

 

εντούτοις έχει προταθεί παλιότερα από τον Μπέσκο ως ορθότερη για τα ελληνικά δεδομενα η συνέχεια του οπλισμού κάτω (την έχω τη δημοσιευση αλλά ειναι κάπου στο pc και λόγω καλοκαιριού δεν ψάχνω). εγω π.χ. αν μπορώ το κάνω συνεχες στην κατασκευή.

 

οι υπόλοιπες λεπτομέρειες που παραθέτει ειναι οι ορθες που (πρέπει να) εφαρμόζονται στην ελλάδα (ακόμη και din να μην έχεις διαβάσει όπως εγω και από τους δικούς μας βγαίνουν αλλά με κόπο και μια σφαιρική αντίληψη, τι στο διάλο είναι τελικά ο οπλισμός κάπου: κάμψης,διάτμησης,διάσπασης και πάει λέγοντας). αλλά πάλι θες βοήθεια και κοιτάς τον leonhardt αλλά και άλλους. ο κεφαλόδεσμος π.χ. δεν μπορεί να οπλίζεται διαφορετικά στην κίνα και διαφορετικά στην ζιμπάμπουε

 

εν συντομία, δεν μπορείς να πάρεις μία απάντηση για 5(7) κανονισμούς:aci+nzs+(ec2+ec8+din+(eak+ekos)

Link to comment
Share on other sites

με λεπτομερεια οπλίσης για την τοποθετηση waterstop στον αρμο διακοπής αν καταλαβα καλά

 

όμως εδω αν και το ανεστραμμένο Π προκύπτει από την σχέση L=2*b η οποία ταυτίζεται με το 50Φ ειναι σιγουρο οτι η αναλυση αντιφορων ομοφορων λόγω σεισμού θα το διαφοροποιησει απο μηκος αγκύρωσης σε μήκος παράθεσης δηλαδή 100Φ.

 

εν κατακλείδι: απαιτείται μια σφαιρικότερη αντίληψη να καταλήξει κάποιος στο σωστό αποτέλεσμα

Link to comment
Share on other sites

Και να μην ξεχάσω: Αν εσύ Pappos σπούδασες "έξω" τώρα εδώ θα έχεις μεγάλο πρόβλημα, μια που δεν θα μπορείς να μελετήσεις τα έργα σου σε σεισμό, επειδή δεν έκανες σχετικά μαθήματα εκεί "έξω".

Rigid: Θέλω να μελετάω τα έργα μου και να ξέρω ότι δεν θα πέσουν αλλά να είναι και οικονομικά. Θέλω να μπορώ να κάνω διαστασιολογήσεις πρώτα με το χέρι και έπειτα με τον υπολογιστή. Θέλω να μπορώ να δίνω στα συνεργεία κατασκευαστικές λεπτομέρειες πραγματικές. Και επειδή δεν μπορώ να βρω ελληνική βιβλιογραφία ψάχνω στην ξένη.

Για τα μεταλλικά διαστασιολογώ αυτά που δεν καλύπτει ο ευροκώδικας ή καλύπτει με περίεργο τρόπο, όπως πχ εδράσεις μεταλλικών υποστυλωμάτων με BS.

Έχω πρόβλημα με πολυόροφα σύμμικτα ειδικά στις συνδέσεις κατακορύφων αντιανεμίων.

Είμαι περίεργος να δω πώς αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι του εξωτερικού τις κατασκευές.

Για παράδειγμα από ότι έχω δει δεν βάζουν μια οπλισμένη δοκό στην συναρμογή περιμετρικού τοιχείου υπογείου-θεμελίωσης.

Και επειδή είναι χιλιάδες σελίδες αναρωτιέμαι να ξεκινήσω να διαβάζω DIN ή αμερικάνικους;;

Ή να αγοράσω 3.5 στρέμματα και να φυτέψω λαχανικά (τα τεσάρια είναι πανάκριβα. Αλλά και τα 3.5 πρέπει να τα αγοράσω στο όνομα της γυναίκας μου γιατί εμένα θα μου πουλήσουν τα χωράφια για οικόπεδα (Μηχανικός είναι αυτός κάτι θα ξέρει, για να χτίσει τα θέλει))

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.