Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια!

Ειμαι τελειωφοιτος ηλεκτρολογος μηχανικος και ψαχνω για θεμα πτυχιακης και θελω μια μικρη βοηθεια.Αν εχετε να μου προτεινεται καποιο θεμα θα σας ειμαι ευγνωμων

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων!

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Τί σε ενδιαφέρει? Κλασσική ηλεκτρολογία? Ηλεκτρονικά? Μηχανές/κίνηση? πες μου και θα σου προτείνω θέματα.

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Παναγιώτης

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστω nikpil εκ των πρωτερων για την ανταποκριση...Δεν εχω κατασταλαξει σε κατι απο αυτα που με ρωτας,βασικα δεν εχω προβλημα αρκει να ειναι ενα συγχρονο θεμα που να με κανει να ψαχτω και οχι απλα να κανω μια εργασια.Η ουσια για μενα ειναι να εχω μαθει και κατι παραπανω κανοντας αυτην την πτυχιακη....γι'αυτο και δυσκολευομαι να βρω θεμα.

Δημοσιεύτηκε

ΟΚ. Εχω να σ προτείνω τοτε μερικα συγχρονα θεματα....

 

1) Α.Π.Ε. (ανανεωσιμες πηγες ενεργειας) είτε μια απο αυτες ειτε μια γενικη αναφορα σε ολες.

2) Ηλεκτρονικα Ισχυος (Βιομηχανικα Ηλεκτρονικα)

3) Μελετη Η/Μ εγκατασταεων καποιου κτιριου (πχ ξενοδοχειο, εργοστασιο, κλπ)

Δημοσιεύτηκε

Δεν θα σου προτείνω θέματα, αντίθετα να κοιτάξεις να κάνεις μια εργασία που θα σε ωφελήσει στο μέλλον. Να κοιτάξεις την εξέλιξη της επιστήμης και σε ποιόν τομέα θα υπάρξει ανάπτυξη, ώστε να έχεις ένα πλεονέκτημα (θεωρητικό αλλά ουσιώδες).

Σωστό αυτό που λέει ο συνάδελφος για ΑΠΕ κλπ..

Δημοσιεύτηκε

Η πτυχιακή εργασία, πιθανότατα θα σε καθοδηγήσει στην μελλοντική σου επαγγελματική καριέρα.

Πολλές είναι οι εταιρείες του εξωτερικού/εσωτερικού που σε ρωτούν κατά την υποβολή του βιογραφικού σου για τα προσόντα, ενδιαφέροντά και την κλίση σου. Όλα αυτά αντανακλούν σίγουρα στο θέμα της πτυχιακής που θα κάνεις.

Σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις το πλάνο μια καλής γενικής πτυχιακής εργασίας.

Ένα γενικό θέμα έτσι ώστε να αποκτήσεις πιο σφαιρική γνώση και να σε κάνει να αναρωτηθείς το σκοπό των συστημάτων που ο άνθρωπος εξελίσσει.

Για μένα σίγουρα μια πτυχιακή εργασία με γενικό θέμα την τεχνολογία Η/Μ εγκαταστάσεων - από ψηφιακούς μετρητές , σύστημα ΚΝΧ μέχρι και ΑΠΕ σε συγκεκριμένες εφαρμογές όμως, όπως σε κατοικίες ( ξεκίνα από αυτές - καταναλώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας στο κόσμο) είναι μια καλή επιλογή.

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω τόπικ.

 

Μία παρόμοια περίπτωση είναι και η δικιά μου. Αυτή την περίοδο έχω αρχίσει να ψάχνομαι για Πτυχιακή. Όσες προτάσεις έχουν ειπωθεί παραπάνω είναι χρήσιμες και πρέπει να τις έχει κάποιος κατά νου.

 

Θα ήθελα όμως να θέσω για προβληματισμό και ένα άλλο θέμα. Στον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας υπάγεται το εργαστήριο Πυρηνικής Τεχνολογίας (ΤΗΜΜΥ-ΑΠΘ). Θα ήταν πιστεύετε ωφέλιμη για μετέπειτα μια Πτυχιακή σε αυτό τον τομέα? Το θέμα δεν έχει άμεση σχέση με "κλασσικά" Ενεργειακά θέματα. Μια Εργασία που σχετίζεται με ανίχνευση ραδιενέργειας , ή προστασία από ακτινοβολία π.χ.?

 

 

Φαίνεται δελεαστικό για μένα που δεν έχω πλήρη εικόνα των πραγμάτων ...προς το παρόν. Αλλά αν την αναλάβει κάποιος, τί αποδοχή θα έχει ενδεχομένος από κάποιον μελλοντικό εργοδότη που πιθανότατα να ενδιαφέρεται για πιο Ηλεκτρολογικό Θέμα? (έχω την εντύπωση πως δύσκολα βρίσκει αντικείμενο εργασίας κάποιος μηχανικός σε αυτό τον τομέα στην Ελλάδα ) Πώς θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτή στο μέλλον?

 

Όποιος θέλει, ας απαντήσει...ευχαριστώ!:)

Δημοσιεύτηκε

Απαντώ από την εμπειρία μου, αφού ήμουν επιστημονικός και εργαστηριακός συνεργάτης σε ΑΤΕΙ στην Ελλάδα.

Προστασία από την ακτινοβολία είναι ενα περίπλοκο θέμα με τεχνολογικό και ιατρικό ενδιαφέρον. Αν οι βαθμοί σου είναι μέτριοι ή αν δεν σκοπεύεις να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου στην έρευνα ... Ξεχασέτο ! Αν αντίθετα οι βαθμοί σου είναι καλοί και σε ενδιαφέρει να εργαστής ως επιστήμονας σε ινστούτα έρευνας και τεχνολογίας τότε ένα τέτοιο θέμα πτυχιακής σίγουρα αποτελεί καλή αρχή ειδίκευσης.

  • 4 years later...
Δημοσιεύτηκε

θα ήθελα να ρωτήσω την άποψη των παλιών.. έχω πάρει ένα θέμα πτυχιακής που αφορά παραλ/λη σύνδεση γεννητριών με ένα συγκρότημα σπιτιών και με το δίκτυο και επειδή έχω χαθεί στα περιεχόμενα και δεν ξέρω τι να γραψω θα ήθελα προτάσεις. σκέφτομαι να βάλω καποια πραγματα σαν εισαγωγή για την παραγωγή ηλ. ρευματός απο σταθμούς παραγωγής (τα βασικα) μια ανάλυση στις γεννήτριες και στους κινητήρες αρχές λειτουργείας κ.α., στις συνδεσμολογίες που υπάρχουν και μετα να κάνω ανάλυση του εργου με ολα τα στοιχεια και manuals (τυπους γεννητριων συνδεσεις, καλώδια και σχέδια) και στο τέλος να γραψω ένα κομμάτι για το κόστος κ.α. εσείς τι προτείνεται ως πιο έμπειροι; μου φένεται λίγο άδειο σαν θέμα και θέλω το 10αρι οπωσδήποτε. ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.