Chihor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 GeorgeS, ακόμα και αντίθεση σε ένα νόμο είναι θεμιτή. Και αν η έκδοση των Π.Δ. γίνει και περιορίσει τα επαγγελματικά σας δικαιώματα, δεν ξέρω αν αυτό είναι δυνατό αλλά μιλάω υποθετικά, θα το αποδεχτείτε επειδή είναι ο νόμος; Για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων και των κολλεγίων διαφωνώ με την ισχύουσα κατάσταση επίσης. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των πανεπιστημίων και κατόπιν να αποφασίζεται ποιά μαθήματα πρέπει να δώσουν για την ισοτιμία. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ένας απόφοιτος του τελευταίου πανεπιστημίου της Αγγλίας πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τον απόφοιτο του ΜΙΤ, και να κρίνεται μόνο από τους τίτλους των μαθημάτων που έκανε, αλλά και από το επίπεδο διδασκαλίας αυτών. Υ.Γ. Δεν κάνω διδακτορικό. Όχι ότι με χαλάει. Αν θέλετε μπορείτε να με φωνάζετε δρ. Δεν παρεξηγούμαι.
panos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Βρε pappos έχεις κάποιο δίκιο αλλα με αυτά που γράφεις... Αλλά ρε μανία με τον περιπτερα και τον καφετζη...του Ελλαδιστάν... τσουρέκια!
Pappos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 panos καλημέρα τι να κάνω βρε panos...οι καταστάσεις βλέπεις...
geokal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των πανεπιστημίων και κατόπιν να αποφασίζεται ποιά μαθήματα πρέπει να δώσουν για την ισοτιμία. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ένας απόφοιτος του τελευταίου πανεπιστημίου της Αγγλίας πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τον απόφοιτο του ΜΙΤ, και να κρίνεται μόνο από τους τίτλους των μαθημάτων που έκανε, αλλά και από το επίπεδο διδασκαλίας αυτών.: Από ότι γνωρίζω αυτό γίνεται και τώρα! Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις εξ Αγγλίας που κάποιοι είχαν 1 ή 2 ή 3 αλλά και 10 μαθήματα, τα περισσότερα που έχω ακούσει είναι 40 (ναι 40 δεν κάνω λάθος ) συγκεκριμένα η κοπέλα είπε ότι ¨τέλειωσε δυο πανεπιστήμια Πολ. Μηχ.¨ ένα στην Αγγλία και ένα στο ΑΠΘ.
spy1551 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 ="erlingΤσάμπα διπλώματα??? Εδώ μιλάμε για τσάμπα απολυτήρια από το Λύκειο.. τι λες τώρα??? Εδώ σε εξετάσεις ΑΣΕΠ και δέχονταν να αντιγράψουν από το γραπτό τους, τι με λες τώρα???? Είναι στο αίμα μας. Η ρεμούλα, της ρεμούλας Ω ΡΕΜΟΥΛΑ υ.γ. Απορία : Στα ΤΕΙ δεν αντιγράφουν? OXI , γιατί δεν υπάρχει κάποιος που να ξέρει. .......Αστείο ήταν Pappos αυτό κατάλαβες από το προηγούμενο δημοσίευμα.Σου είπα σκέψου πότε βγήκε.Το 2000 ήταν απλά μια αναθεώρηση του ΝΕΑΚ για την προσαρμογή του στους Ευρωκώδικες.Δεν μπορώ να καταλάβω το μεμπτό στη χρήση στοιχείων παλαιότερων ή ξένων κανονισμών.Σου απάντησα για τους Ρουμάνους , για το αν οι Έλληνες μηχανικοί μπορούν να κατασκευάσουν μεγάλα έργα.Αν αμφισβητείς την εμπειρία των Ελλήνων μηχανικών στο σκυρόδεμα θα σου στείλω p.m. γιατί αλλιώς θα γεμίσει το thread. Το θέμα είναι η διαρκής απαξίωση σου για τους Έλληνες μηχανικούς.Υποτιμώντας τους δε δείχνεις ανώτερος αλλά φανερώνει την εμπάθεια σου.
Chihor Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται αξιολόγηση των πανεπιστημίων και κατόπιν να αποφασίζεται ποιά μαθήματα πρέπει να δώσουν για την ισοτιμία. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι ένας απόφοιτος του τελευταίου πανεπιστημίου της Αγγλίας πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο με τον απόφοιτο του ΜΙΤ, και να κρίνεται μόνο από τους τίτλους των μαθημάτων που έκανε, αλλά και από το επίπεδο διδασκαλίας αυτών.: Από ότι γνωρίζω αυτό γίνεται και τώρα! Ξέρω προσωπικά περιπτώσεις εξ Αγγλίας που κάποιοι είχαν 1 ή 2 ή 3 αλλά και 10 μαθήματα, τα περισσότερα που έχω ακούσει είναι 40 (ναι 40 δεν κάνω λάθος ) συγκεκριμένα η κοπέλα είπε ότι ¨τέλειωσε δυο πανεπιστήμια Πολ. Μηχ.¨ ένα στην Αγγλία και ένα στο ΑΠΘ. Αλήθεια; Μακάρι. Επειδή είχα συμφοιτητές στο μεταπτυχιακό που τελείωσαν σε διαφορετικά πανεπιστήμια και δόσανε τα ίδια μαθήματα για την ισοτιμία θεωρούσα ότι το μόνο που ελέγχουν είναι πόσα μαθήματα έχεις κάνει για στατικές, υδραυλικά, μπετά κλπ και όχι το επίπεδο διδασκαλίας σε κάθε πανεπιστήμιο. Και από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει τέτοια αξιολόγηση πανεπιστημίων από το ελληνικό κράτος, άρα δε ξέρω πως μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο τώρα.
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Υποτιμώντας τους (Έλληνες μηχανικούς) δε δείχνεις ανώτερος αλλά φανερώνει την εμπάθεια σου. Θυμήσου αυτό που λες όταν κάποιοι απαξιώνουν τους μηχανικούς ΤΕΙ... ισχύει ακριβώς το ίδιο.
stayros Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Μόνο που πλέον όσοι είναι αποφοιτοι απο χώρα ΕΕ παίρνουν αυτόματα τα επ. δικαιώματα, ακόμα κ απο χώρες που η ποιοτητα των πτυχίων είναι υπο αμφισβητηση πχ Βουλγαρία. Κ φυσικά σε λίγο κ τα ιδιωτικά παραρτήματα πανεπιστημίων... Το ΔΟΑΤΑΠ θα πιστοποιεί την ακαδημαική ισοτιμία αλλά δε νομίζω να σκάσει κανένας για αυτό. Δηλ για να το κάνουμε λιανά το "κάστρο" του ΤΕΕ έχει δώσει τα κλειδιά στη σαρα κ στη μαρα κ κάνουν πάρτι κάθε μέρα, αλλά διαφυλλάττει το κύρος του επαγγέλματος του μηχανικού απαγορεύοντας μόνο στους απόφοιτους ΑΤΕΙ να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα τους. Αν κ είναι τόσο σοβαρό το θέμα, ακούγεται τρομαχτικά αστείο...
m@rios Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Μόνο που πλέον όσοι είναι αποφοιτοι απο χώρα ΕΕ παίρνουν αυτόματα τα επ. δικαιώματα, ακόμα κ απο χώρες που η ποιοτητα των πτυχίων είναι υπο αμφισβητηση πχ Βουλγαρία. Κ φυσικά σε λίγο κ τα ιδιωτικά παραρτήματα πανεπιστημίων... Το ΔΟΑΤΑΠ θα πιστοποιεί την ακαδημαική ισοτιμία αλλά δε νομίζω να σκάσει κανένας για αυτό. Δηλ για να το κάνουμε λιανά το "κάστρο" του ΤΕΕ έχει δώσει τα κλειδιά στη σαρα κ στη μαρα κ κάνουν πάρτι κάθε μέρα, αλλά διαφυλλάττει το κύρος του επαγγέλματος του μηχανικού απαγορεύοντας μόνο στους απόφοιτους ΑΤΕΙ να ασκούν ελεύθερα το επάγγελμα τους. Αν κ είναι τόσο σοβαρό το θέμα, ακούγεται τρομαχτικά αστείο... Από όσο ξέρω ο ΔΟΑΤΑΠ υποχρεώνει αποφοίτους εξωτερικού να δίνουν αρκετά μαθήματα. από 3-4 για καλά πανεπιστήμια εξωτερικού μέχρι και 20 έχω ακούσει. Άρα αυτόματα δεν αναγνρίζεται κανένας, εκτός αν έχει ήδη επαγγελματικά δικαιώματα στην χώρα όπου σπούδασε. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι μπορεί να τακτοποιηθεί το θέμα. Κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει έναν επαγγλεματικό φορέα να δεχτεί μέλη που δεν θέλει. πχ τα μέλη ΤΕΕ στην Ελλάδα δεν έχουν αυτόματα επαγγελματικά δικαιώματα στην Αγγλία, και λογικό είναι αφού εκεί θέλουν και επαγγελαμτική εμπειρία. Η μόνη δίκαιη πιστεύω λύση είναι η επαναφορά των εξετάσεων για λήψη άδειας άσκησης επαγγελματος. /κοινά θέματα για όλους. Και ακριβά εξέταστρα ώστε να μην δίνουν όλοι 15-20 φορές μέχρι να περάσουν.Και απο εισπτακτικής πλευράς να το δει η όποια κυβέρνσηση μια χαρά συμφέρει.
Pappos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2008 Το θέμα είναι η διαρκής απαξίωση σου για τους Έλληνες μηχανικούς. Όχι δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά το level που είτε το θες είτε όχι δεν μπορεί να συγκριθεί και ούτε μπορώ να δεχτώ ότι οι μηχανικοί της Ελλάδας είναι καλύτεροι απο τους Γερμανούς. Δηλαδή αυτό είναι γεγονός δεν είναι απαξίωση. Υπάρχει σχολή 5 χρόνια που βγαίνεις πολιτικός μηχανικός με πληροφορική, (Bauinformatik)και υπάρχει πάλι πολυτεχνείο 5 χρόνια που κάνεις μόνο Hochbau (Δομοστατικά) και ποσα άλλες ακόμα ειδικότητες. Δεν μιλάω για τα πολυτεχνεία των πολιτικών μηχανικών με τις 9 κατευθύνσεις. Δηλαδή θέλεις να μου πείς οτι τα ελληνικά πολυτεχνεία είναι καλύτερα από της Γερμανίας και της Αμερικής ??? Γιατί δεν πιστεύω να τίθεται κάτι τέτοιο το καταλαβαίνεις και μόνος σου... Σας ευχαριστώ.
Recommended Posts