korkiras Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 16 , 2009 ξεκίνησα να δουλεύω σε ηλεκτολογικές εγκατάστασης και μου χρειάζεται ένα πολύμετρο για πείτε καμια ιδέα? καλο πάσχα σε όλους Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakistsalikis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 18 , 2009 Αν μιλαμε για εγκαταστασεις σπιτιων αρκετο ειναι ενα απλο με 5 ευρω. Απο κει και περα εξαρταται απο την εγκατασταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefterism Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2009 εγώ έχω ένα Unitrend UT70B, μια χαρά είναι και αρκετά φτηνότερο από benning ή Fluke Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2009 Τα όργανα της FLUKE είναι από τα πλέον αξιόπιστα στην αγορά. Όχι ότι τα άλλα δεν είναι, αλλά γνώμη μου είναι πως καλό είναι επειδή μια φορά αγοράζεις πολύμετρα και άλλα μετρητικά όργανα να δώσεις κάτι παραπάνω. Το ίδιο ισχύει και στα εργαλεία. Ειδικά για τα εργαλεία, αυτά της Knipex, Facom, Unior κλπ είναι από τα καλύτερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
absolute1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2009 θέλω να ρωτήσω.. ποια πολύμετρα είναι τα καλύτερα: τα αναλογικά ή τα ψηφιακα: υπάρχει καπου κάποιος οδηγός αγοράς για να το ψάξω και λίγο μόνος μου: τι απαιτήσεις πρέπει να πληρούν: αυτά που ενώνονται με υπολογιστή είναι αξιόπιστα ή θα χρειαστώ και υπολογιστή στο τέλος: αυτά που είναι των 10euro αξίζουν καθόλου: Link to comment Share on other sites More sharing options...
xaxa Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Εξαρτάται τι μετρήσεις και με ποιά ακρίβεια τις θες... Για παράδειγμα, ένα ψηφιακό όργανο, ίσως να μην προλάβει να "αποτυπώσει" το ρεύμα εκκίνησης αν δεν έχει καλή απόκριση. Ένα αναλογικό όμως θα στο δείξει. (Γι'αυτό και η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ως επί τω πλείστον αναλογικά πολύμετρα)... Αν θες να έχεις καταγραφή των δεδομένων, προκειμένου να επεξεργάζεσαι τα αποτελέσματα, ένα όργανο που συνδέεται με υπολογιστή είναι μάλλον μονόδρομος. Τα όργανα των 10 euro, είναι αξιόπιστα αν θες να κάνεις μια μέτρηση "στο πόδι", να κάνεις έναν πρόχειρο έλεγχο στην κατανομή των φάσεων, να ρυθμίσεις πρόχειρα ένα θερμικό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ckiriako Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Με το πολυμετρο τι μετρησεις-ελεγχους θες να κανεις? Πρεπει να κινηθεις αναλογα με τις αναγκες σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CostasV Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 ...Για παράδειγμα, ένα ψηφιακό όργανο, ίσως να μην προλάβει να "αποτυπώσει" το ρεύμα εκκίνησης αν δεν έχει καλή απόκριση. Ένα αναλογικό όμως θα στο δείξει. (Γι'αυτό και η ΔΕΗ χρησιμοποιεί ως επί τω πλείστον αναλογικά πολύμετρα)... Αυτό δεν το ήξερα! Ισχύει ακόμη και για τα φθηνά αναλογικά 10-20 ευρώ; (αναλογικά θεωρώ αυτά που έχουν βελόνα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
el_goofy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 20 , 2009 Γενικά, ναι, ισχύει! Με την επιφλαξη πάντα ότι συγκρίνουμε παρόμοιας τάξης μεγέθους κόστους όργανα (ένα αναλογικό των 10Ε δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα ψηφιακό των 1000!). Θυμάμαι από το Πολυτεχνείο, σε πειράματα για τη διπλωματική -που ήθελα μεγάλη ακρίβεια σε μετρήσεις Ι- χρησιμοποιούσα αναλογικό αμπερόμετρο κι ας υπήρχε ψηφιακό πολύ πολύ πιο σύγχρονο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelios2609 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 12 , 2009 στο ξεκινημα του ο ηλεκτρολογος μηχανικος τι πρεπει να προμηθευτει απο εργαλεια? υπαρχουν ετοιμα πακετα, και ποσο περιπου κοστιζουν, και τι περιλαμβανουν? (περα απο πολυμετρο και ηλεκτρονικο υπολογιστη). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα