Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

 

ευχαριστω για τη διόρθωση που θα κάνεις. μφχ

 

το προκαταβολίκο μου άρεσε!

 

Τέσπα πως μπορούμε να μάθουμε αν η στην περιοχή προβλέπεται η τήρηση του ημερολογίου σύμφωνα με την 5η πράγραφο? Τηλ. στο αρμόδιο Υπουργείο ? (το υπουργείο απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας δεν θα είναι αυτό? τι άλλο ποιο κοντινό έχουμε σε υπουργείο εργασίας?)

 

Την βλέπω την δουλειά να είναι ο ιδιοκτήτης, ο εργολάβος (ο οποίος είναι νεκρός από ότι κατάλαβα), ο επιβλέπων μηχανικός (αν προβλέπεται η τήρηση ημερολογίου) και οι γονείς όλοι υπεύθυνοι. Τελικά μόνο ο εργολάβος είναι καλυμένος! (black humor μην βαράτε!)

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Μετά από ένα μικρό πρόβλημα με την σύνδεση μου είμαι πάλι στο φορουν. Θα διαβάσω τις απαντήσεις σας και θα ξαναμπώ στη κουβέντα.

 

Για να γίνω ποιο περιγραφική, στην οικοδομή έχουν φτιαχτεί τα ισόγεια καταστήματα τα οποία και λειτουργούν και στην πίσω μεριά έχει κατασκευαστεί η σκάλα με σκοπό αργότερα ως και πολύ αργότερα (δεδομένου ότι η κατάσταση που σας περιγράφω είναι έτσι τουλάχιστον 4 χρόνια) να κατασκευαστούν και οι όροφοι. Η είσοδος είναι ανοικτή και δεν υπάρχει καμιά περίφραξη ούτε κάποια προειδοποιητική πινακίδα.

 

Αλέξανδρος: ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει αν υπάρχει το ημερολόγιο που μου λές.

 

mred-akias : ναι μετά την έκδοση της άδειας την ανέγερση την ανέλαβε ο ιδιοκτήτης με συγγενή του εργολάβο (ο οποίος δεν βρίσκετε στη ζωή πλέων).

 

 

απο αυτά μου μου παραθέσατε και σας ευχαριστώ, στάθηκα στο Ν.1396 13/15.9.839ΦΕΚ126 Α')

2. Σε περίπτωση διακοπής των εργασιών, ο κύριος του έργου είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα μέτρα, τα οποία του υποδεικνύει εγγράφως ο επιβλέπων το έργο και να τα διατηρεί αναλλοίωτα καθόλη τη διάρκεια της διακοπής.)

τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας κατά περίπτωση και φάση του έργου.

 

Αν και δεν του είχε υποδείξει κάνεις τα μέτρα που υποχρεούται να λάβει.

 

επιβλεπων και εργολαβος εχουν ευθυνη.

 

αν η υπηρεσια δεν εξεδωσε ημερολογιο τοτε το μπαλακι παει εκει.

 

αν εξεδωσε,και ο επιβλεπων δεν εχει συμπεριλαβει τα μετρα που λειπουν,μαλλον δεν εχει ευθυνη ο ιδιοκτητης.κραταω επιφυλαξεις ομως.

Δημοσιεύτηκε

Όταν μιλάμε για μικρά παιδιά οφείλουμε να γνωρίζουμε πως για το οτιδήποτε κάνουν απόλυτα υπεύθυνοι είναι οι γονείς: για τη διαπαιδαγώγηση, τις νουθεσίες και τις συμβουλές που έχουν (ή δεν έχουν) δώσει. Επειδή λοιπόν αναφέρθηκε (και ορθώς) ο όρος ''εγκληματική αμέλεια'' αυτός κατά κύριο λόγο αποδίδεται στους γονείς. Τζάμπα μάγκες λοιπόν το παίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση - αν η επίβλεψη μιας οικοδομής είναι μια φορά ζόρικη η...επίβλεψη παιδιών είναι +1000. Και με τις ανάλογες επομένως ευθύνες.

 

Επειδή μιλάμε για περιφράξεις ανοίγει και μεγάλο θέμα: τί γίνεται με τις οικοδομές που έχουν κατασκευαστεί μέχρι το σκελετό? Απαιτείται σύμφωνα με τη νομοθεσία να μπει π.χ. κοτετσόσυρμα περιμετρικά για να μην πέφτουν π.χ. μεθυσμένοι τουρίστες? Η υποχρέωση μέτρων ασφάλειας που προφανώς αφορά στις περιόδους εργασιών εκτείνεται και σε περιόδους ''αδράνειας''? Και αν έχουν παρθεί κάποια μέτρα (όπως εμπόδια στις εισόδους) κάθε πότε έχει ορισθεί (νομικά) έλεγχος για να εξακριβωθεί σε ποια κατάσταση βρίσκονται? Απαντήσεις δεν έχω, μόνο ερωτήματα που ελπίζω να ορίζουν καλύτερα το πρόβλημα.

Δημοσιεύτηκε

Σίγουρα έχουν ευθύνη και οι γονείς, πως αφήνουν 10 το βράδυ δεκάχρονο παιδάκι να παίζει σε σκοτεινές οικοδομές? Βέβαια τέτοιες ώρες ευχόμαστε να αναρρώσει καλά το παιδάκι. Και από την άλλη και ο ιδιοκτήτης δεν θα έπρεπε να είχε ένα προστατευτικό στο φρεάτιο? Νομίζω πως είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση. Και τί να απαντήσω εγώ στον ιδιοκτήτη? Ισως ένας δικηγόρος να γνωρίζει καλύτερα?

Δημοσιεύτηκε

δικηγορος που να ξερεις οτι εχει ασχοληθει με τετοιου περιεχομενου υποθεσεις.(ασφαλεια και υγεια σε τεχνικα εργα)

Δημοσιεύτηκε

Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και προσωπικός μου φίλος ζήτησε συμβουλές από έναν δικηγόρο χθες , αν είναι έμπειρος σε τέτοια θάματα δεν το γνωρίζω.

Δημοσιεύτηκε
Πάντως έμενα η συμβουλή του με παραξένεψε. Του πρότεινε να πει ψέματα, ότι δηλαδή η σήτα που έβαλε μετά το ατύχημα υπήρχε εξαρχής.

 

τι περίμενες δλδ ?

 

και ο λόγος μικρού παιδιού ξέρεις τι βαρύτητα έχει σε αστικά δικαστήρια και πόσο εύκολα προσβάλλεται ? ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ.

"υπήρχε κε δικαστά και μάλλον το αφαίρεσαν για να παίξουν.....μικρά παιδιά είναι και ξέρετε τώρα......και φοβούνται να πουν την αλήθεια μην τα μαλώσουμε...."

 

από την εμπειρία μου ......

θα αθωωθούν για τα πολύ χοντρά όλοι και θα επιβληθεί συνυπαιτιότητα σε γονείς και τριπλέτα "εργολάβου - ιδιοκτήτη - μηχανικού" για μικροπράγματα.8-)

Δημοσιεύτηκε

Το ερώτημα είναι το εξής: Με το ημερολόγιο μέτρων ασφαλείας, τί γίνεται; Είναι ένα βιβλίο στο οποίο ο επιβλέπων κάνει παρατηρήσεις και προτάσεις ή αυτά που γράφει πρέπει να τα επιβάλλει να γίνουν;

 

Από την στιγμή που πατάω σε μια οικοδομή και γράφω στο βιβλίο μια παρατήρηση "να καλυφθεί επαρκώς το φρεάτιο του ανελκυστήρα" τί γίνεται;

 

α) Να ψάξω εγώ με έξοδά μου εργάτες να το κάνουν;

 

β) Να ενημερώσω εργολάβο/ιδιοκτήτη; Μήπως οφείλουν να διαβάσουν το ημερολόγιο;

 

γ) Να πλακωθώ με εργολάβο/ιδιοκτήτη επειδή δεν γουστάρουν να το κάνουν (διότι την προηγούμενη μέρα τους είχα βάλει να ξηλώσουν μια πλάκα) ή επειδή δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να το κάνουν;

 

Μήπως από την στιγμή που παρατηρούμε και προτείνουμε ενέργειες είμαστε νομικά καλυμμένοι στην επίβλεψη;

 

Καλά, ss_sk,τα έχεις πει όλα! Εννοείται πως σε περίοδο "αδράνειας" της οικοδομής δεν θα πρέπει να έχει ευθύνη ον επιβλέπων, αν έχει κάνει τις παρατηρήσεις του.

Δημοσιεύτηκε

Κανονικά έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις ακόμα και το έργο όταν δεν τηρούνται αυτά που προτείνεις.

Με την ευκαιρία ανεβάζω στα downloads (ΕΔΩ) παρατηρήσεις και επισημάνσεις που γράφω για μέτρα ασφαλείας και που βάζω να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση ο ιδιοκτήτης και ο εργολάβος. Όποιος θέλει τις συμπληρώνει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.