Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατύχημα μικρού παιδιού


m_vasso

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κανονικά έχεις το δικαίωμα να σταματήσεις ακόμα και το έργο όταν δεν τηρούνται αυτά που προτείνεις.

Με την ευκαιρία ανεβάζω στα downloads (ΕΔΩ) παρατηρήσεις και επισημάνσεις που γράφω για μέτρα ασφαλείας και που βάζω να υπογράψουν ότι έλαβαν γνώση ο ιδιοκτήτης και ο εργολάβος. Όποιος θέλει τις συμπληρώνει.

 

ilias εγώ τους δίνω αντίγραφο της νομοθεσίας (κυρίως Π.Δ. 778/80) και τους βάζω να υπογράψουν για την παραλαβή. Όπως διαβάζουμε εμείς ένα σωρό πράγματα έτσι θα πρέπει να μάθουν και αυτοί (ιδιοκτήτες, καλουπατζήδες) να διαβάζουν!!! Κανείς λοιπόν δε μπορεί να ισχυριστεί άγνοια!!!

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά να κάνω ένα προβοκατόρικο ερώτημα.

Ας υποθέσουμε ότι ο επιβλέπων στην οικοδομή έδινε όλα τα προαναφερόμενα χαρτιά στον εργολάβο και στον ιδιοκτήτη και τα έπαιρνε πίσω υπογεγραμμένα, και ότι επίσης σημείωνε στο ημερολόγιο έργο (κάθε ημέρα) ότι πρέπει να μπει προστατευτικό στο φρεάτιο του ανελκυστήρα.

Τι θα σήμαινε αυτό;

 

Δική μου απάντηση: Δεν ξέρω, δεν νομίζω να σημαίνει πολλά. Μπορεί να λειτουργούσε ως ελαφρυντικό , διότι θα αποδείκνυε ότι είχε επισημάνει και τονίσει επανειλλημένα και αποδεδειγμένα την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας. Αλλά μπορεί να λειτουργούσε και ως επιβαρυντικό, διότι παρότι είχε ζητήσει την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και ο εργολάβος ή ο ιδιοκτήτης δεν τα εφάρμοζαν, δεν είχε προχωρήσει (ο επιβλέπων) σε άλλα (διακοπή εργασιών) δραστικά μέτρα.

 

Το σίγουρο είναι ότι όσα χαρτιά και να διαβαστούν και όσα χαρτιά και να υπογραφούν, το μόνο που χρειάζονταν ήταν να πάει ένας άνθρωπος να βάλει το γαμ***νο το προστατευτικό στο φρεάτιο του ασανσέρ.

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά, ούτε αστυνόμος είμαι, ούτε μαστίγιο κουβαλάω, ούτε παίρνω μια δουλειά για να τρέχω σε αστυνομίες και να κάνω διακοπές εργασιών...

 

Κάνουμε συστάσεις. Από κει και μετά αν ο άλλος δεν τις ακολουθεί, τί πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας και να τον επιβάλλουμε; Από πότε επίβλεψη = επιβολή του νόμου;

 

Από την στιγμή που ο υπάρχει εργολάβος ή ιδιοκτήτης και όταν ο μηχανικός έχει κάνει έγγραφες συστάσεις, την ευθύνη την έχουν οι δύο πρώτοι.

 

Σε δημόσιο έργο, αν γίνει κάτι αντίστοιχο, θα τρέχουν τον υπάλληλο πολεοδομίας που έχει την επίβλεψη; Δεν ξέρω, ρωτάω...

Link to comment
Share on other sites

γενικά αυτό ειναι ένα τεράστιο θέμα και είναι να μην τυχει.

 

διαβάστε και το τι λεει ο Βουδικλάρης, ο οποίος υπενθυμίζω ότι ειναι ο πρόεδρος του ΙΟΚ, όταν εγκριθεί το upload:

 

http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=735

Link to comment
Share on other sites

Ο ιδιοκτήτης της οικοδομής και προσωπικός μου φίλος ζήτησε συμβουλές από έναν δικηγόρο χθες , αν είναι έμπειρος σε τέτοια θάματα δεν το γνωρίζω. .....................................................................................................

 

 

Προσοχή σε όσα αναφέρονται εδώ μέσα από την στιγμή που η υπόθεση έχει πάει στη δικαιοσύνη. Μην ξεχνάμε υπάρχει και το απόρρητο...

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστή η παρατήρηση, λάθος μου δεν θα επαναληθφει.

ισως θα πρέπει να επεξεργαστω και το post μου. Και δεν ξέρω αν θα ήταν σωστό να γίνει επεξεργασία και των παραθέσεων που αναπαράγουν το συγκεκριμένο post ???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.