Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ατύχημα μικρού παιδιού


m_vasso

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν,για να καθαρίσει το τοπίο (όσο μπορεί να καθαρίσει):

 

Αστικές κ Ποινικές Ευθύνες για κάθε έργο σε περίπτωση ατυχήματος φέρουν ο ΚτΕ κ ο Ανάδοχος Εργολάβος.Είτε μιλάμε για ιδιωτικά ή για δημόσια.Ο ρόλος του Τ.Α. είναι καθαρά συμβουλευτικός,αρκεί να μπορεί να αποδείξει εγγράφως ή με άλλο τρόπο ότι έκανε τουλάχιστον τη δουλειά του.

 

Στα ιδιωτικά οικοδομικά υπάρχει και η έννοια ''αυτεπιστασία'',όπου ο ΚτΕ κ ο Εργολάβος είναι το ένα κ το αυτό.Ο ιδιοκτήτης δηλαδή είναι ο πρώτος κατά κύριο λόγο που του μπαίνει το παλούκι εκεί που δεν θέλει.Ο ιδιοκτήτης όμως επειδή μπορεί (κ είναι στις περισσότερες φορές) ΤΣΟΠΑΝΟΣ,επικαλείται άγνοια Νόμου.

 

ΕΚΕΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΚΕΠΕΚ Κ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.

 

Διότι,από το ''Νόμο'',ο Επιβλέπων Μηχανικός που πρέπει ΟΠΩΣΚΑΙΔΗΠΟΤΕ να υπάρχει σε κάθε ιδιωτικό έργο έχει μπιφτεκωθεί να είναι κ Τ.Α. ταυτόχρονα.

 

Κ εδώ έρχεται το θέμα κουλτούρας του λαού μας:πιό σημαντικό είναι να γίνει η μπίζνα για να υπάρχει δουλειά στον τόπο,ή να ξοδέψουμε ένα 5% παραπάνω για το κάθε εργάκι ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι κατά μεγάλη πιθανότητα?

 

Ε,λοιπόν,ΟΛΟΙ όταν έρχεται η ώρα να ξοδέψουν αυτό το 5%,ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΝ ΣΕ ΤΖΑΚΟΥΖΙ.Κ φυσικά,σε περίπτωση ατυχήματος ευχόμαστε να γύριζε ο χρόνος πίσω.

 

Η υπόθεση ''Ασφάλεια'' στη εργασία είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ μελετημένη,τυποποιημένη,ΦΑΣΟΝ,παίρνεις οδηγίες κ τις εφαρμόζεις τυφλά.Το ίδιο κ η δουλειά του Μηχανικού ως Τ.Α.Με μερικές ώρες σεμιναρίων κ 1.000 euros λύνονται σε ποσοστό που πλησιάζει το 100% όλες οι επιμορφωτικές ανάγκες που θα συναντήσει ο κάθε συνάδελφος στην καριέρα του.

 

Κάνω βόλτες σε εργοτάξια από τα 15 μου.Στα 17 μου είδα τον πρώτο 2μετρο γομάρι να σκοντάφτει στο κλιμακοστάσιο καθώς ήταν υπερφορτωμένος κ να καρφώνει την καρωτίδα του στις φουρκέτες.Δουλεύω από τα 19 μου σε εργοτάξια.Μέχρι τα 26 μου μέτρησα 4 θανάτους.Στα 26 μου με ''χώνουν'' Τ.Α. σε τομέα 12 χλμ,ενώ ήμουν ήδη μηχανικός κατασκευής.Μέχρι που τελείωσε η δουλειά μου στον τομέα μου το μοναδικό ατύχημα ήταν ένα στραμπούληγμα στο γόνατο,κ αυτό βλακώδες.Στους υπόλοιπους τομείς μέτραγαν 2 θανάτους κ ένα σοβαρό ατύχημα που οδήγησε σε παραπληγία (φυτό).Στα 30 μου δεν έχει συμβεί τίποτε (Ευχαριστώ Θεοί) πιό σοβαρό από γδάρσιμο.Στην οικοδομή που φτιάχνω τώρα,κάποια απογεύματα έπαιζαν κοντά κάποια παιδάκια.Τους έπεσε η μπάλα στον εξώστη του 1ου.Καταφέρνουν να μπουν στην οικοδομή.Με παίρνουν τηλέφωνο οι απέναντι γείτονες.Σφαιροπετάδην φτάνω κ τα πιάνω στην κουβέντα να τα επιμορφώσω σαν καλός μπαμπάς,χωρίς να είμαι αυστηρός.Τους δείχνω την πινακίδα με το τηλέφωνό μου κ τα μαθαίνω να με παίρνουν τηλέφωνο ΚΑΘΕ φορά Ο,ΤΙ ώρα ναναι κ θα πεταχτώ να τα εξυπηρετήσω.Πολλές φορές ο Τ.Α. πρέπει να είναι κ ΜΑΝΤΗΣ.

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.

 

Πάρτε ό,τι μέτρο μπορείτε που σας το επιτρέπει το budget σας.Ένα κομμάτι πλέγμα στο φρεάτιο του ασανσέρ,δεμένο με σύρμα από τις φουρκέτες κ ένα τελάρο που έχει ξεμείνει από τα τούβλα καρφωμένο στο φρεάτιο ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ κ δεν κοστίζει απολύτως τίποτα.K αποτρέπει τέτοια περιστατικά.Είναι πιό άμεσο να ληφθούν πρώτα τα ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,κ ύστερα τα ΑΤΟΜΙΚΑ (κράνος,παπούτσια,γιλέκο κ άλλες βιτρινίστικες μαλακίες) που ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ.

 

Από Δικαστή σας μεταφέρω την εξής άποψη:''Τα μέτρα Ασφάλειας που αθωώνουν κάθε ΚτΕ είναι αυτά,τα οποία αποτρέπουν ακόμα κ αυτόν που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ εντός του έργου''.

 

ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ???????

 

Κ παραθέτω το εξής Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο περιστατικό:

Εργολάβος κάνει αντιπαροχή σε περιοχή κοντά στο κέντρο των Αθηνών.Τυπάκος τον παίρνει τηλέφωνο να περάσει να δει τα διαμερίσματα.ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗ,ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ ΡΕΥΜΑ=ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ.Χτυπάει το τηλέφωνο του Εργολάβου κ πάει παραδίπλα να μιλήσει.Ο πελάτης πηδάει από τον 5ο κ αυτοκτονεί.Με το γράμμα του Νόμου,αν το έργο είχε προλάβει να αποπερατωθεί στα χαρτιά,τότε ο Εργολάβος δεν έφερε ΚΑΜΙΑ απολύτως ευθύνη,θα ήταν απλή περίπτωση αυτοκτονίας.Όμως,ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ ΡΕΥΜΑ=ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ.Ακόμα κ τότε ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ.

 

ΤΙ ΕΙΠΑΤΕ???????ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ....

 

Επειδή δεν θέλω να το παίζω εξυπνάκιας,ούτε τρομονόμος,παραθέτω για άλλη μια φορά το αρχειάκι με συγκεντρωμένη ΟΛΗ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ για ασφάλεια στην εργασία.Με κίτρινο υπογραμμισμένο τα έργα Πολιτικού Μηχανικού.Παρακαλώ τους Mods,αν το βρίσκουν ενδιαφέρον να το ανεβάσουν στα downloads.

http://rapidshare.com/files/191519440/____________.xls

 

Κ ένα άλλο,που δείχνει με ποιό τρόπο αντιμετωπίζουν πολλοι άνθρωποι το θέμα ''ασφάλεια στην εργασία''.Για όποιον δεν καταλαβαίνει τον κίνδυνο,τουλάχιστον θα τον κάνει να γελάσει.

http://rapidshare.com/files/191542395/WorkSafetymm.rar

 

Μακάρι το παιδάκι να τη γλυτώσει...

 

m_vasso,για να απαντήσω κ σε σένα,είναι θέμα δικηγόρου πλέον το τί θα επικαλεστεί ο πελάτης σου.Από εμπειρία σου λέω ότι το θέμα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΟ για δικαστήριο......

Link to comment
Share on other sites

ποιος θ'αναζητήσει αρχείο με τ'ονομα "nomothesia_gia_asfaleia"?

 

Από τους Κανόνες Συμμετοχής:

"9. Είμαστε ευγενικοί, κόσμιοι, σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε, δεν τους ειρωνευόμαστε ούτε αυτούς ούτε τα συλλογικά όργανά τους"...

acnt

Link to comment
Share on other sites

ποιος θ'αναζητήσει αρχείο με τ'ονομα "nomothesia_gia_asfaleia"?

 

Mάλλον θα έπρεπε να λέμε και κανένα "ευχαριστώ" από το να είμαστε επικριτικοί και είρωνες, την στιγμή μάλιστα που το τελευταίο αρχίζει και διαδίδεται σαν γρίπη...

 

Δεν βοηθάμε έτσι, εκνευρίζουμε τους γύρω μας.

 

Βe a gent, mate!

Link to comment
Share on other sites

Σσσσ , κρατάει και τσεκούρι ! :)

Το παραπάνω για πλάκα , έτσι ;

Zavi , αισθάνομαι και εγώ την ανάγκη να σε ευχαριστήσω .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.