Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνουμε το ελλενίτ;


rigid_joint

Recommended Posts

Το θέμα είναι ότι οι ποινικές ρήτρες δεν γνωρίζουν από αμίαντο

και πάντοτε τις πληρώνει ο μηχανικός και όχι ο ιδιοκτήτης.

 

Οι εταιρείες διαχείρισης προϊόντων αμιάντου βάση ποιών πρωτοκόλλων εργάζονται;

Υπάρχει ευρωπαϊκή νομοθεσία που προδιαγράφει τα μέτρα ασφαλείας (μεθοδολογία, ρουχισμός, προστασία περιβάλλοντος, αρνητικές πιέσεις, δοχεία συγκέντρωσης κλπ) και που την βρίσκουμε;

 

Nα σου πώ βάση ποιών πρωτοκόλλων εργάζονται.

 

Με βάση αυτών της αρπαχτής.  Και εξηγούμαι, ναι, υπάρχει νομοθεσία, διαδικασίες αφαίρεσης, ετεπ, μέτρα ασφαλείας μπλα μπλα μπλα. Εχουν πάρει αυτά τα πιστοποιητικά ελάχιστες εταιρείες στη χώρα.

 

Ερχονται λοιπόν, αφαιρούν οτι περιέχει αμίαντο, τα συσκευάζουν, τα αποθηκεύουν στις μάντρες τους (αδειοδοτημένοι χώροι) και τα στέλνουν με κοντέινερς Γερμανία απ'οσο έμαθα ή Πορτογαλία.

 

ΔΕΚΤΑ ολα αυτά. Αλλά ρε παιδιά, 3000ε ΦΙΞ τιμή για να έρθει το "πιστοποιημένο" συνεργείο να αφαιρέσει 10 τμ αμιαντολαμαρίνας ελλενιτ ;;; (πραγματική ιστορία απο συνάδεφλο ΕΔΕ).

 

Αυτό που με εκνευρίζει, ειναι πως ολα τα σφάζουν, ολα τα μαχαιρώνουν. Δεν είναι ιδιο ρε παίδες η αποξήλωση αμιαντολαμαρινας (ξεβίδωμα, κουβάλημα) με την αποξήλωση πχ πλακιδίων αμιάντου. Στη 2η περίπτωση, ΟΚ, μιλάμε για ζόρικη δουλειά.

Αλλωστε επικίνδυνες ειναι οι ίνες αμιαντοτσιμέντου, αν σπασεις μια λαμαρίνα, αν τη τρυπάς κτλ κτλ κτλ.

 

Τεσπα. Τα μετεφερα στο πελάτη μου και φυσικα μου ειπε. "Δεν υπάρχει περίπτωση, τ'αφήνω όπως είναι".

 

Τι πιο λογικο...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

 

Γνωρίζει κανείς τι κάνουμε φύλλα ελλενίτ που έχουν αφαιρεθεί από στέγη?

 

που τα διαθέτουμε/αποθέτουμε?

 

 

Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα.

 

Ετυχε ποτέ σε κάποιον να ασχοληθεί με το θέμα απομάκρυνσης του αμιάντου;

 

Με ενδιαφέρει το κόστος και κατά πόσο είναι απαγορευτικό.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 

Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα.

 

Ετυχε ποτέ σε κάποιον να ασχοληθεί με το θέμα απομάκρυνσης του αμιάντου;

 

Με ενδιαφέρει το κόστος και κατά πόσο είναι απαγορευτικό.

Δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με αυτά που αναφέρει ο Kane στο #41.

 

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος εάν απαιτούνται  επιπλέον εγκρίσεις στην περίπτωση αφαίρεσης Ελενίτ από την στέγη κτιρίου για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας; 

Kαι εάν γνωρίζει ακριβώς  για την διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί; 

Στην επιθεώρηση εργασίας δεν γνωρίζουν κάτι περισσότερο εκτός από το ότι πρέπει να υποβάλλουμε το ΣΑΥ -ΦΑΥ πριν την καθαίρεση. 

Σχετικά με την διαδικασία της Έγκρισης,  την αντικατάσταση κεραμιδίων την εντάσσουμε στις επισκευές της στέγης ή  στην ανακατασκευή στέγης όπου απαιτείται εκτός των άλλων και στατική μελέτη;

 

Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα και αυτό γιατί πρέπει να δεις πρώτα την διαχείριση του προς αποξήλωση ελλενίτ και μετά όλα τα υπόλοιπα.

Pavlos33

 

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

 

Με μία αναζήτηση που έκανα βρήκα στο ΥΠΕΚΑ χρήσιμες πληροφορίες για οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται

http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=439&language=el-GR

και τις πιστοποιημένες εταιρείες για την διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. 

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=HLl5UwDTWJ0%3d&tabid=439&language=el-GR

Επίσης ενημερωτικό είναι και αυτό απο ΠΑΣΕΠΠΕ

http://www.verde-tec.gr/images/0403_paseppe_glinaraki.pdf 

Υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει ασχοληθεί με το θέμα;

 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ναι παρόμοια τιμή ανά τμ έχω ακούσει από εταιρία. Το μεγάλο κόστος δικαιολογείται από ότι το πάνε στο εξωτερικό το ελενιτ.

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος είναι εξωπραγματικό.  Πως θέλουν να συμβάλλει ο κόσμος στη διαχείριση,ανακύκλωση, να σταματήσει να γεμίζει μπάζα, όταν για 10τ.μ. (περίπτωση γνωστού) ζητάς 2000+ΦΠΑ κατ'αποκοπή; (βλέπω απο το προηγούμενο πόστ έπεσε η τιμή, λετε να βαδίζουμε στο σωστό δρόμο ή φθήνεινε το δρομολογιο;;;)

Αυτός όπως και άλλοι, κατέβασαν με προσοχή τα ελλενίτ (σημείωση, ο κίνδυνος υπάρχει απο την επεξεργασία τους, σπασιμο, τριψιμο, τρύπημα), τα τύλιξαν το καθένα σε χοντρο πλαστικό (αυτό που κάνουν οι εταιρείες) τα ντάνιασαν σε μιαν άκρη. ΟΤΑΝ φθηνείνει η ανακύκλωση τους, θα φωνάξουν μια εταιρεια να τα παραλάβει...

Σίγουρα καλύτερο, απ'το να τα πεταξουν σ'ενα μπαζότοπο. Σίγουρα όχι νόμιμο. 

Αλλα δε μπορείς να ζητάς κατ'ακοποή επαναλαμβάνω, εξωπραγματικά νούμερα για ελάχιστα τ.μ., ειδικά όταν προκειται για "τυπικη" αποξήλωση.

Υ.Γ. να σημειωθεί, πως σε επεμβατικη αποξήλωση, με κομπρεσερ και συναφή, ΝΑΙ να πληρωθούν διοτι εκει πραγματικα ελοχεύει τεράστιος κίνδυνος. Θυμάμαι περίπτωση σχολείου, γεμάτο αμίαντο, μπάνια με αμιαντοπλακάκια, που ουσιαστικα "εστησαν" ολόκληρη κατασκευή γύρω γυρω του, με συνεχείς μετρήσεις αέρα κτλ

 

Edited by Kane
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπερα στην ομαδα και καλη χρονια.

Επαναφερω το θεμα με το ελλενιτ. Μολις προχθες ανακαλυψα οτι η καμιναδα για τα καυσαερια του λεβητα πετρελαιου ειναι απο αμιαντο και περναει μεσα απο το σπιτι. Στην αποθηκη ειναι εκτεθειμενο ενω στον πρωτο οροφο και στην σοφιτα ειναι καλυμμενο με τουβλα και σοβα.

Σημερα το πρωι επικοινωνησα με αρκετες εταιρειες που αναλαμβανουν την απομακρυνση αμιαντου ωστοσο μονο με μια καταφερα να μιλησω λογω εορταστικης περιοδου.

Μου ειπαν οτι θα κοστισει περιπου 3-4 χιλιαρικα κατι το οποιο ειναι πανακριβο απο τη μια αλλα απο την αλλη αν ειναι να εχω το κεφαλι μου ησυχο τα δινω χωρις δευτερη σκεψη. Το θεμα ειναι οτι αυτοι θα ερθουν να απομακρυνουν μονο τον αμιαντο και να κανουν τις μετρησεις αλλα απο οτι μου ειπαν η αποκαλυψη του αμιαντου, δηλαδη το σπασιμο των τουβλων θα πρεπει να γινει απο δικο μου συνεργειο. Αυτο δεν ειναι  επικινδυνο? Σε περιπτωση που καποιος εργατης προσπαθησει να σπασει το τουβλο ισως τραυματισει και τον αμιαντο?

Ξερει κανεις καμια εταιρεια που αναλαμβανει ολοκληρη τη δουλεια, με το σπασιμο των τουβλων και την απομακρυνση του αμιαντου?

Μου ειπαν επισης οτι απο τη στιγμη που ειναι καλυμμενο στους επανω οροφους δεν εχει θεμα. Το ιδιο ισχυει και για το κομματι που ειναι στην αποθηκη το οποιο φαινεται αθικτο και δεν το βλεπει ηλιος. Το θεμα ειναι ποσα χρονια μπορει να μεινει αθικτος ο αμιαντος?

Σκεφτηκα μηπως καλυψω και το κομματι που βρισκεται στην αποθηκη με τουβλα ετσι ωστε να το απομονωσω τελειως και σε δευτερη φαση να κανω εξωτερικη καμιναδα ΙΝΟΧ για τα καυσαερια του λεβητα.

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

akis73

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.