Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαδικασία νομιμοποίησης αυθαίρετου κτίσματος


nicolas_pet

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν υπάρχει πιθανότητα να έχω έκπτωση στην αποπληρωμή προστίμου ενός αυθαίρετου κτίσματος και τι διαδικασία ακολουθείται για τη νομιμοποίηση του. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθατε στην κοινότητά μας. Ξεκινήστε με τους κανόνες συμμετοχής (συγκεκριμένα δώστε βάση στην χρήση της αναζήτησης).

 

Κάντε λοιπόν μια αναζήτηση και αν δεν καλυφθείτε μπορείτε να επανέλθετε με απορίες και πληροφορίες σχετικά με το αυθαίρετό σας ώστε να σας βοηθήσουν συνάδελφοι εάν έχουν τον χρόνο και τους το επιτρέπουν οι επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

 

Προσωπική μου άποψη είναι να απευθυνθείτε σε έναν μηχανικό κατ' ιδίαν (νομίζω ότι συνάδελφοι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες μηχανικοί είναι σε θέση να σας κατατοπίσουν) ο οποίος θα σας προσφέρει μια υπεύθυνη λύση έχοντας υπ' όψην του όλες τις ιδιαιτερότητες του ζητήματός σας.

 

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι αφού οι μηχανικοί δεν χρεώνουν με την επίσκεψη σε αντίθεση με τους γιατρούς, και ότι σχεδόν κάθε περίπτωση είναι διαφορετική όπως έχουν αιτιολογήσει συνάδελφοι στο παρών φόρουμ, θα ήταν οξύμωρο να προσπαθείτε να μας μεταφέρετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες απλά και μόνο για να έχετε μια (ή περισσότερες) παραπάνω γνώμη να συγκρίνετε με αυτήν που θα σας δώσει ο/η όποιος/όποια συνάδελφος με τον/την οποίο/α θα συνεργαστείτε. Μπορείτε απλά να κάνετε μια βόλτα να ρωτήσετε περισσότερους μηχανικούς. Τέλος λόγω του κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας των ελλήνων μηχανικών κανένας μηχανικός με ηθική δεν πρόκειται να σας προσφέρει δωρεάν ολοκληρωμένη και υπεύθυνη λύση στο πρόβλημά σας καθώς κάτι τέτοιο θα ερχοταν σε αντίθεση με το 4ο άρθρο περί αθέμιτου ανταγωνισμού και παροχής δωρεάν υπηρεσιών για τις οποίες θα είναι υπεύθυνος.

 

Κατά πλήρη αντιστοιχία από τον ίδιο κώδικα ο μηχανικός είναι υποχρεωμένος "Να βοηθεί τον εντολέα του, διαφωτίζων αυτόν, όπως κατανοεί ορθώς την φύσιν και πραγματικήν θέσιν της ανατιθεμένης εργασίας, αντιμαχόμενος πεπλανημένας απόψεις ,τεινούσας να οδηγήσουν εις τεχνικά λάθη ή οικονομικήν ζημίαν." Οπότε προχωρήστε σε άμεση επαφή.

 

Ναι, μέσω του φόρουμ μπορείτε να λάβετε ανεύθυνα μια απάντηση. Έστω ότι εγώ σας δίνω μια πιο κατατοπιστική απάντηση. Τον πιστεύετε τον mred-akias? Έχετε κάποια υπογραφή,σφραγίδα,διαβεβαίωση?

 

Από εμένα καλή συνέχεια με το πρόβλημά σας.

 

Ας συμπληρώσει όποιος συνάδελφος το κρίνει απαραίτητο.

Link to comment
Share on other sites

mred-akias respect

 

nicolas_pet υπάρχει έκπτωση στο πρόστιμο της νομιμοποίησης αλλά πρώτα το εξαιρείς από κατεδάφιση.

 

Ψάξου λίγο στο φόρουμ γιατί είναι χιλιογραμμένα όλα.8-)

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.