Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυναμικά φορτία σε μεταλλική κατασκευή από αεροσυμπιεστές


 

Recommended Posts

Σε μια μεταλλικη κατασκευη που προοριζεται για βιομηχανια τροφιμων εχουμε αρκετους ψυκτικους θαλαμους. Εξωτερικα απο τους θαλαμους αυτους θα μπουν οι αεροσυμπιεστες των ψυκτικων μηχανηματων. Υπαρχει η σκεψη θα δημουργηθει ενας προβολος στην κατασκευη ωστε να τοποθετηθουν εκει. Αυτο θα γινει για λογους προστασιας τους, για ευκολοτερη συντηρηση κτλ... Δεν εχω παει ακομα να δω τετοια μηχανηματα σε λειτουργια, αλλα φανταζομαι οτι αν αυτα τλαντωνονται αρκετα, επιβαλλουν μια δυναμικη φορτιση στην κατασκευη..Μπορει ενα τετοιο φορτιο να ληφθει υποψη στη στατικη μελετη?? Στο Ινσταντ το εχει κανει κανεις?? Αν υποθεσουμε οτι η ταλαντωση των μηχανηματων αυτων δεν ειναι και τοσο μεγαλη ωστε να μιλαμε για δυναμικα φορτια κτλ...θα μπορουσαν να μονωθουν καπως τα μηχανηματα αυτα ωστε να μη μεταφερουν αυτη τη μικρη ταλαντωση στην κατακευη???

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως όταν υπάρχουν μηχανήματα τα οποία ταλαντώνονται, ο μηχανολόγος μπορεί να σου δώσει κάποιους συντελεστές ταλάντωσης με τους οποίους θα μετατρέψεις το βάρος των μηχανημάτων σε φορτίο.Μάλιστα ο μηχανολόγος μπορεί να σου προσδιορίσει και τη διεύθυνση στην οποία θα δρουν τα φορτία αυτά.

Link to comment
Share on other sites

είστε υπερβολικοί. αν υπάρχει προβλημα, το οποίο θα στο πει ο μηχανολόγος ή μονώνεις τα ποδαρακια ή κανεις πιο δυσκαπτό τον πρόβολο. βασικά για να μην έχεις θόρυβο από την ταλάντωση.

 

ειδικα επειδη μιλάς για πολλους θαλάμους, αλλού ειναι τ'αγγούρια, αν μάλιστα έχετε αναλάβει όλη τη μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέω rigid.Εξαρτάται από την ισχύ των αεροσυμπιεστών.Αν σου δώσει δυναμικό συντελεστή ο μηχανολόγος, τότε το φορτίο σου είναι το βάρος του μηχανήματος επί το συντελεστή φ.Για παράδειγμα αν στηρίζεται σε τέσσερα σημεί, σε κάθε σημείο έχεις το το 1/4 αυτού του φορτίου.

Συζήτησέ το με το μηχανολόγο

Link to comment
Share on other sites

Σε τέτοιες εφαρμογές, την εγκατάσταση αυτών των θαλάμων, των συμπιεστών, συνήθως και των σωληνώσεων τις αναλαμβάνουν εξειδικευμένα συνεργεία - εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.