Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ίσως θα έπρεπε να το βάλω στους χημικούς μηχανικούς αλλά τεσπα.

 

Με αφορμή την άσκηση υπαίθρου ΙΙ με την σχολή μου που πήγαμε στην Σαντορίνη, άρχισα να μελετώ χρήσεις της ποζολάνης και του γύψου. Γνωρίζω ότι σε γενικές γραμμές και τα δύο χρησιμοποιούνται στην παραγωγή κάποιων τύπων τσιμέντου ( από όσο ξέρω ο γύψος έχει σχέση με το εργάσιμο του τσιμέντου, όσο λιγότερος τόσο πιο ταχύπηκτο το τσιμέντο ενώ για την ποζολάνη γνωρίζω ότι μόνη της αν σε αλεσμένη μορφή ανακατευθεί με ασβέστη και ενυδατωθεί αποδίδει ένα αποτέλεσμα παρόμιο με του σημερινού σκυροδέματος).

 

Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε που μπορώ να μάθω για τους διάφορους τύπους τσιμέντου (αν είναι εφικτό και για ποια χρήση προορίζονται) αλλά και τι διαφορές έχουν στην σύσταση. Τέλος, αν μπορείτε, πείτε μου που να κοιτάξω συγκεκριμένα για το τσιμέντο τύπου Portland γτ όλο μπροστά μου το βρίσκω...:rolleyes:

Δημοσιεύτηκε

τι έγινε μικρέ? προετοιμάζεσαι από τώρα για τις κατατακτήριες?

δες τα παρακάτω αλλά και ενα βιβλίο δομικών υλικών να πάρεις τα'χει μέσα αυτά που ρωτάς

 

http://diocles.civil.duth.gr/links/home/museum/mater/cement/cement1.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Portland_cement

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ! Θα πάω να πάρω και ένα βιβλιαράκι πάντως... Νομίζω ότι κάποιο είχε προταθεί σχετικά στο θέμα της βιβλιογραφείας και κάπου είχε δωθεί λινκ για τα βιβλία από τεχνικά λύκεια ή κάτι τέτοιο.

Για τα άλλα έχεις πμ! Και όχι δεν προετοιμάζομαι για οτιδήποτε απλά σκέφτομαι πινελιές τόσο για την αναφορά αλλά και γτ απλά έχω την απορία!

Δημοσιεύτηκε

Το πρώτο με βγάζει σε ένα μύνημα ότι το αρχείο μπορεί να κατέβει μόνο 10 φορές καθώς δεν συνδέεται με premium ούτε με collector's account. Ελπίζω να είναι 10/μέρα.

 

Το δεύτερο όμως είναι κατατοπιστικότατο με μια ματιά που του έριξα προχείρως.

 

Ευχαριστώ!

  • 6 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στους forumίστες. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώντας την μεγάλη ποικιλία ως προς τους τύπους τσιμέντων που κυκλοφορούν στην αγορά λόγο κυρίως του πλήθους των εισαγωγών από τρίτες χώρες, μου δημιουρήθηκε μια εύλογη απορία. Όπως γνωρίζουμε ο τύπος του τσιμέντου που διατίθεται ενσακισμένο από μεγάλη ελληνική εταιρεία τσιμέντων (μην κάνω και διαφήμιση) είναι CEM IV(ποζολανικό) 32,5 N και το οποίο χρησιμοποιείται και ως υλικό σοβατίσματος συνδετικό τοιχοποιίας κλπ. Σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί τσιμέντο μεγαλύτερης αντοχής πχ 42,5 ή και διαφορετικής σύστασης CEMI(πόρτλαντ) υπάρχει ενδεχόμενο ρηγμάτωσης-σκασίματος του σοβά? Ρωτάω καθώς η ποζολάνη και η μικρότερη κατηγορία αντοχής ενδεχομένως προσθέτει ελαστικότητα και μεγαλύτερη εργασιμότητα στο σοβά. Τι θέλω να πω? Υπάρχει περίπτωση με CEMI42,5 ή CEMII42,5 ο σοβάς να εμφανίσει μελλοντικά προβλήματα. Έχει ασχοληθεί κανέις με το συγκεκριμένο ζήτημα?:confused:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.