rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Αν π.χ. διαβάζεις Τα Νέα (τυχαία το όνομα) μια ζωή στο τέλος καταλήγεις φερέφωνο του Λαμπράκη... και αν διαβάζω από τα νέα μόνο τον καιρό και τα φαρμακεία ειμαι φερέφωνο του μιχάλη καντερέ και της ασπιρίνης? δεν ειναι λύση η μονάδα. απλά, καλύτερος άνθρωπος γίνεσαι μόνο για τον ευατό σου και για όσους ενδιαφέρονται για σένα. οι ρύποι όμως είπες στο 1ο post και τα παιδιά στην Ινδία ειναι κάτι πιο πάνω. και επειδή τα κλειδιά από το κουζινάκι έχω πάνω από 10χρόνια που τα'χω παραδόσει, και επειδή τις πέτρες τις χρησιμοποιω πλέον για να κάνω περιφράξεις, έτσι και έχω πλέον συνειδοποιήσει ότι τίποτα δεν πρόκειται ν'αλλάξει γιατί πότε δεν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις, ακόμη κι αν ειμαστε ένα βήμα πριν τη λοβοτόμηση. άλλωστε, η λοβοτόμηση διευκολύνει στην εν γένει κωματώδη μας κατάσταση.
alej Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Εσύ το έπιασες, πόσοι όμως το σκέφτονται αυτό? Και τώρα φυσικά, δεν τους έχουμε ανάγκη και ζητάμε νόμους να τους διώξουμε... ότι μας έκαναν οι Γερμανοί! Θέλεις να πεις δηλαδή ότι βολευόμαστε? Ότι ας κάνουμε την δουλειά μας (κι ας πάνε να ... οι άλλοι) και θα δούμε μετά? @rigit_joint Το να αποδεχθείς την πραγματικότητα είναι διαφορετικό από το να αποδεχθείς ότι δεν αλλάζει τίποτα. Να σου πω και το εξής. Τα δυο μεγάλα κόμματα γιατί είναι μες την σαπίλα? γιατί ο κόσμος δεν συμμετέχει σε αυτά. Να το θέσω καλύτερα γιατί ο κόσμος που έχει κάποιες ανησυχίες δεν συμμετέχει και μέσα είναι τα λαμόγια που κάνουν ότι θέλουν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 80% είναι όλοι λαμόγια... Για τα μικρά δεν λέω τίποτα γιατί έτσι κι αλλιώς ελάχιστη η δύναμή τους.
CostasV Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Θέλεις να πεις δηλαδή ότι βολευόμαστε?Ότι ας κάνουμε την δουλειά μας (κι ας πάνε να ... οι άλλοι) και θα δούμε μετά? Οχι. Θέλω να πώ: Θεέ μου, δώσ'μου δύναμη να κάνω όσα πρέπει να κάνω για να καλυτερέψω τον κόσμο.Δώσ'μου υπομονή να υποστώ όσα δεν μπορώ να αλλάξω. Και σοφία να μπορώ να ξεχωρίσω ανάμεσα στα δύο.
alej Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Εννοούσα ότι αυτό κάναμε σαν χώρα?
CostasV Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Σαν χώρα , δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πει τι κάναμε συλλογικά. Ο καθένας μόνος του ξέρει τι κάνει. Και προπάντων ο πρωθυπουργός, διότι αυτός φέρει το βαρύ φορτίο της επιλογής ... καθώς η απόφασή του επηρεάζει όλους εμάς
alej Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Ο Βίλχελμ Ράιχ είχε γράψει πολύ σωστά ότι ο κάθε λαός έχει τον ηγέτη που του αξίζει. Αν ο πρωθυπουργός αύριο πει στέλνω 20.000 στρατιώτες στο Ιράκ και γίνουν πορείες των 1.000 ατόμων τότε ποιός φταίει?
CostasV Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Στις λεγόμενες δημοκρατίες, ισχύει πάνω κάτω, αυτό περί του ηγέτη. Οχι στις λεγόμενες δικτατορίες, ή "λαϊκές δημοκρατίες". Γιατί να φταίει απαραίτητα κάποιος; Για το ότι έχουμε 2000 νεκρούς τον χρόνο και άλλους τόσους βαριά τραυματίες από τροχαία ατυχήματα, μπορώ ίσως να καταλάβω ότι κάποιοι φταίνε. Αλλά για την επιλογή ενός αρχηγού κράτους να στείλει στρατό κάπου, γιατί να φταίει κάποιος;
alej Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Γιατί να φταίει απαραίτητα κάποιος; Το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο. Αν ο πρωθυπουργός αύριο πει στέλνω 20.000 στρατιώτες στο Ιράκ και γίνουν πορείες των 1.000 ατόμων τότε ποιός φταίει? Τι θες να πεις?
mred-akias Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Αλλά για την επιλογή ενός αρχηγού κράτους να στείλει στρατό κάπου, γιατί να φταίει κάποιος; Γτ κάποιοι τον ψήφισαν και του έδωσαν το ελεύθερο να αποφασίζει στο όνομά τους. Το ερώτημα ήταν ξεκάθαρο.Αν ο πρωθυπουργός αύριο πει στέλνω 20.000 στρατιώτες στο Ιράκ και γίνουν πορείες των 1.000 ατόμων τότε ποιός φταίει? όλοι. Οι ψηφοφόροι που δεν είχαν την διορατικότητα να δουν ποιον εκλέγουν, ο πρωθυπουργός που δεν βάζει τα συμφέροντα των πολιτών πάνω από τα συμφέροντα του κράτους (και τα δικά του? γενικεύοντας...) και που έχει επιτρέψει αυτά τα δύο να μην είναι ταυτόσημα, αυτοί που θα κάνουν πορεία γτ επέτρεψαν σε μια κατάσταση να φτάσει ως εκεί, οι αστυνόμοι που ίσως και ενάντια στα πιστεύω τους θα γεμίσουν δακρυγόνα τις πορείες και θα ξυλοκοπήσουν, αυτοί οι δήθεν επαναστάτες που θα ξεκινήσουν τα εν λόγω επεισόδια...να συνεχίσω? Φυσικά και καταλαβαίνω ότι αυτός ο τρόπος σκέψης δεν είναι ρεαλιστικός οπότε σε καθημερινή βάση λειτουργώ όπως ο rigid, ρίχνω το αριθμιτικό επίπεδο της ομάδας στην οποία συμετέχω. Έτσι έχω την οικογένεια τους φίλους τους γνωστούς. Από εκεί και πέρα δεν κάνω πολλά για ότι παραέξω, καλώς ή κακώς. Για οτιδήποτε παραπάνω χρησιμοποιώ την ψήφο μου χωρις όμως πολλές ελπίδες. Άντε και κανα mail διαμαρτυρίας... Σε πορεία κατέβηκα 2 φορές και απογοητεύτηκα.
CostasV Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 21 , 2009 Θεωρείτε δεδομένο ότι η αποστολή των στρατιωτών ΔΕΝ είναι σωστή κίνηση; Αν ναι, πείτε το. Διότι συζητούσαμε για την επιλογή του πρωθυπουργού και την πορεία των 1000 ατόμων. Και μιας και μιλάμε για ηθικά διλήμματα, ορίστε ένα λίνκ για την γενική μορφή των ηθικών διλημμάτων
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα