sOc Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2010 2 φριτεζες ενα grill, ηλεκτρικα ματια και κρεπιερα!
b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 4 , 2010 αν και είναι το θέμα των συστημάτων τοπικής εφαρμογής για επαγγελματικά μαγειρεία λίγο σαν τους χρησμούς της πυθίας, που επρεπε να ακούς κάτι και να υποθέτεις άλλα, διάβασε πρώτα την http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=963 και την http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=1048 και τα ξαναλέμε Υ.Γ. μην νομίζεις ότι φταίει κάτι σε σένα αν δεν καταλαβαίνεις πως αυτές οι 2 διαταγές ταιρειάζουν, το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτούς που τις γράψανε...
sOc Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2010 ....καταλαβα!!!!! σας ευχαριστώ για την βοήθεια!!!
b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2010 Συνάδελφοι, σε παρουσιάσεις που έγιναν, σε ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από γνωστή εταιρεία, σχετικά με ένα σύστημα τοπικής εφαρμογής για επαγγελματικά μαγειρεία, φαίνεται ότι δεν θα παρακολούθησε κάποια από αυτές Μηχανικός, γιατί από ότι γνωρίζω κανείς δεν ρώτησε, πως είναι δυνατόν ένα sprinkler με κωνικό αρσενικό σπείρωμα NPT, να βιδώνει σε ένα θηλυκό μετρικό σπείρωμα του εμπορίου; Πως μπορεί μία τέτοια σύνδεση να αντέχει επιπλέον σε πίεση 18 bar; Εγώ έχω αυτήν την απορία και κάνω το ερώτημα όταν θα κληθούν κάποιοι Συνάδελφοι Μηχανικοί να υπογράψουν την μελέτη εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος και να αναλάβουν την ευθύνη ότι όλα έχουν καλώς, θα το κάνουν ή όχι; Και κάτι ακόμη, τα sprinkler αυτά όταν ενεργοποιηθούν κάνουν υδρονέφωση ή όχι; Γνωρίζει κάποιος να μας πει και για αυτό;
b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Είσαι σίγουρος για τα 18bar??? Συνάδελφε στις οδηγίες από όπου είναι και η φωτογραφία, λέει μετά το τέλος της εγκατάστασης:
zafsko Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Η πίεση της φιάλης του συγκεκριμένου υλικού, της συγκεκριμένης εταιρίας που έκανε τις παρουσιάσεις , είναι στα 15 bar.
b35 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2010 Η πίεση δοκιμής του δικτύου είναι στα 18 bar και η πίεση λειτουργίας μετά στα 15 bar. Ευχαριστώ zafsko για την συμπλήρωση της πληροφόρησης.
Cortex Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 αν δε κάνω λάθος ( και αν καταλαβα καλά από τη φωτογραφία ) στην εν λόγω εγκατάσταση τα sprinkler λειτουργούν ως ανιχνευτές και όχι ως μπεκ ( το πραγματικό μπεκ ειναι κρυμένο πίσω από το sprinkler ) Και για να συμπληρώσω μια σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν από την εγκατάσταση ? α) το manual εγκεκριμένου υλικού και συστήματος στο σύνολο του αναφέρει ως καταλληλότερο υλικό σωλήνα ανευ ραφής ( τουμπο ) schedule 40 και schedule 80 αναλογα με τις διατομές απο που προέκυψε η χαλκοσωλήνα ? ( που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο ) εστω λοιπόν ότι η χαλκοσωλήνα κάνει γιατί αντέχει στη θερμοκρασία από άποψη υγειονομικού είναι κατάλληλη ? εστω και πάλι ότι είναι όλα οκ προκύπτει ένα (β) πολύ σοβαρό και για το δίκτυο ανίχνευσης και για το δίκτυο κατάσβεσης β) η μαλακή κόλληση ( κασσιτεροκόλληση ) είναι αρκετή για τα δίκτυα αυτά ? σε όλα τα συστήματα πυρόσβεσης με υψηλή πίεση απαιτείται σκληρή κόλληση ( ασημοκόλληση ) σε τέτοια δίκτυα και κάτω από τις συνθήκες θερμοκρασίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί η κατάσβεση και η ανίχνευση τα επικίνδυνα σημεία είναι οι κολλήσεις αν και ο χαλκός ( ημίσκληρος ) Φ15 με πάχος 1.0 αντέχει μέχρι 50 και κάτι bar, καθώς και τα εξαρτήματα του η κασσιτεροκόλληση με τίποτα και το λέω με πλήρη βεβαιότητα ξεφύλλισα κάθε εγχειρίδιο και βιβλίο με κατεργασίες και κολλήσεις και πουθενά δεν αναφέρεται ότι η μαλακή κόλληση αντέχει σε τέτοιες θερμοκρασίες και πιέσεις.
ckiriako Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27 , 2010 Οποιος κολλαει χαλκο με μαλακη κολληση (καλάι), ακομα και για δικτυα νερου που δεν εχουν μεγαλη πιεση πολυ κακως κανει. Η κολληση αυτη δεν κραταει πολυ στο χρονο... Την προτιμουν ομως μερικοι επειδη ειναι πιο ευκολη και γρηγορη. Παντα ασημοκολληση.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα