jackson Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Όταν με το καλό πάρω το πτυχίο μου, επιθυμία μου είναι να ανοίξω τη δική μου δουλειά. Το αντικείμενο που έχω ασχοληθεί είναι στατικές μελέτες δημοσίων κ ιδιωτικών έργων. Γνωρίζω ότι αρκετοί από σας έχουν τη δικιά τους δουλειά και πιστεύω ότι μπορούν να βοηθήσουν στα ερωτήματά μου. Μελέτες ιδιωτικών έργων: Γνωρίζω ότι από τη στιγμή που παίρνεις πτυχίο έχεις δικαίωμα για στατικές μελέτες ιδιωτικών έργων. Έστω λοιπόν ότι κοτσάρεις την κλασσική ταμπέλα "Πολ. Μηχ. ΕΜΠ - Οικοδομ. Άδειες κλπ, κλπ,". 1) Αφήνοντας έξω πράγματα όπως εξοπλισμός, γνώσεις, εμπειρία, χώρο γραφείου, διαδικαστικά, πιθανό υπαλλήλο κλπ., πόσο εύκολο είναι να σου χτυπήσει κάποιος πιθανός πελάτης την πόρτα (πέρα από κανά συγγενή)? Πρέπει να το σκεφτώ πιθανοτικά? Ή πρέπει να σκεφτώ ότι παίζουν μεγαλύτερο ρόλο οι γνωριμίες με άλλα μικρά μελετητικά γραφεία, με Αρχιτέκτονες που θα σου δώσουν τη στατική μελέτη κλπ. 2) Έστω ότι τελικά το γραφείο έχει κάποια μέση απασχόληση. Αυτό κατά προσσέγγιση, θα σου αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη από μία υπαλληλική δουλειά με 14 μισθούς των 2000Ε? Μελέτες δημοσίων έργων: Επειδή αυτός είναι ο τομέας που θέλω πιο πολύ να ασχοληθώ, κ πιο πολύ έργα υποδομής κ όχι κτηριακά, πάλι αφήνοντας έξω εξοπλισμό, γνώσεις εμπειρία, προοσωπικό κλπ., πόσο εύκολο είναι να πάρεις μελέτη? Έχω ακούσει ότι αν δεν έχεις δημόσιες σχέσεις κ γνωστούς...μην το σκέφτεσαι. Δηλ. αν μπεις στο Μητρώο Μελετητών, πάρεις μέρος σε διαγωνισμούς ανάλογα τον προϋπολογισμό, τα πτυχία κλπ., δεν έχεις πιθανότητα να πάρεις μελέτη? Παίζει όντως τόσο μεγάλο ρόλο το μέσο? Να το θέσω κι αλλιώς. Θέλω να έχω το γραφείο μου κ κάποτε να μελετήσω μια γέφυρα. Χωρίς μέσο, γίνεται? Ή καλύτερα να είμαι σε ένα γραφείο που απλά παίρνει τέτοιες δουλειές γιατί μόνος μου δεν θα δω ποτέ??? Θα ήθελα όσο μπορείτε να με βοήθησετε κ να διορθώσετε όποια λάθη. 1
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Να το θέσω κι αλλιώς. Θέλω να έχω το γραφείο μου κ κάποτε να μελετήσω μια γέφυρα. Χωρίς μέσο, γίνεται? χωρίς μέσο έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται τίποτα. τι εννοείς μέσο όμως? πως το ορίζεις είναι το θέμα. εδω για την περίπτωση π.χ. μπορεί να πάρει ένας εργολάβος τη μελέτη-κατασκευή και να την κάνεις εσύ τη μελέτη. δηλαδή το μέσον σου να'ναι ο γνωστός σου εργολάβος, δηλαδή η γνωρίμια σου - συνεργασία μαζί του, χωρίς να βάλεις "πλάγια μέσα" (sic). το προβλημα εδώ θα ειναι μετά πως θα πληρωθείς. τέτοιες περιπτώσεις είναι σύνηθισμένες αλλά δεν έχουν καμμία σχέση οι αμοιβές που μπορεί να φαντάζεσαι πέραν του γεγονότος ότι θα φτύσεις και αίμα να πληρωθείς.
jackson Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 ...πέραν του γεγονότος ότι θα φτύσεις και αίμα να πληρωθείς. Λογικά όμως θα πληρωθείς κάποτε....έτσι???
GeorgeS Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Αν βρεις δουλειά με καλές συνθήκες και μισθό 2000 καθαρά για 14 μήνες μην το συζητάς καθόλου φίλε μου. Ειδικά για 1η δουλειά όπως είναι η περίπτωσή σου. Να σου χτυπήσει κανείς ξέμπαρκος την πόρτα του γραφείου σου έτσι, μάλλον είναι σπάνιο. Όλο και κάποιος θα περάσει αλλά όχι για να επιβιώσει το γραφείο. Για δουλειές του δημοσίου γίνονται ανοιχτοί διαγωνισμοί. Αυτά που λένε για "μέσο" είναι υπερβολές. Σίγουρα συμβαίνουν αλλά πολλοί διαγωνισμοί γίνονται κανονικά. Το θέμα δεν είναι το "μέσο". Το θέμα είναι ότι κυρίως στα μικρά δημόσια έργα οι ίδιοι οι εργολάβοι κάνουν τη ζημιά που μαζεύονται και σχηματίζουν κλίκες για το αν θα χτυπήσουν το έργο ή όχι. Αν κάποιος το θέλει πολύ, τότε μπορεί να πει στους άλλους 3-4 : "με 20.000 ευρώ φεύγετε από το διαγωνισμό ? " και άλλα τέτοια... Τώρα για τη γέφυρα που θες να μελετήσεις τι να πω.... Κάτσε να γίνει πρώτα καμιά γέφυρα και βλέπεις. Όνειρα θερινής νυκτός φίλε μου. Φοιτητικής περιόδου.
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Λογικά όμως θα πληρωθείς κάποτε....έτσι??? με τις ακάλυπτες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά? μην εισαι και τόσο σίγουρος.
lightname Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 1. 14*2.000 καθαρά είναι μάλλον υπερβολικά για πρώτο μισθό μελετητή. Νομίζω ότι και το πτυχίο σου ότι θα είναι πρόβλημα για ψηλούς μισθούς (σε ποια πόλη θέλεις να δουλέψεις. Πιστεύω ότι πολλοί εργοδότες θα σου προσφέρουν τα μισά. 2. Αν δεν έχεις γνωστούς, (που μάλλον δεν έχεις), πήγαινε να δουλέψεις σε κάποιο τεχνικό γραφείο. 3. Προσωπικά, επειδή έχω φίλους που κάνουν γέφυρες, πιστεύω ότι αν δεν δουλέψεις πλάι σε κάποιον που ξέρει να τις υπολογίζει, δεν πρόκεται να μάθεις να τις κάνεις. (Ή αν κάνεις κανένα διδακτορικό). Επίσης δεν ξέρω αν με το πτυχίο σου μπορείς να υπογράψεις έργα γεφυροποιίας.
jackson Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Αν βρεις δουλειά με καλές συνθήκες και μισθό 2000 καθαρά για 14 μήνες μην το συζητάς καθόλου φίλε μου. Ειδικά για 1η δουλειά όπως είναι η περίπτωσή σου Δεν εννοώ 1η δουλειά. Υποθέτω με αυτά που βλέπω γύρω μου για κάποια χρόνια μετά. Να σου χτυπήσει κανείς ξέμπαρκος την πόρτα του γραφείου σου έτσι, μάλλον είναι σπάνιο. Όλο και κάποιος θα περάσει αλλά όχι για να επιβιώσει το γραφείο. Κ τότε όλα αυτά τα γραφεία που βλέπω εγώ πως επιβιώνουν? Άρα παίζει κ εδώ γνωστός γνωστού? Τώρα για τη γέφυρα που θες να μελετήσεις τι να πω.... Κάτσε να γίνει πρώτα καμιά γέφυρα και βλέπεις. Όνειρα θερινής νυκτός φίλε μου. Φοιτητικής περιόδου. Πιστεύω πως η Ελλάδα πάσχει από επαρχιακούς-ορεινούς δρόμους κ ότι στο μέλλον θα ανοίξουν τέτοια έργα. Ε, ντάξει μωρέ, κι αν δεν ανοίξουν μπορούμε με καμιά εκρηξούλα να ρίξουμε αυτές που υπάρχουν
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 οι περισσότερες γέφυρες ειναι απλές. μια κάτω διάβαση ή μια μεταλλική την κάνεις με γνώσεις 4ου έτους. ρώτα λίγο τον zavi πόσες γίνοταν μόνο με τα drafts (π.χ. κιβωτοειδείς οχετοί) και μετά ερχόντουσαν οι μελέτες. τα διδακτορικά αφορούν γέφυρες τύπου αράχθου, μετσόβου, ρίου, όπου εκει δεν μπορεις να τις κάνεις μόνος έτσι κι'αλλιως. εκει οι ομάδες έχουν και καθηγητές μέσα, και διδακτορικούς και πάει λέγοντας
jackson Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 1. 14*2.000 καθαρά είναι μάλλον υπερβολικά για πρώτο μισθό μελετητή. Νομίζω ότι και το πτυχίο σου ότι θα είναι πρόβλημα για ψηλούς μισθούς (σε ποια πόλη θέλεις να δουλέψεις. Πιστεύω ότι πολλοί εργοδότες θα σου προσφέρουν τα μισά.2. Αν δεν έχεις γνωστούς, (που μάλλον δεν έχεις), πήγαινε να δουλέψεις σε κάποιο τεχνικό γραφείο. 3. Προσωπικά, επειδή έχω φίλους που κάνουν γέφυρες, πιστεύω ότι αν δεν δουλέψεις πλάι σε κάποιον που ξέρει να τις υπολογίζει, δεν πρόκεται να μάθεις να τις κάνεις. (Ή αν κάνεις κανένα διδακτορικό). Επίσης δεν ξέρω αν με το πτυχίο σου μπορείς να υπογράψεις έργα γεφυροποιίας. 1. Όπως είπα όχι 1ο μισθό. 2. Από το 2004 - σήμερα έχω δουλέψει σε 2 γραφεία με προεντ. γέφυρες, καλά μεταλλικά κλπ. και........ζήλεψα:rolleyes: 3. Σίγουρα θες εμπειρία δίπλα σε κάποιον. Το πτυχίο ανάλογα την εμπειρία του πέρνει ανάλογα δημόσια έργα από όσο ξέρω. ...τα διδακτορικά αφορούν γέφυρες τύπου αράχθου, μετσόβου, ρίου, όπου εκει δεν μπορεις να τις κάνεις μόνος έτσι κι'αλλιως. εκει οι ομάδες έχουν και καθηγητές μέσα, και διδακτορικούς και πάει λέγοντας Το γνωρίζω, δεν μιλάω για τέτοια έργα, μακάρι κάποτε να μπορέσω. Πιστεύω όμως ότι θα υπάρξουν αρκετά αξιόλογα έργα στο μέλλον.
dratsiox Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 25 , 2009 οι περισσότερες γέφυρες ειναι απλές. μια κάτω διάβαση ή μια μεταλλική την κάνεις με γνώσεις 4ου έτους. ρώτα λίγο τον zavi πόσες γίνοταν μόνο με τα drafts (π.χ. κιβωτοειδείς οχετοί) και μετά ερχόντουσαν οι μελέτες. τα διδακτορικά αφορούν γέφυρες τύπου αράχθου, μετσόβου, ρίου, όπου εκει δεν μπορεις να τις κάνεις μόνος έτσι κι'αλλιως. εκει οι ομάδες έχουν και καθηγητές μέσα, και διδακτορικούς και πάει λέγοντας Δεν ειναι μόνο θέμα γνώσεων rigid.Για οποιαδήποτε γέφυρα ή ακόμη και κιβώτιο χρειάζεται τουλάχιστον πτυχίο μελετητή Β τάξης.Αυτό μεταφράζεται σε 8 χρόνια μετά τη λήψη πτυχίου. Υπάρχουν και ενδιάμεσες γέφυρες με 1-3 ανοιγμάτα.Έπιασες τα άκρα πάλι
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα