Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ανάλυση με πεπερασμένα σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται...μα έλα που όμως δεν έχουμε :).

Μια λύση που μου ήρθε στο μυαλό είναι η εξής: Εστω ότι προκύπτει πάχος πλάκας 20εκ. τότε συνδέω τα υποστυλώματα με ανεστρ. δοκους πλάτους 100εκ και ύψους 25εκ. που θα καλύπτεται με την επικάλυψη της πλάκας.

 

PS: Οταν αποκτήσω πεπερασμένα θα δοκιμάσω χωρίς δοκούς

  • Απαντήσεις 47
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
PS: Οταν αποκτήσω πεπερασμένα θα δοκιμάσω χωρίς δοκούς

τζάμπα κόπος θα'ναι, τίποτα απολύτως δεν θα βγάλεις με κρυφοδοκούς.

Δημοσιεύτηκε

giorgosk επισυνάπτω 3 αρχεία με 2 ίδιες πλάκες, μία μυκητοειδής κ μία με δοκούς. Είναι με πεπερασμένα. Δεν ξέρω αν σε βοηθήσει να πάρεις μία ιδέα των διαφορών. Απεικονίζονται οι ροπές κατά τον τοπικό y για κατακόρυφα φορτία.

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ triumph. Κατατοπιστικότατες είναι. Διακρίνω ότι στην περίπτωση της μυκητοειδούς επιβάλλεται τοποθέτηση άνω και κάτω οπλισμού στις πλάκες και ιδιαίτερα στις περιοχές των υποστυλωμάτων μια επιπλέον όπλιση μαζί βέβαια με τον έλεγχο διατρήσεως. Επίσης μου δίνει την εντύπωση ότι στις θέσεις που ήταν οι δοκοί στην περίπτωση της κανονικής διαμορφώσεως δικαιολογείται και η τοποθέτηση ενισχ. ζωνών σε πλάτος που είναι μετρήσιμο.

Δημοσιεύτηκε
... στις θέσεις που ήταν οι δοκοί στην περίπτωση της κανονικής διαμορφώσεως δικαιολογείται και η τοποθέτηση ενισχ. ζωνών σε πλάτος που είναι μετρήσιμο.

 

Αυτό σίγουρα. Απλώς όπως έχει αναφερθεί κ πιο πάνω δεν πρέπει αυτές οι περιοχές να θεωρηθεί ότι λειτουργούν ως δοκοί.

  • 3 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Σκέψεις περί των μυκητοειδών πλακών...

 

1) Σε μια κατασκευή με μυκητοειδείς πλάκες, με υποστυλώματα αλλά και τοιχεία τι συντελεστή συμπεριφοράς παίρνεις; Φαντάζομαι κοντά στο 1-1.5 (τι ικανότητα απορρόφησης ενέργειας να έχει ο φορέας...) και σίγουρα επάρκεια τοιχείων.

2) Πως προσομοιώνεται ο φορέας στο χώρο; Σκεφτόμουν τα κατακόρυφα στοιχεία ως πρόβολοι με δεσμευμένες όμως ανά όροφο τις οριζόντιες μετακινήσεις και τη στροφή περί τον κατακόρυφο άξονα.

3) Περί διαφράγματος και προσομοίωσης του; Σε κάποιο άλλο thread αναφέρθηκε ότι η απουσία δοκών στις πλάκες ενέχει το πρόβλημα της μη ορθής μεταβίβασης των δυνάμεων από το διάφραγμα στα κατακόρυφα στοιχεία. Το διάφραγμα όμως υπάρχει, άρα οι δυνάμεις αναγκαστικά θα λειτουργήσει. Αν είναι ελαστικό ή όχι το καθορίζει το σχήμα του, οι διαστάσεις του, η ύπαρξη οπών κλπ...

 

Ποια η άποψή σας για αυτά;

Δημοσιεύτηκε

εννοεις μυκητοειδης πλάκα και κολώνες (όχι δοκοί πλαισίου)?

2) Πως προσομοιώνεται ο φορέας στο χώρο; Σκεφτόμουν τα κατακόρυφα στοιχεία ως πρόβολοι με δεσμευμένες όμως ανά όροφο τις οριζόντιες μετακινήσεις και τη στροφή περί τον κατακόρυφο άξονα.

εδώ mkalliou δεν σε πιάνω, τίνος λες, της κορυφής της κολώνας?

Δημοσιεύτηκε

@mkalliou

Τα τοιχεία σου πρέπει να απορροφούν το σύνολο της σεισμικής δράσης.Το απέδειξε ο σεισμός του Μεξικού.Το q=1,5 είναι καλή ιδέα.

Για την προσομοίωση διάβασε το βιβλίο του Γκρος.Μπορείς να φτιάξεις χωρικά πλαίσια με ισοδύναμες δοκούς και ζώνες.

Κατά τη γνώμη μου το διάφραγμα υπάρχει.

Δημοσιεύτηκε

@rigid: ναι, εννοώ πλάκες χωρίς δοκούς, με ή χωρίς διαπλάτυνση στην κεφαλή... Για το άλλο που ρωτάς, εννοώ λειτουργία διαφράγματος, κανονικά, ανά στάθμη, απλά τα κατακόρυφα λειτουργούν ως πρόβολοι...

 

@dratsiox: κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ. Το βιβλίο του Γκρος πρέπει να το πάρω, τόσο καιρό το σκέφτομαι... Στο σεισμό του Μεξικού είχε πολλές βλάβες σε τέτοια κτήρια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.