Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

ASTM D4236 είναι το Non Toxic Fume δηλαδή σε περίπτωση φωτιάς δεν παράγει αναθυμιάσεις επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ισχυει αυτο. Κατα την καυση απελευθερωνει ιχνη υδροκυανιου που ειναι ιδιαιτερα επικινδυνο!

Επισης επικινδυνο ειναι οτι απελευθερωνονται μεγαλες ποσοστητες μονοξειδιου του ανθρακα αρα

αμα πιασει καμια φωτια και οι κατοικοι κοιμουνται υπαρχει περιπτωση να παθουν δηλητηριαση.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Δημοσιεύτηκε

Τελικά δεν έπρεπε να κάνω "follow" σε αυτό το topic.... άρχισα ήδη να βγάζω σπυριά που θυμάμαι τις ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ διαφημίσεις πολυουρεθάνης!!!!

Δημοσιεύτηκε

εάν είναι ενδιάμεσα σε 2πλή τοιχοποιία, σε περίπτωση πυρκαγιάς δεν είναι πιο δύσκολο να καεί;

Δημοσιεύτηκε

Μιλάς για heat sink φαινόμενο. Επι της αρχής βέβαια αλλα εαν φτάσεις στην θερμικρασία ανάφλεξης τότε δεν αλλάζει τίποτα. Αυτο που θα γίνει είναι. Το λάσπωμα θα καταστραφεί στους 400 και μετά θα είναι ευκολότερο.

Δημοσιεύτηκε

το θέμα είναι οι ενοικοι να προλάβουν να βγούν έξω ... με αυτή τη λογική ρωτάω

Δημοσιεύτηκε

Μεγάλη κουβέντα.

 

Λοιπόν στην Ελλάδα δεν είναι υποχρεωτική η έξοδος διαφυγής σε πολυκατοικίες.

Θα πρέπει να υπάρχει κεντρική πυρανίχνευση που να δουλεύει.

Τώρα έχει να κάνει με την καύσιμη ύλη και την δυναμική της φωτιάς στο χώρο. Ας πούμε οτι έχουμε μια γιαγιά στον 1ο που η γυναίκα έβαλε φωτιά στην κουζίνα της. Εαν γίνει αντιληπτό ευκολα έχει καλώς. Εαν υπάρχει κόλλημα ή η θερμοκρασία της φωτιά αυξηθεί απότομα (λόγω κάποιας ύλης) τότε υπάρχει περίπτωση να έχουμε κάψιμο της μόνωσης.

Γενικά και όσο γνωρίζω και βάση του ΕΝ θα πρέπει να υπάρχει παθητική και ενεργητική πυροπροστασία ενω σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπετε η χρήση υλικών με toxic fumes. Επειδή λόγω του φόρουμ το έψαξα ηδη στην Ευρώπη θα βρείτε εξηλασμένη με τέτοιο πιστοποιητικό. Στην Ελλάδα έχουμε το ΕΛΟΤ ΕΝ 13501-1 το οποίο έχει τις κλάσης πυραντίστασης αλλα δεν καλύπτουν για αναθυμιάσεις. Είναι μεγάλο θέμα ειδικά στην Γερμανία, εαν δεν βαριέσαι διάβασε εδώ

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε (edited)

Η λύση είναι φθηνή σχετικά με τα τοξικά αέρια.

Σας παραθέτω με αντιγραφή επικόλληση τα πλεονεκτήματα των νέων πάνελ που κατά την κάυση τους, καθυστερούν ΠΟΛΥ χρονικά να βγάλουν τοξικά αέρια.

 

Εδώ οι πληροφορίες:

 

Ο νέος τύπος πάνελ με το διακριτικό τίτλο Πάνελ πολυισοκυανουρέιτ είναι ιδανικός για χρήση ως εξωτερική τοιχοποιία αλλά και ως εσωτερική τοιχοποιία διαχωρισμάτων σε πυράντοχα λεβητοστάσια, ψυκτικές αποθήκες και εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, καθώς επίσης και σε οικίσκους ή οποιαδήποτε άλλη κατασκευή που δεν θέλουμε να κάνουμε θυσίες στον τομέα της πυρασφάλειας.

 

Στο παραπάνω βίντεο (το βίντεο είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα μας) δείτε τη σύγκριση σε εξομοίωση πραγματικών συνθηκών, πως συμπεριφέρεται ο παλαιού τύπου αφρός PUR κατηγορίας S3 (DS3D0) που κατατάσεται στην χαμηλή κατηγορία εκπομπής καπνού S3 (BS3D3), συγκριτικά με τον νέο αφρο τύπου PIR που κατατάσεται στην υψηλώτερη κατηγορία S2 (BS2D0) λόγω της μειωμένης έλκυσης καπνού κατά την καύση του. Στο τέλους του βίντεο ο δοκιμαστής γυρίζει τον αφρό τυπου πολυισοκυανουρέιτ από την πίσω όψη και παρόλο την καύση που έχει υποστεί δεν έχει καεί από πίσω. Σας προτείνουμε να παρατηρείτε το ρολόι του εργαστηρίου της δοκιμής που βιντεοσκοπήθηκε το βίντεο για να δείτε την αντοχή του σε λεπτά της ώρας. Μετά απο 9 λεπτά παρόλο που το καμινέτο εξακολουθεί να καίει τον αφρό τύπου PΙR ο αφρός σταματά να καίγεται και γι΄αυτο ακριβώς το λόγο σταματά και να ελκύει καπνό!

Ο νέος τύπος πάνελ με το διακριτικό τίτλο πολυισοκυανουρέιτ είναι ιδανικός για χρήση ως εξωτερική τοιχοποιία αλλά και ως εσωτερική τοιχοποιία διαχωρισμάτων σε ψυκτικές αποθήκες και εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων.Οι συχνότερες ερωτήσεις που δεχόμαστε είναι η εξής:

Ποιά είναι η διαφορά του πάνελ πολυισοκυανουρέιτ (PIR) με τα παλαιού τύπου πάνελ?

Η διαφορά του είναι στην χημική σύσταση του αφρού. Ο αφρός αντί να έχει σύσταση πολυουρεθάνης (PUR), έχει σύσταση πολυισοκυανουρέιτ (PIR)

Ποιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αφρού του πάνελ πολυισοκυανουρέιτ(PIR) σε σχέση με τον αφρό πολυουρεθάνης (PUR) που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα?

  • Μεγαλύτερη αντίσταση στη φωτιά
  • Καλύτερη αντίδραση στη φωτιά
  • Λιγότερη έλκυση καπνού κατά την καύση του [Κατηγορία S2 (BS2D0)] Σημαντικά μειωμένη ταχύτητα διάδοσης της φλόγας
  • Καλύτερες θερμομονωτικές ιδιότητες
  • Υψηλότερη μηχανική αντοχή στη θλίψη

Η πυκνότητα του αφρού από πολυισοκυανουρέιτ (PIR) είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή του αφρού πολυουρεθάνης (PUR) ?

Όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με την ίδια πυκνότητα αφρού! Αυτό φυσικά καταδικνείει και την ποιότητα του νέου αφρού.

Προτεραιότητα μου είναι η αντοχή στη φωτιά αλλά δεν θέλω να θυσιάσω και την θερμομόνωση. Μου προτείνετε να αγοράσω πάνελ πολυισοκυανουρέιτ (PIR)αντί για πάνελ πετροβάμβακα?

Αν και τα πάνελ πετροβάμβακα προσφέρουν μεγαλύτερη αντοχή στη φωτιά, η εταιρία μαςδεν συνιστά αυτό το υλικό για εξωτερικούς τοίχους, οροφές και ψυκτικές αποθήκες, καθώς έχει μια σειρά μειονεκτήματα σε σύγκριση με τον αφρό PIR όπως π.χ. το χαμηλότερο συντελεστή θερμομόνωσης του πετροβάμβακα που θα απαιτούσε να χρησιμοποιηθεί τοιχοποιία πάχους 340 χιλιοστών, έναντι 200 χιλιοστών πάνελ πολυισοκυανουρέιτ για να καλύψουμε ίδιες απαιτήσεις θερμομόνωσης.

Θέλω να κατασκευάσω ψυκτικό θάλαμο αλλά με ενδιαφέρει και η πυροπροστασία. Μου προτείνεται να αγοράσω πάνελ πολυισοκυανουρέιτ (PIR) αντί για πάνελ πετροβάμβακα?

Αν και η εταιρία μας εμπορεύεται και πάνελ πετροβάμβακα, συνιστά ανεπιφύλακτα τη χρήση πολυισοκυανουρέιτγια ψυκτικές αποθήκες και εξωτερικούς χώρους, διότι διαθέτει καλύτερες αποδόσεις θερμομόνωσης από τα παλαιού τύπου πάνελ αλλά και από τα πάνελ πετροβάμβακα. Δεδομένου ότι δεν είναι ευπαθές στους ατμούς και στην υγρασία που επηρεάζουν τον πετροβάμβακα καθώς η πορώδης φύση του πετροβάμβακα επιτρέπει την είσοδο υδρατμών και συνεπώς προκαλείται συμπύκνωση, με αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών μόνωσης και παράλληλα το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου μέσα στα πάνελ και στις αρθρώσεις.

Από τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα πάνελ τύπου πολυισοκυανουρέιτ είναι ο ιδανικός τύπος πάνελ για ένα ψυκτικό θάλαμο.

Έμαθα για τα πλεονεκτήματα του πάνελ τύπου πολυισοκυανουρέιτ (PIR) αλλά φοβάμαι μήπως δεν μπορέσω να τοποθετήσω τα πάνελ και μήπως χρειάζονται πιο στιβαρή κατασκευή από τα παλαιού τύπου πάνελ, π.χ. κάποια παρόμοια κατασκευή που χρειάζονται τα πάνελ πετροβάμβακα. Ισχύει αυτό?

Τα πάνελ πολυισοκυανουρέιτ τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο που τοποθετούνται και τα παλαιού τύπου πάνελ με αφρό πολυουρεθάνης και χρειάζονται ίδιες αποστάσεις τεγίδων. Παρότι η στατική αντοχή του πετροβάμβακα είναι χαμηλότερη, είναι πολύ βαρύτερος, γεγονός που κάνει την τοποθέτηση των πάνελ πετροβάμβακα δύσκολη και επικίνδυνη και πιο δαπανηρή, και απαιτούνται είτε μικρότερες αποστάσεις τεγίδων, είτε πιο βαριά σίδερα. Έτσι, αν και η εταιρία μας προσφέρει και τους δύο τύπους, συνιστά ανεπιφύλακτα πάνελ τύπου πολυισοκυανουρέιτ αντί για πάνελ πετροβάμβακα.

νελ πολυισοκυανουρέιτ

Προδιαγραφές:

  • Τα πάνελ επικάλυψης οροφών έχουν αντίστοιχες προδιαγραφές με τα παλαιού τύπου εκτός του αφρού!
  • Τα πάνελ πλευρικής κάλυψης κτιρίων έχουν αντίστοιχες προδιαγραφές με τα παλαιού τύπου εκτός του αφρού!
  • Τα πάνελ για την κατασκευή ψυκτικών θαλάμων έχουν αντίστοιχες προδιαγραφές με τα παλαιού τύπου εκτός του αφρού!

Διατιθέμενα πάχη (mm) :

  • 30 - 100 οροφής
  • 30 - 100 πλευρικής κάλυψης
  • 80 - 120 ψυκτικά πάνελ

Το σύστημα πάνελ αφρού πολυισοκυανουρέιτ παράγεται από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, (CFC free), χαρακτηρίζονται ως οικολογικά και δεν θεωρούνται επιβλαβή για τον ΤΕΛΙΚΟ ΧΡΗΣΤΗ.

Για παραπάνω πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε και εδώ: http://en.wikipedia....olyisocyanurate

Edited by winmobileguru
  • Upvote 1
  • 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

    Πες μας και :

1. Δείκτη πυραντίστασης ανά πάχος πάνελ.

2. Δίνει πιστοποιητικό πυραντίστασης και θερμομόνωσης η εταιρεία σου.

3. Ενδεικτικά τιμή /μ2 για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με τα πάνελς πολυουρεθάνης και πετροβάμβακα.

Δημοσιεύτηκε

Σχολιάζω χωρίς να ανοίξω τα links...

 

Από την πολυουρεθάνη της ΟΥΡΙΑΣ, πάμε στο πολυισοκυανορέιτ του ΚΥΑΝΙΟΥ !!!!  :shock:  :sad:

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.