Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Ελλάδας και Ελλήνων, νυν και αεί και εις τους αιώνας...


Chilon

Recommended Posts

... και δεν είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας γιατί αυτή η κωλοχώρα είναι μόνο για διακοπές και δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα μετά τον Ιπποκράτη τον Αρχιμήδη κλπ.

 

Αυτή η χώρα δεν υπάρχει, και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που ψηφίζουν δεν έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν γιατί έχουν ακόμα ουρά.

...θα πρέπει να εξοριστούν από την ευρωπαϊκή ήπειρο και να πάνε δίπλα σε χώρες τύπου Ουγκάντας.

 

Όποιος αισθάνεται υπερήφανος για τους αρχαίους έλληνες, οι οποίοι δεν είναι πρόγονοί του επαναλαμβάνω, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή που είναι νεοέλληνας ...

 

:lol::lol:

 

Με πέθανες bro!!!

 

:lol:

 

Κοίτα,τώρα πέρα από την πλάκα,όπως τα λες είναι τα πράγματα,απλά έχουμε κ κάποια θετικά στοιχεία που μας ξεχωρίζουν από άλλους λαούς.Κ αυτό είναι που απαλύνει τις γαμ@#$%νες ψυχές μας.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 242
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

 

απλά έχουμε κ κάποια θετικά στοιχεία που μας ξεχωρίζουν από άλλους λαούς.Κ αυτό είναι που απαλύνει τις γαμ@#$%νες ψυχές μας.

 

φραπόγαλο, φρέντο, ρετσίνα-κόλα, πίτσα με γύρο,πυραμίδες (όχι της αιγύπτου), μεταχρονολογημένες επιταγές, βανδή, χοντρός, πυρκαγιές,νομιμοποίηση αυθαιρέτων, Ε.Σ., μπουρί σε πούντο με φιμέ τζάμι, εγκαίνια των ίδιων έργων 3 φορές, μίζες ζημενς, παπάδες με off shore εταιρείες αυτά εννοείς;

Link to comment
Share on other sites

ρετσίνα-κόλα, πίτσα με γύρο,πυραμίδες (όχι της αιγύπτου)

 

ρε φίλε πού ζεις-μένεις???:lol::lol:ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ?

 

εντάξει,ΚΑΙ αυτά εννοώ,αλλά κυρίως ήλιο,πωπούς,ρεκλαντάν,1 ώρα δουλειά την ημέρα με μισθό κανονικά,βόλτες,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,150 αργίες,χαβαλές,χαμηλό ποσοστό αυτοκτονιών,χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας (βλέπε USA αν θες),παρά φύσει σεξ,θέμα ''θα τα βρούμε'' δια πάσα νόσο,φάτσες για γέλια,φθηνό νερό....:lol:

 

Ορίστε,ζήσε μία μέρα παραπάνω!!!

Link to comment
Share on other sites

ώπα για πωπούς δεν μπορείς να λες αν έχεις δει/δοκιμάσει τους αντίστοιχους ιταλικούς και κουβανέζικους/βραζιλιάνικους, η Γαλλία έχει περισσότερες αργίες από εμάς, όσο για τα άλλα συμφωνώ, αλλά και να μην συμφωνούσα θα τα βρούμε μη σε νοιάζει

Link to comment
Share on other sites

Όποιος πιστεύει πως μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας και επελάσεων σλαβικών και βουλγάρικων φύλων υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει έστω και σταγόνα αρχαιοελληνικού αίματος πλέον στον νεοέλληνα, πλανάται πλάνην οικτράν.

Το να είναι κάποιος υπερήφανος για κάτι που έκανε κάποιος πριν από 4000 χρόνια με τον οποίο δεν έχει καμμία σχέση παρά μόνο ότι έτυχε να βρίσκονται γεωγραφικά στον ίδιο χώρο, είναι δικαίωμά του..............Όποιος αισθάνεται υπερήφανος για τους αρχαίους έλληνες, οι οποίοι δεν είναι πρόγονοί του επαναλαμβάνω, θα έπρεπε να αισθάνεται ντροπή που είναι νεοέλληνας και που η κατρακύλα αυτού του έθνους δεν σταματάει πουθενά.

ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΛΗ Η ΓΗ

 

Aν ήταν έτσι , θα έγραφες στα Βουλγάρικα , τα Σλαβικά ή τα Τούρκικα.

Ακόμη και φυσιογνωμικά διαφέρουμε εντελώς από Βούλγαρους , Σλάβους και Τούρκους.

Αν δε το κατάλαβες ακόμα σύγκρινε τα σώματα των Ελληνίδων με αυτά των Γιουγκοσλάβων.Οι Βούλγαροι έχουν έντελως άλλη κοψιά.Ο μηδενισμός δεν είναι λύση.

Το ότι δεν είμαστε αντάξιοι των αρχαίων Ελλήνων είναι άλλο θέμα. Κυρίως στο ότι δεν παράγουμε πολιτισμό , γιατί τις λαμογιές τους τις έκαναν και εκείνοι.

Σκέψου ότι όλες οι Βαλκανικές χώρες απελευθερώθηκαν τον προ-προηγούμενο αιώνα.Το Ελληνικό κράτος έχει τη σημερινή του μορφή από το 1912 ( με την προσάρτηση των δωδεκανήσων το 46)

Χάσαμε 400 χρόνια εξέλιξης (Αναγέννηση ,διαφωτισμό , βιομηχανική επανάσταση κτλ..).

Link to comment
Share on other sites

Aν ήταν έτσι , θα έγραφες στα Βουλγάρικα , τα Σλαβικά ή τα Τούρκικα.

Ακόμη και φυσιογνωμικά διαφέρουμε εντελώς από Βούλγαρους , Σλάβους και Τούρκους.

Τι σχέση έχει σε ποια γλώσσα θα έγραφα, μιλαώ για τα γονίδια όχι για την γραμματική.

Φυσιογνωμικά με τους Τούρκους μέχρι και πριν την Άγκυρα, για να το θέσω χωροταξικά, είμαστε ίδιοι, ακόμα και στην συμπεριφορά όποιος έχει πάει στα μέρη αυτά θα μείνει έκπληκτος από τις ομοιότητες. Σε ότι αφορά τους Τούρκους της ανατολίας με αυτούς δεν μοιάζουμε γιατί έχουν αναμιχθεί με αραβικά και μογγολικά φύλλα

Σε ότι αφορά βούλγαρους σλάβους αλβανούς, για κάνε καμιά βόλτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μετά έλα πες μου αν υπάρχουν ομοιότητες ή όχι, φυσιογνωμικές, συμπεριφοράς, κουλτούρας, γλώσσας..

Link to comment
Share on other sites

Στην ανατολία ειδικά σε πολλές περιοχές η πλειοψηφία είναι Κούρδοι - καμία σχέση με τους Τούρκους = μογγολικό φύλο (δες ουιγούρους).

Στα παράλια φυσικό είναι να μοιάζουμε με τους Τούρκους. Οι Τούρκοι κατέκτησαν περιοχές και ενέταξαν τους πληθυσμούς τους στην αυτοκρατορία τους (δεκάδες εθνότητες). Πολλοί από αυτούς ήταν και Έλληνες που ασπάστηκαν τον ισλαμισμό και απέκτησαν τουρκική εθνική συνείδηση.

Link to comment
Share on other sites

σε μας τελικα έχει αποδειχθεί ότι ούτε τουρκοι, ουτε βούλγαροι, ούτε κανένας απ'αυτούς δεν πάτησε το πόδι του ποτέ εδώ.

 

μάλλον μας έχουν αποκρύψει ιστορικά ότι είχαμε κατακτηθεί από αφρικανούς και συγκεκριμένα από τη φυλή μάο-μάο.

Link to comment
Share on other sites

Και μόνο του το γεγονός οτι καθόμαστε εδωμέσα και τσαμπουνάμε ελεύθερα και ελληνιστί σημαίνει οτι αντιστεκόμαστε ακόμα, ίσως και παρά τη θέλησή μας, αυθόρμητα...

Link to comment
Share on other sites

Τι σχέση έχει σε ποια γλώσσα θα έγραφα, μιλαώ για τα γονίδια όχι για την γραμματική...

 

Αν δεν ένιωθαν διαφορετικοί δε θα είχε γίνει και η επανάσταση του 1821.Ακόμη και τώρα υπάρχουν Σικελοί που μιλάνε τη δικιά τους γλώσσα , προερχόμενη από τα αρχαία Ελληνικά , και αυτό δείχνει την καταγωγή τους.

Όσο για τα γονίδια έχεις κάνει ή έχεις βρει κάποια γενετική ανάλυση που να δείχνει το αντίθετο.Όταν μιλάμε να μιλάμε με αποδείξεις και όχι με μηδενισμούς και αφορισμούς.

Τι θες να πεις ότι είμασταν Τούρκοι ή Σλάβοι και μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία όπου μιλούσαν τουρκικά αποφασίσαμε να μάθουμε την Ελληνική γλώσσα γιατί μας άρεσε;

To αντίθετο μπορεί να έγινε.Η γλώσσα πέρασε από γενιά σε γενιά.

Άλλο είναι να λες ότι έγιναν επιμειξίες και άλλο να λες ότι δεν υπάρχει σταγόνα ελληνικού αίματος.Το πρόβλημα είναι ότι γεμίσαμε από Έλληνες Φαλμεράγιερ.

Kαι ποιοι μετέξελιξαν τη ελληνική γλώσσα από τα αρχαία ελληνικά στη σημερινή της μορφή;Eυτυχώς που υπάρχουν και γραπτά κείμενα.

 

Αποφοίτησα στη Θεσσαλονίκη και το ίδιο και η γυναίκα μου από το τμήμα Βιολογίας.Ο πιο γνωστός και μεγάλος σε ηλικία καθηγητής γενετικής είναι ο Τριανταφυλλίδης.Σημειώνω ότι το βιβλίο του , για τη γενετική , θεωρείται πλεον ξεπερασμένο.Ωστόσο αυτό δεν μειώνει την επιστημονική του κατάρτιση.Παραθέτω δικιά του έρευνα.

Με βάση την έρευνα των πανεπιστημίων του Στάνφορντ και της Παβίας, στην οποία συμμετέσχε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη, η γενετική υπόσταση των Ελλήνων σε ποσοστό 99,5% αφορά καυκάσια χαρακτηριστικά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας («Η προέλευση, διασπορά και διαφοροποίηση των απλοομάδων Ε και J, του χρωμοσώματος Υ: Συμπεράσματα για τη νεολιθική αποίκιση της Ευρώπης και μετέπειτα μεταναστευτικά γεγονότα στην περιοχή της Μεσογείου» [Origin, Diffusion, and Differentiation of Y-Chromosome Haplogroups E and J: Inferences on the Neolithization of Europe and Later Migratory Events in the Mediterranean Area) δημοσιεύτηκαν στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό American Journal of Human Genetics 74 (2004), 1023-34).

Αυτό σημαίνει ότι η συνεισφορά άλλων πληθυσμιακών ομάδων, όπως οι Σλάβοι ή οι Τούρκοι, ανέρχεται σε ελάχιστο ποσοστό, μικρότερο του 0,5%.

Η έρευνα αυτή του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, Καθηγητή Γενετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποδεικνύει, πέρα από φιλολογικές, ιστορικές ή δημοσιογραφικές εικασίες, ότι ο σημερινός ελληνικός πληθυσμός παρουσιάζει το αξιοσημείωτο ποσοστό του 99% με αυτό των αρχαίων Ελλήνων. (Βλ. σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινή, φ. 6-11-2005).

Ο Τριανταφυλλίδης αναφέρει σχετικά (βλ. Απογευματινή, ό.π.): «Με 400 χρόνια σκλαβιάς περιμέναμε πως θα υπήρχε κάποια μογγολική υπογραφή. Δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο και δεν μιλάω μόνο για μία μελέτη, μιλάω για αποτελέσματα άλλων 7 μελετών, διαφόρων ερευνητών που βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, σε 925 δείγματα Ελλήνων ανδρών, δείχνουν ότι μόνον κατά 0,4% οι Έλληνες δεν είναι Καυκάσιοι. Δεν αλλάζει αυτό με τίποτε. Οι Έλληνες είναι καυκάσια φυλή. […] Σε μεγάλο ποσοστό, οι Έλληνες μεταδώσαμε το DNA και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το DNA των Ελλήνων, «μοιάζει» πιο πολύ με αυτό των Ιταλών πρώτα, μετά με των Γάλλων, στη συνέχεια με των Ισπανών και τελευταία με των Τούρκων. […]

 

Eίναι γνωστή και η εργασία ,διδακτορικό στο πανεπιστήμιο της Μόσχας το 1960 όπου τότε δε τα δίναν για πλάκα τα διδακτορικά , του Άρη Πουλιανού.

 

Τέσσερις διαδοχικές εκδόσεις εμπλουτισμένες συνεχώς με νεότερα δεδομένα, κυκλοφόρησαν πάνω στην ανθρωπολογική - εθνογενετική μελέτη των Ελλήνων. Βάση αυτού του έργου αποτελεί η διδακτορική διατριβή τού Άρη Ν. Πουλιανού, που εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας, υπό την επίβλεψη του διάσημου καθηγητή της Ανθρωπολογίας Φ. Γ. Ντεμπέτς. H έρευνα στηρίχθηκε στη μελέτη 70 ανθρωπολογικών γνωρισμάτων 3000 περίπου Ελλήνων πολιτικών προσφύγων του 1949 στην τ. Σοβιετική Ένωση. Τα γνωρίσματα αυτά (π.χ. ύψος σώματος, πλάτος προσώπου, χρώμα δέρματος, σχήμα ματιών), αντανακλούν με τη σειρά τους τις δομές των γονιδίων και του DNA. Η στατιστική επεξεργασία σε συνδυασμό με την γεωγραφική τους κατανομή απέδειξε μαθηματικά την ακατάπαυστη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής και προϊστορικής εποχής (λόγω της μικρής διασποράς των μετρήσεων), η οποία ανάγεται τουλάχιστο στη Μεσολιθική και Άνω Παλαιολιθική περίοδο (15-30.000 χρόνια). Επίσης, η ιστορική συνέχεια αποδεικνύεται από τη σύγκριση των μετρήσεων των σύγχρονων κατοίκων με αυτές των αρχαίων και προϊστορικών κρανίων της Ελλάδας, οι οποίες στατιστικά δεν παρουσιάζουν διαφορές. Έτσι, παρά τις κατά καιρούς επιδράσεις και περιορισμένες (ή εσωτερικές) μετακινήσεις πληθυσμών, με την ανθρωπολογική έρευνα έγινε φανερό ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας έμεινε βασικά αναλλοίωτος και ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων φύλων που κατοικούσαν στην ελληνική χερσόνησο. Από την ίδια μελέτη έγινε επίσης γνωστό ότι οι Αλβανόφωνοι, οι Σλαβόφωνοι (μέχρι και το Μαυροβούνιο), καθώς και οι Βλάχοι της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας είναι στην πλειοψηφία τους αυτόχθονες και έτσι οι ξένες επιδράσεις σε αυτούς αφορούν κυρίως στη χρήση των νεότερων γλωσσών που μεταχειρίζονται σήμερα.

εργασία του Άρη Ν. Πουλιανού παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για την Εθνογραφική Επιστήμη. Το συγκεντρωμένο και επεξεργασμένο στατιστικά τεράστιο υλικό ανθρωπολογικών ερευνών ανάμεσα στους Έλληνες πρώτη φορά εισάγει στην επιστήμη νέο είδος πηγών για τη μελέτη ενός προβλήματος βασικής σημασίας, όπως είναι η καταγωγή του ελληνικού λαού. Ως τώρα για το ζήτημα αυτό στην επιστήμη είχε γίνει γενικά δεκτή η άποψη ότι οι σύγχρονοι Έλληνες ιστορικά έχουν πολύ λίγα κοινά με τους αρχαίους Έλληνες ιδρυτές του αρχαίου πολιτισμού, ότι οι σύγχρονοι Έλληνες στο μεγαλύτερο μέρος τους αντιπροσωπεύουν απογόνους Σλάβων, Αλβανών και άλλων λαών που μετώκησαν στην Ελλάδα και συγχωνεύτηκαν με τους Έλληνες της Βυζαντινής εποχής. Αντίθετα ο συγγραφέας της παρούσης εργασίας, πειστικά και στηριγμένος σε ανάλογο υλικό, δείχνει ότι όποια κι αν ήταν η επίδραση των Σλάβων και των άλλων λαών που ήρθαν σε επαφή με τους Έλληνες, ο λαός της σύγχρονης Ελλάδας είναι βασικά απόγονος του αρχαίου πληθυσμού της Βαλκανικής και των νήσων του Αιγαίου.

 

Ο παγκοσμίου φήμης ανθρωπολόγος του πανεπιστημίου της Μόσχας δόκτωρ Ι. Ι. Ρογκίνσκυ, σημειώνει ότι το νότιο τμήμα της Βαλκανικής βρίσκεται στην περιοχή της Ευρώπης, απʼ όπου διέρχεται η πλατειά συνοριακή ζώνη ανάμεσα στους χώρους της διναρικής και προσθιασιατικής φυλής. Έτσι σ' αυτή την περιοχή μπορεί να διαπιστωθούν μερικά από τα γενικά προβλήματα της ταξινόμησης των λαών της Ευρώπης και της πρόσθιας Ασίας. Επί πλέον πρέπει να σημειωθεί ότι σʼ αυτή την εργασία βρίσκει τη θέση της και η κριτική των ρατσιστικών κατασκευασμάτων σχετικώς με τη γένεση του αρχαίου πολιτισμού της Ελλάδας». (Σημ.: Εννοούνται οι ρατσιστικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων και ότι αυτός είναι ο λόγος που ο πολιτισμός τους σήμερα υπολείπεται των αναπτυγμένων χωρών. Αντίθετα, πέραν του ανεδαφικού συσχετισμού - αν για παράδειγμα συγκριθούν οι παραδόσεις - η επιστημονική διαπίστωση για τη βιολογική συνέχεια των Ελλήνων αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι είναι κυρίως οι γεωγραφικές και κοινωνικο-ιστορικές συνθήκες που διαμορφώνουν το πολιτισμικό επίπεδο ενός λαού).

 

«Ο διευθυντής του ανθρωπολογικού τμήματος του Ινστιτούτου Εθνογραφίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μόσχας δόκτωρ Μ. Γ. Λεβίν πρόσθεσε: ...Μπορεί να φαίνεται παράδοξη η διαπίστωση ότι πολλοί λαοί της Ευρώπης ανθρωπολογικά μελετήθηκαν χειρότερα απ' ότι οι λαοί της Αυστραλίας, Μελανησίας και άλλων μακρινών χωρών. Από τις χώρες της Ευρώπης η Ελλάς είναι μία από τις ολιγότερο μελετημένες... Η εργασία του Α. Ν. Πουλιανού συμπληρώνει αυτό το κενό. Ο συγγραφέας κατέχει πλήρως τη μεθοδικότητα των ανθρωπολογικών ερευνών, αυστηρά ετήρησε όλους τους αναγκαίους όρους και έδωσε την αρμόζουσα προσοχή.

 

Ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Ινστιτούτου και Ανθρωπολογικού Μουσείου της Μόσχας δόκτωρ Β. Π. Γιακίμωφ δήλωσε: "Η δική μου άποψη είναι ότι η εργασία του Α. Ν. Πουλιανού αντιπροσωπεύει την πιο τέλεια συγκεφαλαίωση για την Ανθρωπολογία των Ελλήνων".

 

Από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, στις Η.Π.Α., ο διευθυντής του Ανθρωπολογικού Τμήματος του Smithsonian Institute Τζ. Λ. Έϊντζελ στο American Journal of Physical Anthropology (Αμερικανικό Περιοδικό Φυσικής Ανθρωπολογίας αρ. 22, τ. 5, 1964, σ. 343) σε βιβλιοκρισία της «Προέλευσης των Ελλήνων» γράφει: «Ο Άρης Πουλιανός... σωστά αποφαίνεται ότι υπάρχει πλήρης γενετική συνέχεια από τους αρχαίους ως τους σύγχρονους καιρούς…».

 

Φυσιογνωμικά με τους Τούρκους μέχρι και πριν την Άγκυρα, για να το θέσω χωροταξικά, είμαστε ίδιοι, ακόμα και στην συμπεριφορά όποιος έχει πάει στα μέρη αυτά θα μείνει έκπληκτος από τις ομοιότητες. Σε ότι αφορά τους Τούρκους της ανατολίας με αυτούς δεν μοιάζουμε γιατί έχουν αναμιχθεί με αραβικά και μογγολικά φύλλα

Δεν έχεις ακούσεις ποτέ για τους ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ.O ίδιος ο Μωάμεθ ο Β' ο πορθητής είχε χριστιανή μητέρα.

Μη μου πεις αυτό που λένε οι Τούρκοι , ότι είναι απόγονοι των Ιωνών , και ότι ο Όμηρος ήταν πρόγονος τους και λεγόταν Ομάρ.. Moγγολικά φύλλα ήταν και οι Σελυζούκοι και οι Οθωμανοί Τούρκοι.Οι τούρκοι της ανατολίας είναι οι Κούρδοι.

Φυσικά ,εκτός από τους Γενίτσαρους , υπήρχαν και πολλοί χριστιανοί που εξισλαμίστηκαν για να ζήσουν καλύτερα.

H HMIMAΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΜΑΘΕΙΑΣ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.