Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη αναλογισμού-Τακτοποίησης - Χρόνος για νέα αίτηση


Recommended Posts

Έχω μια περίπτωση στην οποία σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλης γίνεται πράξη τακτοποίησης- αναλογισμού για την διάνοιξη ενός πεζοδρόμου.

Η πράξη έπειτα από 15 ολόκληρα χρονιά τελεσιδικεί. Επειδή κάποιος γείτονας θίγεται από την πράξη αμέσως μόλις τελεσίδικησε η πράξη κάνει νέα αίτηση για τροποποίηση σχεδίου πόλης και μετατόπιση του δρόμου.

Θα ήθελα να μάθω εάν, μόλις τελειώνει μια πράξη (μετά από 15 ολόκληρα χρονιά χωρίς καμιά ένσταση) μπορεί κάποιος να κάνει μια αίτηση για τροποποίηση ή απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση της πράξης (ΦΕΚ)??? Ότι πληροφορίες έχετε καλοδεχούμενες. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πέρα από την τήρηση των Κανόνων και τις σωστές συμβουλές του συναδέλφου, θέλω να επισημάνω ότι τελεσιδικία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σημαίνει ότι έχουν καταβληθεί και οι αναλογούσες αποζημιώσεις.

 

Η τροποποίηση, όμως, του σχεδίου (ΤΡΣ) δεν έχει σχέση με την πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης και ο χρόνος κατάθεσης σχετικής αίτησης δεν ορίζεται σε σχετικές διατάξεις και ούτε αναστέλλει τη άλλη διαδικασία. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, όταν το αίτημα για ΤΡΣ πρέπει να γίνει αποδεκτό πρώτα από τον οικείο ΟΤΑ, να προωθηθεί στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία, να κριθεί από το ΣΧΟΠ του νομού, και, στις περισσότερες περιπτώσεις, να προωθηθεί στις κεντρικές υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε basilis tsionas

μιά ιδιοκτησία-οικόπεδο ενδεχομένως να θίγεται απο το ρυμοτομικό σχέδιο,οχι όμως απο την πράξη αναλογισμού

αν τώρα συνειδητοποίησε ο γείτονας τι ακριβώς γίνεται, η τροποποίηση σχεδίου που ζητά είναι μιά άλλη ξεχωριστή διαδικασία που δεν δημιουργεί θέμα για την πράξη αναλογισμού

χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί χρειάσθηκαν τα 15 χρόνια που αναφέρεις? (είναι πολύ μεγάλο χρονικό διαστημα).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Όλα όσα αναφέρετε είναι σωστά. Το θέμα είναι πως το δημοτικό συμβούλιο εξυπηρετώντας συμφέροντα... πήρε απόφαση υπέρ της αίτησης για μετατόπιση. Το πρόβλημα που έχω είναι πως η διευθύντρια της πολεοδομίας επικαλούμενη την απόφαση του δημοτικού συμβούλιου, δεν μου υπογράφει το χαρτί της αδείας, η οποία έχει περάσει όλα τα στάδια ελέγχου και λείπει μόνο η τελική υπογραφή. Έχω κινηθεί νομικά εναντίον της καθώς έχω αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι σε τρίτους (αντιπαροχή-πωλήσεις) και δε ξέρω που μπορεί να βασίζεται. Διευκρίνιση: Δεν υπάρχει απόφαση αναστολής οικοδομικών αδειών.

Πάντως με τη λογική αυτή, (κάνω μια αίτηση όποτε μου έρθει…) δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανένας για κανένα οικόπεδο πως χτίζεται σίγουρα. Αν κάποιος μου προτείνει κάτι καλοδεχούμενο. Πως πρέπει να κινηθώ??? (όχι λάδωμα)

Link to comment
Share on other sites

Η ενέργεια της διευθύντριας είναι εντελώς αυθαίρετη και ΔΕΝ στηρίζεται σε καμία διάταξη. Ανεξάρτητα από τη νομική κίνηση που έκανες εναντίον της, θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσεις με το Νομάρχη (αν πρόκειται για Νομαρχιακή υπηρεσία) ή, εν πάση περιπτώσει, με τον προϊστάμενό της, και να εξηγήσεις ότι δεν έχει κανένα έρεισμα μη έκδοσης της άδειας. Η απόφαση του ΔΣ δεν προκαλεί ανατροπή της τακτοποίησης και οπωσδήποτε όχι διακοπή της διαδικασίας έκδοσης της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς έχω προβεί σε όλες τις ενέργειες ενημέρωσης των αρμοδίων, προϊσταμένων της (δήμαρχο, αντιδήμαρχο κλπ) αλλά όλοι εξυπηρετούν συμφέροντα και μάλιστα την προτρέπουν να μη δώσει την άδεια. Πραγματικά είναι ένα θέμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και μας αφορά όλους τους μηχανικούς. Η μήνυση που έκανα θα εκδικαστεί μετά από χρόνια, αλλά έως τότε η ζημία θα έχει γίνει τόσο σε επίπεδο πελατών (ακύρωση διαμερισμάτων) όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας της επιχείρησης μου. Πραγματικά δεν είναι δυνατόν να εξαρτιόμαστε από έναν υπάλληλο ο οποίος με την ανοχή των ανωτέρων του να παίζει παιχνίδια σε βάρος ελευθέρων επαγγελματιών και να μην μπορεί κανείς να κάνει κάτι. Υπάρχει κάποια πρόταση???

Link to comment
Share on other sites

Η ίδια η διεθύντρια εκδίδει τις άδειες?

 

Αν ΝΑΙ, τότε υπάρχει και η λύση να προσφύγεις, μέσω δικηγόρου φυσικά, στον εισαγγελέα, για παράβαση καθήκοντος.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε basilis tsionas

πλέον το θέμα δεν είναι τεχνικό αλλά νομικό και μάλιστα με βάση όσα αναφέρεις σοβαρό αφού προκύπτει παράβαση καθήκοντος και μεγάλη οικονομική ζημιά

τον λόγο έχουν οι δικηγόροι και η δικαιοσύνη

Υ.Γ στο ΤΕΕ έχεις απευθυνθεί? αν όχι άμεσα

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Βασίλη εκτός των άλλων που αναφέρθηκαν προηγούμενα, υπάρχει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου εποπτεύει και τους ΟΤΑ, και ελέγχει και για αδικήματα υπαλλήλων. Να μην μακρυγορώ, δες το, έχει και 4ψήφιο για τηλ.καταγ.

http://www.seedd.gr/

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.