jackson Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 3) Πλαστική άρθρωση δεν είναι άρθρωση. Είναι δύο τελείως διαφορετικές περιοχές των διαγράμματων ροπών καμπυλοτήτων της διατομής στο άκρο (ή ροπών-στροφών του στοιχείου). Η πρώτη είναι από διαρροή μέχρι αστοχία, η δε δεύτερη θα υπήρχε μετά την αστοχία αν υπήρχε ικανός μηχανισμός μεταβίβασης των τεμνουσών. Η μεγάλη διαφορά είναι η πλαστική άρθρωση αναπτύσει ροπή, η οποία για υποστυλώματα είναι συγκρίσιμη της αντοχής τους και για αυτό δεν είναι πρόβολοι και έχουν διάγραμμα ροπών αμφίπακτου στοιχείου. 4) Με την φόρτιση αστοχίας (εξωπραγματική ή μη) ο φορέας θα είναι ρηγματωμένος, όπως σίγουρα και με φορτία λειτουργίας. Μία ανάλυση ενός στοιχείου με απαιτήσεις μειωμένης ρηγμάτωσης θα σε πείσει 3) Για τον πρόβολο που ανέφερα, εννοώ για φόρτιση πέραν της δημιουργίας πλαστικής άρθρωσης. 4) Αυτή η ρηγμάτωση (που κανονικά νομίζω λέγεται ρωγμάτωση) πιστεύω δεν δικαιολογεί μείωση δυσκαμψίας στις δοκούς 50%. Πόσο μάλλον στους στύλους με τα μεγάλα θλιπτικά φορτία (γι' αυτό κ ο ΕΑΚ -όχι τα σχόλια- δεν δίνει μείωση στους στύλους).
mantzaras Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 4) Αυτή η ρηγμάτωση (που κανονικά νομίζω λέγεται ρωγμάτωση) πιστεύω δεν δικαιολογεί μείωση δυσκαμψίας στις δοκούς 50%. Πόσο μάλλον στους στύλους με τα μεγάλα θλιπτικά φορτία (γι' αυτό κ ο ΕΑΚ -όχι τα σχόλια- δεν δίνει μείωση στους στύλους). Και όμως!!!!!!!!!!!!! Παράρτηματα Γ,Δ του ΕΚΩΣ. Πλήρης ρηγμάτωση το στάδιο ΙΙ (20-25%) αρηγμάτωτο στάδιο Ι, κάπου ανάμεσα δουλεύει. Και όχι μόνο αυτός, και άλλοι πιστεύουν ότι στην λειτουργικότητα μειώνεται τόσο η δυσκαμψία των καθαρά καμπτόμενων στοιχείων. Τα υποστυλώματα στη λειτουργία προφανώς δεν είναι ρηγματωμένα, αν έχουν σχεδιαστεί σωστά, και δεν έχουν μεγάλες ροπές. Άφησα εγω να εννοηθεί κάτι τέτοιο με την 4 παράγραφο??? Αν ναι, θα είναι γλωσσική μου αστοχία (δεν φημίζομαι για τις φιλολογικές μου επιδόσεις)
jackson Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Και όμως!!!!!!!!!!!!! Παράρτηματα Γ,Δ του ΕΚΩΣ. Πλήρης ρηγμάτωση το στάδιο ΙΙ (20-25%) αρηγμάτωτο στάδιο Ι, κάπου ανάμεσα δουλεύει. Και όχι μόνο αυτός, και άλλοι πιστεύουν ότι στην λειτουργικότητα μειώνεται τόσο η δυσκαμψία των καθαρά καμπτόμενων στοιχείων. mantzaras σε ποια σελ. το αναφέρει αυτό? Μάλλον γκαβώθηκα
jackson Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Πλήρης ρηγμάτωση το στάδιο ΙΙ (20-25%) αρηγμάτωτο στάδιο Ι, κάπου ανάμεσα δουλεύει. Αυτό. .
mantzaras Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Την ακριβή φράση πουθενά. Το νόημα σε πολλά σημεία. 1) Κεφ 15.1 σελ.277 σε μένα "Η ρηγμάτωση είναι πρακτικώς αναπόφευκτη......." 2) Όλο το κεφ. 15 ασχολείται με λειτουργικότητα και ρηγμάτωση (λες να μιλάει για κάτι που δεν υπάρχει?) 3) Παράρτημα Δ.4.γ Επειδή το θέμα όμως είναι για μείωσης δυσκαμψίας κατά EC-8 και η συζήτηση πλέον καμία σχέση δεν έχει με αυτό, για περαιτέρω μέσω p.m.
astegos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2009 Ρε παιδιά μηπως χανουμε την μπάλα? Συμφωνω με ολους περι μη ακριβης προσεγγισης της δυσκαμψιας στις ριγματομενες διατομες, αλλα για μενα αλλου ειναι το σημαντικοτερο: Ασχετα με την δυσκαμψια του κτηριου ο σεισμος ειναι τοσο τυχηματικο φαινόμενο που δεν ξερεις τι επιταχύνσεις θα φτάσουν στο κτηριο τελικα (το φασμα απόκρισης δεν ειναι και τόσο ευθια γραμμη οσο το φασμα σχεδιασμου). Όμως μεσα από τον ικανοτικό σχεδιασμό μπορείς να επιβαλεις τι δυναμεις θέλεις στο κτήριο σου, το βαθμό πλαστιμοτητας (πες το q) και τις ανελαστικες παραμορφοσεις και αρα απο αυτό να εκτιμησεις τις ενεργες δυσκαμψιες. Για μενα είναι πολυ σημαντικότερα να ελεγχεται σωστα ο ικανοτικος και να ελεγχονται οι κομβοι σε τεμνουσα (που παρεπιπτοντας παιζουν πολυ συμαντικο ρολο στην μειωση της δυσκαμψιας της κατασκευης) παρά αν θα εχω Ιeff 30% η 25%. Βεβαια ολα αυτα αν τα δεις προσπαθωντας απλα να εφαρμοσεις εναν κανονισμο θα ειναι λιγο δαιδαλωδες.
jackson Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 4 , 2009 το φασμα απόκρισης δεν ειναι και τόσο ευθια γραμμη οσο το φασμα σχεδιασμου)................Όμως μεσα από τον ικανοτικό σχεδιασμό μπορείς να επιβαλεις τι δυναμεις θέλεις στο κτήριο σου, το βαθμό πλαστιμοτητας (πες το q) και τις ανελαστικες παραμορφοσεις και αρα απο αυτό να εκτιμησεις τις ενεργες δυσκαμψιες. Το φάσμα απόκρισης μόνο ευθεία δεν είναι. Τουλάχιστον ο συγκεκριμένος κανονισμός δεν ακολουθεί αυτή τη λογική. Αυτή είναι η θεωρία της στοχευμένης μετακίνησης (αν δεν κάνω λάθος) που νομίζω/έχω ακούσει, έτσι θα είναι οι κανονισμοί μελλοντικά. Τώρα, από τις ενεργές δυσκαμψίες που θεωρείς, υπολογίζεις κ τις ανελαστικές παραμορφώσεις.
1114ap Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2015 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 11 , 2015 Για ελαστική ανάλυση, (q=1,5) παίρνεις μειωμένες δυσκαμψίες ή όχι ?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα