Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να παύσει ο Έλληνας να βλέπει τον εαυτό του σαν φιλανθρωπικό ίδρυμα και να χαρίζει την ψήφο του σε κάποιο κόμμα, χωρίς πραγματικά να το πιστεύει. Πρέπει να παύσει ο Έλληνας να ψηφίζει εκδικητικά ή πατριωτικά ή από αγανάκτηση ένα κόμμα. Γιατί έτσι θα συνεχιστεί η τωρινή κατάσταση, όπου δυο κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία και (συνήθως) τρία αλλά βολεύονται σαν αντιπολίτευση στην βουλή. Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν υπάρχει κόμμα που πραγματικά τον αντιπροσωπεύει, δεν πρέπει ούτε κοντά σε εκλογικό κέντρο να πλησιάσει. Αν γίνει αυτό και το ποσοστό της αποχής ξεπεράσει το 50%, τότε οι «πολιτικάντηδες» δεν θα μπορούν άλλο να κρύψουν την αηδία των ψηφοφόρων προς τα πρόσωπα τους με γελοίες εξηγήσεις και συμπεράσματα (όπως συνηθίζουν μέχρι στιγμής), και θα παύσουν να αισθάνονται «αθάνατοι» όπως έχω ήδη αναφέρει στο προηγούμενο μου post. Τι άλλο μπορεί τότε να συμβεί: 1) Να αποκαλυφτούν και να ξεσκεπαστούν όλα τα κομματόσκυλα τα όποια κρύβονται πίσω από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους και το πόσο μικρό ποσοστό αποτελούν στο σύνολο, 2) Να σοβαρευτούν οι πολιτικοί (λίγο χλωμό αυτό το σενάριο), και 3) Αξιόλογα άτομα, τα όποια μέχρι στιγμής αποθαρρύνονται από την τωρινή «πατενταρισμένη» συμπεριφορά των ψηφοφόρων, να ανέβουν στην πολιτική σκηνή. Όσο συνεχίζουμε να δίνουμε την ψήφο μας για λανθασμένους ή αμφιβόλους λογούς, δεν πρόκειται να βοηθήσουμε ποτέ να αλλάξει αυτή η σημερινή κατάσταση της χώρας.

  • Απαντήσεις 197
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε
Αν γίνει αυτό και το ποσοστό της αποχής ξεπεράσει το 50%, τότε οι «πολιτικάντηδες» δεν θα μπορούν άλλο να κρύψουν την αηδία των ψηφοφόρων προς τα πρόσωπα τους με γελοίες εξηγήσεις και συμπεράσματα (όπως συνηθίζουν μέχρι στιγμής), και θα παύσουν να αισθάνονται «αθάνατοι» όπως έχω ήδη αναφέρει στο προηγούμενο μου post

 

όχι,έχεις άδικο.Κ εγώ το πίστευα,αλλά δεν αλλάζει κάτι με την αποχή.Με τη συμμετοχή αλλάζει,δες το κ μαθηματικά.Ο Χάρης έχει δίκιο.Αν ψηφίσεις μικρό κόμμα,είσαι ικανός να φέρεις την αλλαγή.Αν απέχεις,τότε πολύ απλά θα καταμετρηθούν μόνο οι έγκυρες ψήφοι.Αν ρίξεις λευκό ή άκυρο,τότε θα διαμοιράστούν σε όλους τους υποψήφιους σύμφωνα με το ποσοστό τους από έγκυρες ψήφους.Ο Χάρης έχει δίκιο.Σκέψου ότι τελευταία φορά που έριξα έγκυρο ήταν το '98........

Δημοσιεύτηκε

έτσι είναι παιδιά, έγκυρη ψήφο χρειάζεται. Αλλιώς με την αποχή το 16% επί του συνόλου των εγγεγραμμένων γίνεται 36% στα αποτελέσματα και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όπως στις τελευταίες ευρωεκλογές.

 

δεν έχετε δει που μας κοπανάνε τώρα τελευταία τα ποσοστά αποχής από όλο το κόσμο για να αρχίσουμε να λέμε "νταξει μωρέ, 50% αποχή συνηθισμένα πράγματα". Να γίνουμε αμερικανάκια κι εμείς.

 

για να δούμε να πάρουν από 10% οι κυνηγοί, η χριστοπιστία του ζάβι και ο βεργής και να πάνε οι δυο μεγάλοι στο 18% ο καθένας να δειτε αντιδράσεις. Όσοι φυσικά πιστεύετε οτι χρειάζεται κάτι τέτοιο.

Δημοσιεύτηκε

Αρχίζω να το σκέφτομαι και γω για Χριστοπιστία, αλλά δεν είμαι και πολύ θρήσκος. Ελπίζω να μην ακυρωθεί η ψήφος μου :smile:

Δημοσιεύτηκε
Αρχίζω να το σκέφτομαι και γω για Χριστοπιστία, αλλά δεν είμαι και πολύ θρήσκος. Ελπίζω να μην ακυρωθεί η ψήφος μου :smile:

 

Κ ο Βεργής καλός είναι.Σου κάνει.:)

Δημοσιεύτηκε

@zavi

Μέχρι προσφάτως, τα ίδια ακριβώς που λέει και ο Χάρης πίστευα και εγώ, πάντοτε όμως στο τέλος προέκυπταν τρία ερωτήματα: Ποιο άλλο κόμμα, γιατί και ποιο το αποτέλεσμα;

Το πρόβλημα είναι ότι με το εκλογικό σύστημα που υπάρχει, αν δεν υπάρξει κοινή κατεύθυνση προς ένα συγκεκριμένο κόμμα πάλι η ψήφος θα χαθεί. Πχ ας πούμε ότι εσύ ψηφίζεις Χριστιανική Αδελφότητα, εγώ Ένωση Μπυροβιων Ελλάδος, ο τάδε Κόμμα Ανεξάρτητων Μπουζουκοβιων κοκ. Με ποσοστά 0,001 ή 0,07 στην βουλή δεν πρόκειται να μπεις, και γιατί είναι σημαντικό να μπεις; Για να μπορέσεις να παλέψεις το σύστημα εκ των εσω, σωστά; Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση με τόσο μικρά ποσοστά η φωνή σου θα πνιγεί από τους οργανωμένους στρατούς των κόμματων (που με την βοήθεια των ΜΜΕ θα σε παρουσιάσουν σαν γραφικό ή εξτρεμιστή ή ιδιότροπο, με συνέπεια να εξαφανιστείς από την επομένη ημέρα). Συμπέρασμα, λίγο δύσκολη αυτή η προσέγγιση, συνήθως καταλήγουμε να αισθανόμαστε πάλι μόνοι.

Ας θεωρήσουμε τώρα ότι εμείς μεταξύ μας συμφωνούμε σε μια κοινή κατεύθυνση, αυτομάτως προκύπτει ένα νέο πρόβλημα. Σαν πτυχιούχοι/απόφοιτοι μετά-λυκειακής εκπαίδευσης αποτελούμε ένα μικρό κομμάτι του πληθυσμού. Πως θα πείσεις τους υπόλοιπους να σε ακολουθήσουν (για να αυξήσεις τα ποσοστά σου); Συμπέρασμα, πάλι στην αρχή ξαναγυρνάμε.

Επίσης, μελετώντας τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών/νομαρχιακών εκλογών οι Έλληνες έδειξαν ότι προτίμησαν να ψηφήσουν με γνώμονα την ενίσχυση της εικόνας των κομμάτων τους, αποκλείοντας ανεξάρτητους υποψήφιους που σε πολλές περιπτώσεις ήταν καλύτεροι από αυτούς που προτάθηκαν από τις κεντρικές επιτροπές των κομμάτων στην Αθήνα. Συμπέρασμα, όσοι λίγοι τολμήσαν να αποστασιοποιηθούν και να βγουν στην επιφάνεια τους πήραν (πήραμε) με τις πέτρες.

Οπότε καταλήγουμε στο εξής ερώτημα πως αλλιώς μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση;

Πως μπορούμε να ενωθούμε με τους υπόλοιπους απογοητευμένους και αγανακτισμένους ψηφοφόρους; Κάπως έτσι γεννήθηκε και η προηγούμενη μου σκέψη, που σίγουρα δεν είναι η προτιμότερη.

Μήπως μόνο η αποχή θα μπορέσει να μας ενώσει; Μήπως με αυτό τον τρόπο θα γεννηθεί κάτι καλύτερο;

(Όλη η συζήτηση γίνεται με γνώμονα πως όσα κόμματα έχουν περάσει από την βουλή μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει στο έργο τους. Επίσης, αναφέρθηκα σε αποχή άνω του 50%, και όχι για 15 η 17% καθώς αυτήν, με ηλίθια επιχειρήματα θα την δικαιολογήσουν)

 

ΥΣΤ Αν τα μελή του michanikos.gr της Αθήνας μαζευτούν, 1-2 βουλευτές ίσως να καταφέρουν να τους εκλέξουν (μια ακόμη σκέψη)

Δημοσιεύτηκε
1.Με ποσοστά 0,001 ή 0,07 στην βουλή δεν πρόκειται να μπεις, και γιατί είναι σημαντικό να μπεις; Για να μπορέσεις να παλέψεις το σύστημα εκ των εσω, σωστά;

 

2.Μήπως μόνο η αποχή θα μπορέσει να μας ενώσει; Μήπως με αυτό τον τρόπο θα γεννηθεί κάτι καλύτερο;

 

3.ΥΣΤ Αν τα μελή του michanikos.gr της Αθήνας μαζευτούν, 1-2 βουλευτές ίσως να καταφέρουν να τους εκλέξουν (μια ακόμη σκέψη)

 

1.Δεν έχει κ τόση σημασία να μπεί ο εκπρόσωπος του καθενός στη βουλή,καθώς τίποτα δεν αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη,χρειάζονται δεκαετίες κ δεκαετίες.....Η σκέψη μου όμως άλλαξε:αν η αποχή μειωθεί στο ελάχιστο,τότε όλοι οι απογοητευμένοι θα ψηφίσουν μικρά κόμματα (δική μου υπόθεση αυτό).Τότε,θα δούμε μια ανακατανομή των προτιμήσεων.Δηλαδή,μικρά κόμματα να ανελίσσονται σε μεγαλύτερα,όπως ακριβώς έγινε κ με το ΛΑΟΣ.Αν υπάρχουν άλλα 3-4 τέτοια,τότε θα δούμε κ τις εξελίξεις στην κοινωνία μας κ θα διαμορφώσουμε άποψη.Εδώ με μόνο το ΛΑΟΣ χαλιούνται οι μεγάλοι κ υπάρχει σούσουρο.

Επίσης,το σύστημα δεν παλέυεται εκ των έσω.Στη χειρότερη των περιπτώσεων,αν τα πράγματα δεν δείχνουν καλά,θα γίνει επανάσταση.

 

2.Η αποχή δεν ενώνει κανένα,γιατί δεν φαίνεται η προτίμηση του καθενός,κ τη ''διαμαρτυρία'' μας την έχουν χεσμένη με το συμπάθειο.Είμαι απέχων από το 98,δεν νιώθω να ενώνομαι με κάποιον,ούτε να πιάνει τόπο η ''διαμαρτυρία'' μου.Είμαστε Έλληνες κ ο καθένας λεεί το μακρύ του κ το κοντό του,οπότε κ εγώ έχω άποψη δική μου κ δεν με εκφράζει κανείς άλλος απέχων.Σκέψου όλοι οι απέχοντες να σκέφτονται ίδια με μένα,τη !@#$%σαμε....:lol:

 

3.Δεν είμαστε τόσοι πολλοί.:D

Δημοσιεύτηκε

ΥΣΤ Αν τα μελή του michanikos.gr της Αθήνας μαζευτούν, 1-2 βουλευτές ίσως να καταφέρουν να τους εκλέξουν (μια ακόμη σκέψη)

 

Όχι αλλά στο ΤΕΕ μπορούμε να βγάλουμε εκπροσώπους.

Δημοσιεύτηκε

Η εφαρμοσμένη δημοκρατία δεν είναι καλό πολίτευμα. Έχει πολλά ψεγάδια.

Είναι όμως το καλύτερο πολίτευμα, από αυτά που υπάρχουν.

Έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν όλοι, και αποφασίζει η πλειοψηφία.

Πρόβλημα δημιουργείται όταν δεν συμμετέχουν όλοι. Και σε αυτήν την περίπτωση αποφασίζει η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν, ακόμα κι αν είναι κατά πολύ μικρότερη σε απολύτους αριθμούς, από το ποσοστό όσων δεν συμμετέχουν.

Πρέπει να βρεις αντιπρόσωπο που να σε εκφράζει για να συμμετέχεις.

Το κακό εδώ είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιος, ή και να υπάρχει, η φωνή του δεν φτάνει στα αυτιά μας. Κι έτσι από το να επιλέγει κάποιος, έναν αντιπρόσωπο που δεν τον εκφράζει, επιλέγει την αποχή.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι τα κόμματα δεν εκφράζουν μεγάλο ποσοστό (ή το μεγαλύτερο ποσοστό) των πολιτών. Έτσι, οι πολίτες είτε δεν δίνουν την ψήφο τους συνειδητά , είτε επιλέγουν αποχή.

Δημοσιεύτηκε

προσέξτε τι γίνεται σήμερα:

 

ο Αλμούνια βγαίνει και λέει "μην σκεφτεστε παροχές ή αύξηση δημοσιων δαπανών ούτε για πλάκα, δεν εχετε φράγκο ούτε καλή πίστη έχουμε απέναντι σας".

 

η ΝΔ λεει "μπαρούφες μας λεει ο Γιωργάκης, δεν υπάρχει φράγκο ούτε για το μισό του πρόγραμμα".

 

το ΠΑΣΟΚ λέει "ο Αλμούνια ρωτάει αν πήρατε τα μέτρα που του υποσχεθήκατε, δεν κάνατε τίποτα εδώ και 1 χρόνο".

 

το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε "η ΕΕ σας ετοιμάζει δύσκολα χρόνια, έξω από όλα"

 

ο δε ΛΑΟΣ σήμερα αποκαλύπτει μέσω Ταρζαν οτι προτείναν στον Κωστάκη να συγκυβερνήσουν μέχρι το 2011 με 160+ βουλευτές και μετα να κατέβουν μαζί στις εκλογές με τον χερι χερι ως αντιπρόεδρο.

 

Το φοβερό είναι πως όλοι λέν αλήθεια και έχουν δίκιο. Και όλοι εμείς πάμε για τρελάδικο. Να μπούμε μέσα εμείς μπας και μείνουν απέξω οι θεόμουρλοι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.