Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι Φοιτητής πολιτικός Μηχανικός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μου εξηγήσει κάποιος(και τον ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτει) την διαδικασία μέτρσης των Φ,Λ(αστρονομικό πλάτος και μήκος αντιστοιχα). Έπειτα απ΄ότι έχω διαβάσει με την χρήση της προβολής Helmert παιρνάμε το σημείο από την Φ.Γ.Ε. στο Ελλειψοειδές εκ περιστροφής.

 

Μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτή η μέθοδος που προανέφερα χρησιμοποιέιται ακόμα και σήμερα ή πλεον χρησιμοποιούμε Δορυφορικές μεθόδους για την μεταφορά των σημείων απο την Φ.Γ.Ε. στο Ελλειψοειδές που έχουμε επιλέξει.

 

Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας!

Δημοσιεύτηκε

συνάδελφε ckotscv

η δορυφορική γεωδαισία και η γεωδαιτική αστρονομία είναι δύο διαφορετικά πράγματα-μαθήματα-επιστημονικά πεδία

για τα ερωτήματά σου μπορούμε να αναφέρουμε βιβλιογραφία αλλά για να περιγραφεί η διαδικασία που ζητάς στο φόρουμ είναι δύσκολο,θα πρέπει να γράψει κανείς πολλά για να γίνουν κατανοητά

αν επιμένεις πάντως και δεν βρείς άλλο τρόπο πληροφόρησης να γράψουμε!!!!!!

Δημοσιεύτηκε

Απλά ζητάω μόνο μια πολύ γρήγορη περιγραφή για την μέτρηση αυτών των συντεταγμένων(πολύ όμως περιγραφικά ώστε να έχω μια πρώτη ιδέα).Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσιεύτηκε

Γρήγορη περιγραφή και πολύ περιγραφικά δεν γίνεται σε forum. Αν είσαι φοιτητής στο ΑΠΘ ή στο Μετσόβειο γιατί δεν ρωτάς κάποιον καθηγητή από το αντίστοιχο τμήμα Γεωδαισίας; Δε νομίζω να μη σε βοηθήσει ή να μη σου προτείνει βιβλιογραφία ή άρθρα σχετικά με τις νεώτερες εξελίξεις στην επιστήμη.

 

Πολύ πιθανόν κάποιος συνάδελφος που έχει κάνει κάποια εργασία ή διατριβή επί του θέματος να σε βοηθήσει.

 

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι δεν νομίζω να στήνουν συχνά δίκτυα Α τάξης ή να κάνουν βελτιστοποίηση ΕΕΠ σε χώρες για να σε βοηθήσουν επί του θέματος.

  • 8 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, Υπάρχει κάποιος τύπος ώστε να βρω την Αζιμούθιο γωνία από HATT ή EΓΣΑ

Δημοσιεύτηκε
Απλά ζητάω μόνο μια πολύ γρήγορη περιγραφή για την μέτρηση αυτών των συντεταγμένων(πολύ όμως περιγραφικά ώστε να έχω μια πρώτη ιδέα).Ευχαριστώ και πάλι!

 

Μία πολύ χονδροειδής περιγραφή είναι οτι όταν έχεις την μοντελοποιημένη εξίσωση κίνησης κάποιων ουράνιων σωμάτων (αστέρων ή δορυφόρων) συναρτήσει του χρόνου, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις οπισθοτομία στο χώρο (τομές σφαιρών) αρκεί βέβαια να έχεις ένα πολύ ακριβές χρονόμετρο για να συνδέσεις τις παρατηρούμενες γωνίες των σωμάτων (οριζόντιες και κατακόρυφες) με τις χρονικές στιγμές και τη κίνηση-περιστροφή της γής. Η διαδικασία αυτή απαιτεί βέβαια επαναληπτικές βελτιούμενες προσεγγίσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.