stavros_koh Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2010 ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκτιση θα χρησιμοποιησω ρητινουχα υδατικη διασπορα υψηλης διεισδυτικοτητας της isomat BI-100 εαν γνωριζετε το προιον θα ηθελα τη γνωμη σας.ευχαριστω εκ των προτερων
Butcher Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Σε οικοδομή 10ετίας,στον 2ο όροφο αποκολλήθηκαν πλακάκια για 3η φορά.Αυτή τη φορά σε διαφορετικό σημείο.Το φαινόμενο παρουσιάζεται σε μια περιοχή της κάτοψης προς την βόρεια όψη του κτηρίου, σχετικά κοντά στους εξωτερικούς τοίχους.Κατα την αρχική τοποθέτηση των πλακιδίων επικρατούσαν συνθήκες παγετού.Το κτήριο λειτουργεί ως πολυκατάστημα. Για να γίνω πιο κατανοητός επισυνάπτω φωτογραφίες: http://img546.imageshack.us/i/66704751.jpg/ http://img3.imageshack.us/i/51260471.jpg/ http://img130.imageshack.us/i/24998196.jpg/ http://img16.imageshack.us/i/42685623.jpg/ Όλη η κόλλα έμεινε στο δάπεδο!! Ποιά είναι η γνώμη σας;Είναι θέμα κόλλας;μπορεί το πρόβλημα να oφείλεται στην μηχανική παραμόρφωση της πλάκας ή του κτηρίου;Τί προτείνετε ως λύση;
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Ερώτηση ασταρώθηκε το πλακάκι? Τι είδους κόλλα, κλπ. Επίσης τι έχουμε απο κάτω? Μονο σε συγκεκριμένα σημεία?
Brasco Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Την επόμενη φορά κοίτα ο πλακάς να διαβρέχει ελαφρά και την επιφάνεια του κάθε πλακιδίου πριν την εφαρμογή της κόλλας. Βέβαια το καλύτερο είναι το αστάρι, όπως λέει και ο Ροδόπουλος
Butcher Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δεν γνωρίζω αν ασταρώθηκαν τα πλακάκια ούτε τί κόλλα χρησιμοποιήθηκε.Το υπόστρωμα είναι πιθανότατα τσιμεντοκονία, η κλασσική "προετοιμασία".
Ροδοπουλος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Butcher να πω τι αλήθεια δείχνει σαν να μην έπιασε η κόλλα. Εχεις πουθενά ρηγματώσεις στο πλακάκι?
jkar Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Με τί φορτίο έγινε η αποκόλληση ; χωρίς φορτίο ; με απλό περπάτημα ανθρώπων; με κίνηση παλεττοφόρων ; η θέση είναι κοντά σε δοκάρι ; γιατί γεωμετρική παραμόρφωση της πλάκας κοντά σε στήριξη δύσκολο, ποια ήταν η εικόνα των αποκολλημένων πλακιδίων, υπερυψωμένα ή σπασμένες γωνίες ; ή ατόφια. Το απλούστερο είναι αυτό που λές αστοχία της κόλλας, η λόγω παγετού, η κακής σύνθεσης, ή λάθος είδος κόλλας.
Butcher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 1 , 2011 Λοιπόν, πέρασα σήμερα την ώρα που τα "μαστόρια" αντικατέστησαν τα πλακάκια και τα δεδομένα έχουν ως εξής: Δεδομένα Νο1: -Τελικά το υπόστρωμα του δαπέδου πρέπει να ήταν περλομπετόν και όχι τσιμεντοκονία. -Τα πλακάκια κολλήθηκαν με λάσπη(τσιμέντο+άμμος+ασβέστης+νερό) πάνω στο υπόστρωμα και όχι με κόλλα όπως είχα θεωρήσει αρχικά. -Τα πλακάκια δεν παρουσίασαν καμία φθορά κατά την αποκόλλησή τους(σπάσιμο ή έστω ρωγμή). jkar:Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα φορτία πλην της κίνησης ατόμων στον όροφο. Ερ1:Αυτά και το γεγονός ότι η αρχική διάστρωση περί το 2000-1 έγινε σε συνθήκες παγετού οδηγούν μάλλον στο συμπέρασμα ότι η αστοχία οφείλεται σε έλλειψη επαρκούς συνάφειας στη διεπιφάνεια πλακιδίου-λάσπης; Δεδομένα Νο2: Ο όροφος έχει μια επιφάνεια περί τα (220-250)μ2. Δεν έχω ασχοληθεί με στατικά ΑΛΛΑ:Οι πλάκες που συνθέτουν τον όροφο έχω την αίσθηση ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ!! -Πλάκα που "αστόχησαν" 2 φορές τα πλακάκια: (5,5x10)μ;;!(Αστοχία κοντά στην περιοχή της μεγάλης περιμετρικής δοκού). -Πλάκα που αστόχησαν πρόσφατα πλακάκια: (8x8 )μ;;!!Αστοχία επίσης κοντά στη περιοχή της περιμετρικής δοκού αλλά και προς το μέσο της πλάκας.(Ας πούμε δηλαδή στην περιοχή του "βορειοδυτικού τεταρτημορίου της πλάκας" Ερ2:Τα μεγάλα ανοίγματα στις πλάκες δικαιολογούν μεγάλα βέλη κάμψης στις πλάκες ή ακόμα και στις δοκούς ώστε να αποκολλούνται τα πλακάκια;Επιτρέπονται τόσο μεγάλα ανοίγματα αε συνήθη οικοδομικά έργα; Για την ιστορία,η ζημιά αποκαταστάθηκε ως εξής: Καθαρίστηκε η υφιστάμενη επιφάνεια(ασβεστοτσιμεντοκονία) και επί αυτής κολλήθηκαν τα ίδια πλακάκια http://img40.imageshack.us/i/85483129.jpg/ με αυτή την κόλλα:http://img831.imageshack.us/i/32036416.jpg/, χωρίς να ασταρωθούν ή έστω να διαβραχούν,πρακτική που είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα όταν είχαν ξεκολλήσει πλακάκια σε διαφορετικό σημείο του ίδιου ορόφου.
Brasco Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 -Τα πλακάκια κολλήθηκαν με λάσπη(τσιμέντο+άμμος+ασβέστης+νερό) πάνω στο υπόστρωμα και όχι με κόλλα όπως είχα θεωρήσει αρχικά. Μου κάνει εντύπωση που στις φωτό η λάσπη - όπως λες - έχει άσπρο χρώμα. Παλιά, όταν δεν υπήρχαν οι έτοιμες κόλλες, το χρώμα της λάσπης ήταν γκρι καθότι η άμμος ήταν πάντα ποταμίσια. Βέβαια πάνε πάνω από 15 χρόνια που έχει εξαφανιστεί η "χειροποίητη' κόλλα... Καθαρίστηκε η υφιστάμενη επιφάνεια(ασβεστοτσιμεντοκονία) και επί αυτής κολλήθηκαν τα ίδια πλακάκια... Εγώ γιατί στην φώτο βλέπω να διαστρώνεται με μυστρί η κόλλα πάνω στην παλιά κόλλα; ... χωρίς να ασταρωθούν ή έστω να διαβραχούν.. Κακώς, ένα βρεξιματάκι πριν την εφαρμογή του πλακιδίου χρειάζεται. Γενικά κάτι δεν μου αρέσει. Ο μάστορας απλώνει μία υπόνια κόλλας με μυστρί και όχι με την κατάλληλη οδοντωτή σπάτουλα καθότι μάλλον βαρέθηκε να σπάσει την παλιά κόλλα και αν έβαζε την οδοντωτή σπάτουλα (που αφήνει περισσότερο υλικό) θα έχανε την αλφαδιά από τα υπόλοιπα πλακάκια. Επιπλέον η φρέσκια κόλλα μου φαίνεται πολύ νερομένη (μάλλον έβαλε λίγο νερό παραπάνω προκειμένου να απλώνεται ευκολότερα με μυστρί)
Butcher Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 3 , 2011 Brasco και εγώ αρχικά θεώρησα ότι τα πλακάκια κολλήθηκαν με κόλλα,ο μάστορας μου είπε ότι είναι λάσπη,που τα είχε κολλήσει παλιά.Η δουλειά που κάνει είναι ασφαλώς α π α ρ ά δ ε κ τ η, αλλά κακό του κεφαλιού του.Αυτός δυσφημίζει τον εαυτό του.Όσο θα ξεκολλάνε θα έρχεται να τα κολλήσει.Τέσπα,εγώ πόσταρα στο θέμα γιατί ανησύχησα μήπως η αστοχία οφείλεται σε στατικά αίτια .(μηχανική παραμόρφωση,βέλη κάμψης,κτλ). Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα