Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατανομή ημερομίσθιων ΙΚΑ σε οικ. με οριζόντια


giannist

Recommended Posts

Ας συζητήσουμε το εξής θέμα.

Έστω ότι έχουμε μία οικοδομική άδεια, σε ένα οικόπεδο, στο οποίο θα κατασκευαστούν π.χ. 4 διαμερίσματα. Σε αυτό υπάρχει οριζόντια και ο κάθε ιδιοκτήτης παίρνει αυτό που του αντιστοιχεί.

Υποθετικά η κατασκευή έχει σταματήσει στους σοβάδες. Τότε ένας θέλει να προχωρήσει στα πλακάκια, οι άλλοι δυο δεν θέλουν να προχωρήσουν και ο τέταρτος θέλει να αποπερατώσει για να κατοικήσει.

Ερχόμαστε στο ΙΚΑ τώρα και αναρωτιέμαι ποιος θα ήταν ο καλύτερος τρόπος να κατανεμηθούν τα ένσημα που θα οφείλει ο καθένας, όταν το ΙΚΑ εξ’ αρχής υπολογίζει τα ημερ/σθια στο σύνολο των τετραγωνικών για την οικ.άδεια..

Π.χ. αυτός που θέλει να αποπερατώσει πως μπορεί να ξέρει πόσα ημερομίσθια του αντιστοιχούν, στα πλακάκια, στα χρώματα και στα λοιπά για να πληρώσει και να μην δημιουργηθούν αντιδικίες? Γνωμες.

Link to comment
Share on other sites

Πιθανόν μια τεχνική έκθεση του επιβλέποντος προς το ΙΚΑ με τον υπολογισμό των ημερομισθίων ανά εργασία που αντιστοιχουν στην εν λόγω κάθετη ιδιοκτησία και μια υπεύθυνη δήλωση αποπεράτωσης του ιδιοκτήτη να αρκούν. Βέβαια χρειάζεται και επικοινωνία με το αρμόδιο κατάστημα ΙΚΑ μήπως και χρειάζονται κάτι επιπλέον.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.