Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οδηγός για την ενίσχυση για αγορά εξοπλισμού - ΕΣΠΑ


Recommended Posts

Αυτο λεει.... με μειωμενο συντελεστη οι παλιοι εχουν μικροτερη πιθανοτητα να παρουν απο τους κατω 5ετιας με συντελεστη 1

 

Όχι, όπως λέει και ο dim ευνοούνται οι παλιότεροι. Αυτό που εννοώ όταν λέω προτεραιότητα στους νέους είναι πρώτα θα πάρουν επιδότηση όσοι είναι κάτω 5ετίας, και μετά αφού δεν υπάρχει άλλος κάτω 5ετίας θα πάρουν σειρά οι υπόλοιποι. Με πιο απλά λόγια παίρνουν λεφτά οι νέοι και αν περισσέψουν θα πάρουν και οι υπόλοιποι.

Αυτό έχει ακουστεί μαζί με τη μείωση στα 70 εκατομμύρια. Απλά αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προκυρηξη. Για αυτό ρωτάω αν το έχουν ακούσει και άλλοι

Link to comment
Share on other sites

Τι σημασία έχει τι διαρρέουν.Τα πάντα μπορεί να αλλάξουν.Εδώ τα 250 έγιναν 70 και ήταν από επίσημο φορέα.Η ζωή είναι απρόβλεπτη για αυτό αξίζει να περιμένουμε.

Link to comment
Share on other sites

Η αξιολόγηση των φακέλων άρχισε ήδη, ενώ τα αποτελέσματά της, όπως εκτιμούν εμπλεκόμενοι με το αντικείμενο, αναμένεται να γίνουν γνωστά προς το τέλος του πρώτου διμήνου του 2010.

 

 

Μόλις τώρα παρατήρησα την εκτίμηση για πρώτο δίμηνο του 2010! Αν κοιτάξετε συνάδελφοι τις προσφορές που έχετε στα χέρια σας έχουν ισχύ για έναν ή δύο μήνες συνήθως. Τότε θα ζητήσουν τα ίδια χρήματα (οπότε θα τους μείνει στην τσέπη η διαφορά από την πτώση τιμής στο hardware), παραπάνω (έχουν το δικαίωμα) ή θα ζητήσουν λιγότερα λόγω της μείωσης των τιμών και θα τρέχουμε να κάνουμε διορθώσεις στο ΕΣΠΑ.

 

Να μην αναφέρω κάποια δώρα που δεν θα ισχύουν μέχρι τότε (στην περίπτωσή μου μελάνια και 4 ρολά χαρτί Α0 για plotter)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο τα δώρα που κοιτάω, όσο το ενδεχόμενο τα καταστήματα να μην μας δώσουν την μείωση της τιμής που γίνεται στα τεχνολογικά προϊόντα καθώς και η γραφειοκρατεία για αλλαγή της ενίσχυσης.

 

Μια απορία που μου δημιουργήθηκε:

 

Αν σε μερικά προϊόντα έχει μειωθεί η τιμή ενώ σε άλλα έχει αυξηθεί, τι γίνεται;

π.χ. έστω το προϊόν Α έκανε 6000 και το Β έκανε 4000 (στο όριο των 10000).

Αν όταν γίνει η αγορά το Α κάνει 5700 και το Β κάνει 4300 υπάρχουν 2 ενδεχόμενα.

 

Α) Παίρνω την αρχική εγκεκριμένη επιδότηση καθώς το συνολικό ποσό παραμένει το ίδιο.

 

Β) Παίρνω μειωμένη επιδότηση, επειδή το Α το αγόρασα 300€ λιγότερα και πληρώνω από την τσέπη μου τα επιπλέον 300€ του Β

 

Ξέρετε τι γίνεται συνήθως σε τέτοια προγράμματα;

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς σα να γνωρίζεις ότι είσαι ήδη μέσα.Περίμενε να δούμε τι θα γίνει τελικά.Εδώ δεν έχουν λύσει το θέμα της μείωσης που είναι μέγιστης ηθικής τάξης.Τα ψίχουλα από την αλλαγή των τιμών που πιθανόν να μη μπορέσει κάποιος να εκμεταλευτεί στο έπακρο είναι το θέμα;Το κρίνω δευτερεύον.

Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι σε μια πιο κοινωνική πολιτική.Ας δούμε τι θα γίνει πρώτα με τους πολλούς και ύστερα όλοι μαζί ασχολούμαστε με το επόμενο θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα της μείωσης των τιμών θα το αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι εδώ μέσα, δεν ρωτάω μόνο για τον εαυτό μου.

 

Για προϊόντα τεχνολογίας είναι η συγκεκριμένη επιδότηση (software, hardware, ειδικό εξοπλισμό). Οι τιμές μειώνονται συνεχώς και βγαίνουν νέα προϊόντα από μήνα σε μήνα. Για παράδειγμα την ημερομηνία υποβολής δεν υπήρχε ούτε μια μητρική που να υποστηρίζει USB 3, ενώ τον επόμενο μήνα όλες οι εταιρείες θα έχουν τουλάχιστον από ένα μοντέλο με USB 3 στην Ελληνική αγορά.

 

Οι πιθανότητες να πάρω επιδότηση αν ο μέσος όρος κινηθεί στις 6000€ που προαναφέρθηκε είναι γύρω στο 40%, αλλά όσο δε έχουν ανακοινωθεί οι δικαιούχοι μπορώ να ελπίζω όπως και όλοι μας.

 

Σχετικά με το ηθικό θέμα, δεν είναι μόνο το κράτος που μειώνει την ενίσχυση αλλά και πολλοί συνάδελφοι.

Ίσως είμαι ο μοναδικός που ξέρω ο οποίος δεν έχει κάνει υπερτιμολόγηση. Πολλοί έχουν κάνει τέτοια υπερτιμολόγηση που δεν θα πληρώσουν τίποτα από την τσέπη τους. Με την υπερτιμολόγηση όμως αφήνουν απ'έξω άλλους υποψήφιους (π.χ. αν έχουν κάνει όλοι 30% υπερτιμολόγιση αφήνουν απ'έξω 25% των υποψηφίων που θα έπαιρναν επιδότηση σε διαφορετική περίπτωση).

Link to comment
Share on other sites

sdim πιστεύω ότι ξέρεις πολύ καλά τι "παίζεται" με τα προγράμματα επιδότησης και μάλιστα ξέρουν καλά και αυτοι που δίνουν τις προσφορές... Δεν πιστεύω ότι είσαι ο μόνος που δεν υπερτιμολόγησες τις προσφορές.Και εγώ το έκανα και άλλοι συνάδελφοι . Μάλιστα πιστεύω ότι είναι η πλειονότητα. Το θέμα είναι όταν θα ερθει ο καιρός να αγοράσεις αυτά που έχεις βάλει στην αίτηση (μακάρι να μην έχεις ξεκινήσει ήδη!!!!!) θα δεις να μπορείς να αλλάξεις μερικά πράγματα σε συνεννόηση με τον προμηθευτή σου.

Link to comment
Share on other sites

Ξέρω πολύ καλά τι παίζεται, και δεν κατακρίνω κανέναν. Και εγώ θα έκανα αν δεν ξεπέρναγα το όριο αλλά επειδή ήδη το πέρναγα (PC,εκτυπωτής,plotter Α0,λογισμικό H/M μελετών και CAD,office,windows,antivirus>10000€) δεν μπήκα στην διαδικασία και προσφορές για όλα τα προϊόντα πήρα απ' όπου είχαν την χαμηλότερη τιμή. Κάποια από αυτά είναι από αλυσίδες όπου δεν μπορεί να γίνει διευκόλυνση.

 

Απλά αναφέρω ότι και αυτή η τακτική (της υπερτιμολόγησης) έχει τα ίδια αποτελέσματα με την μείωση του προϋπολογισμού: Λιγότερες εγκεκριμένες επενδύσεις για επιδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Είχα περιθώριο 1700 Ευρώ να κάνω υπερτιμολόγηση γιατί δεν συμπλήρωσα όλο το ποσό.Δεν το συμπλήρωσα συνειδητά γιατί προσπάθησα να βάλω τα απολύτως απαραίτητα ώστε τα χρήματα να μοιραστούν σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.Τι να έκανα το προσωπικό plotter για παράδειγμα, αφού για την ώρα μπορώ να εξυπηρετηθώ από αλλού?

Όταν και αν ανοίξουν οι δουλειές στο μέλλον παίρνουμε και τα υπόλοιπα..

Δε μου αρέσει να κοιτάω μακρυά.Το θέμα είναι να μας πούν που πήγαν τα λεφτά και πώς θα φοροελαφρύνουν τον τομέα της οικοδομής για να μπορεί ένας μεροκαματιάρης να χτίσει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του.Αλλά και όσοι με κάποιους σκοτεινούς τρόπους απέκτησαν λεφτά να τους αφήνει να τα διαθέσουν στην αγορά παρά να τα στέλνουν στο εξωτερικο.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.