Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετη αλλαγή ανοιγμάτων


diamanto1975

Recommended Posts

Γεια σας, θέλω να κάνω μια ανακαίνηση μιας κατοικίας και να την μετατρέψω σε 3 επιπλωμένα studios, σε αυτή την κατοικία υπάρχει μια μπαλκονόπορτα που ανοίχτηκε εκ των υστέρων και δεν υπάρχει στο σχέδιο.Μήπως μπορώ βγάζοντας την άδεια εσωτ.διαρυθμίσεων να νομιμοποιήσω και την μπαλκονόπορτα?αλλιώς τι άδεια π΄ρεπει να βγάλω? και αν βγάλω κανονική άδεια οικοδομής νομιμοποιείται?υπάχρχει περίπτωση για πρόστιμο?

Αν γνωρίζει κάποιος θα το εκτιμούσα.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πας για οικοδομική άδεια αν θες να νομιμοποιήσεις την νέα μπαλκονόπορτα.

Επίσης θέλεις άδεια για την μετατροπή μίας κατοικίας σε τρεις γιατί πιθανότατα δεν θα μπορείς να πάρει τρία ρολόγια από την ΔΕΗ (υποθέτω ότι θα θες να νοικιάσεις τα studios).

Επίσης μια κρίσιμη ερώτηση. Η κατοικία έχει κατασκευαστεί με φέροντα οργανισμό οπλισμένου σκυροδέματος ή όχι?

Link to comment
Share on other sites

Και βέβαια μπορούν να συνδυαστούν αυτά (εσωτερ. διαρρυθμίσεις και νέο άνοιγμα). Ο μηχανικός που θα εκπονήσει την άδεια θα ορίσει τον ανάλογο τίτλο μελέτης και θα παρουσιάσει όλες τις αλλαγές στα ίδια σχέδια. Υπόψιν όμως, αν απαιτήθηκε στην αρχική άδεια έλεγχος Ε.Π.Α.Ε. (αυτό αναγράφεται στο τοπογραφικό) - αν ναι, επειδή θα αλλάξει τώρα η όψη πρέπει να ξαναελεγχθεί από εκεί. Εννοείται πως η μπαλκονόπορτα ''δεν έχει γίνει ακόμη''.

 

Η ερώτηση του συναδέλφου για το φέροντα οργανισμό αφορά στην ασφάλεια. Βέβαια τώρα μιλάμε για τετελεσμένο γεγονός αλλά φαντάζομαι καθαιρέθηκε τμήμα μη φέροντος τοίχου για να γίνει το άνοιγμα. Αν όχι (η οικοδομή δεν έχει υποστυλώματα από μπετόν αλλά μόνο τοίχους από τούβλα) πρέπει να γίνει στατική μελέτη.

Link to comment
Share on other sites

Θα χρειαστείς Μηχανικό για τις εργασίες που σκοπεύεις να κάνεις. Ρώτησε αυτόν· θα σου πει -υπεύθυνα- τι πρέπει να γίνει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.