Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό καθεστώς παρόδιας οδού σε Ο.Τ


jzab

Recommended Posts

Χαιρετώ το forum και σας συγχαίρω για τη διάθεσή σας να δίνετε απαντήσεις και συμβουλές σε συναδέλφους σας και μη!

Διαβάζω εδώ και περίπου ένα χρόνο διάφορα θέματα από τα οποία μου απαντήθηκαν πολλές απορίες. Έχω όμως άλλη μία και θα ήθελα να σας την καταθέσω. Λοιπόν, από ποιό τμήμα της πολεοδομίας του Δήμου (Αθηναίων στη περίπτωσή μου) μπορώ να μάθω αν αδιέξοδο δρομάκι σε ένα Ο.Τ είναι κοινόχρηστος χώρος ή ιδιωτικός. Το τμήμα τοπογραφικού μήπως?

Εξηγούμαι: Στη μία πλευρά του Ο.Τ υπάρχει το κάθετο αυτό αδιέξοδο δρομάκι στο οποίο βλέπουν τέσσερις μονοκατοικίες. Η αρίθμησή τους είναι σε συνέχεια της οδού της πλευράς του Ο.Τ. Το δρομάκι είναι κομμάτι του οικοπέδου που χτίστηκαν οι κατοικίες οι οποίες έχουν την αποκλειστική χρήση του? Από το τοπογραφικό δε φαίνονται οι ιδιοκτησίες στο Ο.Τ? Ρωτάω για να κατατοπιστώ και μετά να ανακατευτώ με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά στο ρυμοτομικό σχέδιο της Αθήνας υπάρχουν πάρα πολλοί δρόμοι μέσα σε ΟΤ που δεν εγκρίθηκαν μεν με την έγκριση του σχεδίου στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά έχουν χαρακτηριστεί, με απόφαση Νομάρχη, ως προϋπάρχοντες του 1923, με βάση τις σχετικές διατάξεις του νδ 1923 περί σχεδίων πόλεων.

 

Πρέπει, λοιπόν, να απευθυνθείς στο τοπογραφικό τμήμα του δήμου για να πληροφορηθείς αν ο συγκεκριμένος δρόμος έχει χαρακτηριστεί και να σου δώσουν τον αριθμό της απόφασης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.