OLINAPAL Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Καλησπέρα! θα ήθελα να μου πει αν γνωρίζει κάποιος: όταν αναληφθεί μια μελέτη η οποία δεν περνάει από πολεοδομια (π.χ. μελέτη εσωτερικού χώρου), είναι υποχρεωτικό να γίνει ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εργοδότη και να κατατεθεί στην εφορία για την αμοιβή του μελετητή; (δε μιλάω για την περίπτωση έλλειψης εμπιστοσύνης) Έχει μήπως να κάνει με το ύψος της αμοιβής; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Νομίζω ότι αυτό επιβάλλεται όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη μεταξύ σας συναλλαγή. Αλλιώς γιατί να το κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chilon Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Στο πρώτο· όχι. Στο δεύτερο· πάλι όχι. Μερικές φορές έχει να κάνει με την κατοχύρωση του ύψους της αμοιβής και άλλες με την έλλειψη εμπιστοσύνης από τον πελάτη. (Γενικά, ισχύει το σχόλιο - ερώτημα του καλού συναδέλφου ilias.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 για πάνω από 5.000ευρώ χρειάζεται συμφωνητικό δεν είμαι σίγουρη για το ποσό ακριβώς και δεν είμαι σιγουρη αν ισχύει και μεταξύ επιχειρησης-ιδιώτη μεταξύ επιχειρήσεων σίγουρα χρειάζεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 και βεβαια γινονται συμφωνητικά μεταξύ εταιρείας και ιδιώτη, αν θέλετε τωρα να τα ονομάσετε ιδιωτικά πεστε το και έτσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chilon Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Η ερώτηση ήταν, "αν είναι υποχρεωτικό να κατατεθεί στην εφορία ιδιωτικό συμφωνητικό" και όχι αν μπορεί να γίνει. Επίσης, έχω την εντύπωση ότι ο συνάδελφος ρωτάει για πελάτη - ιδιώτη και όχι για εταιρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rigid_joint Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2009 στην αγαπητή myri το είπα επειδή είπε για εταιρεία & ιδιώτη αν γίνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evan Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2009 Στην εφορία πρέπει 'θεωρητικά' να κατατίθεται οποιοδήποτε συμφωνητικό στο οποίο η αξία που αναγράφεται ξεπερνά τις 15000€ προ ΦΠΑ και το οποίο μάλιστα εξοφλείται μόνο με δίγραμμη τραπεζική επιταγή. Πρέπει να κατατίθεται υποχρεωτικά πριν την έναρξη της εργασίας, όπως αυτή φαίνεται στο συμφωνητικό, αλλιώς έχει πρόστιμο ανάλογα με την καθυστέρηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JTB Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2009 Συγκεκριμένα εντός 10 ημερών από την υπογραφή και πάντα πριν την έναρξη εργασιών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myri Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2009 Share Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2009 παιδιά συγνώμη δεν τα καταθέτουμε στο τέλος κάθε τριμήνου; σε μια κατάσταση;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα