Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στατικό ερώτημα: Επέκταση οικίας απο φέρουσα τοιχοποιία


vagelis76

Recommended Posts

Σε οικια κατασκευασμενη απο φερουσα μπατικη τοιχοποιια και οριζοντια σεναζ , μπορει να γινει επεκταση του κτιριου, οχι καθ'υψος, αλλα κατα μηκος? Η οικια ειναι κατασκευασμενη προ 20ετιας, υπερηψωμενη απο το εδαφος κατα 110cm.Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις περιθώριο συντελεστή δόμησης και κάλυψης μπορείς να κτίσεις. Στατικά ανεξάρτητο κτίριο.

Link to comment
Share on other sites

Eχω την δυνατοτητα δομησης 73τ.μ. ακομα, απλα θα ηθελα να ξερω αν η επεκταση θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα σε περιπτωση σεισμου μιας και απο οτι φανταζομαι, αφου δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις, το νεο κτισμα δεν θα μπορει να δεθει απολυτα με το παλιο.

Link to comment
Share on other sites

Θέλει στατική μελέτη. Το νέο κτίριο δεν θα δένει και δεν θα ακουμπάει στο παλιό, θα είναι στατικά ανεξάρτητο με έναν αρμό. Ο αρμός μπορεί να είναι και 1.5 εκ στην περίπτωση ενός ισόγειου κτιρίου από Φ.Τ.

 

Παίζει μεγάλο ρόλο το τι επεμβάσεις θα κάνεις για την ένωση (γκρέμισμα τοίχων για πόρτες,ανοίγματα κ.τ.λ.) . Εάν είναι μικρές επεμβάσεις απαλλάσσεσαι αντισεισμικού ελέγχου του υπάρχοντος κτιρίου και γλυτώνεις πιθανές ενισχύσεις. Η επέκταση χρειάζεται αντισεισμική μελέτη έτσι και αλλιώς.

 

Είσαι μηχανικός? Θα αναλάβεις εσύ την μελέτη ή είσαι απλά ο ιδιοκτήτης?

Link to comment
Share on other sites

Vagelis76, για να πάρεις υπεύθυνη απάντηση στα ερωτήματά σου πρέπει να απευθυνθείς σε Μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

Η προσπάθειά σου, να συζητήσεις τέτοιου είδους θέματα με Μηχανικούς μέσω internet, είναι -επιεικώς- άστοχη.

Εύλογη η απορία του συναδέλφου nik, για το αν είσαι μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Το νέο κτίριο δεν πρέπει να είναι δεμένο με το παλιό. Θα είναι ένα νέο κτίριο δίπλα στο παλιό. Δε θα το στηρίξεις καθόλου στο υφιστάμενο. Πάντως και τυπικα και ουσιαστικά χρειάζεσαι μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε Chilon σιγουρα θα απευθυνθω σε μηχανικο μιας και ειμαι εντελως ασχετος με αυτα τα θεματα. Απλα μιας και εχω μια σκεψη για καποιο κτισμα που εχω, ηθελα μια απλη πληροφορηση σε πρωτη φαση αν γινεται ωστε στην συνεχεια να μεταβω σε καποιον μηχανικο για περισσοτερες λεπτομερειες.Για να γινω πιο λεπτομερης υπαρχει μια οικια 140τ.μ. την οποια σκεφτομαι να χωρισω στην μεση(γινεται λογω διαρυθμισης) και στο ενα κομματι να προσθεσω εναν χωρο 50-55τ.μ. το οποιο να χρησιμοποιησω σαν καθιστικο-κουζινα. Φιλε nik βαση του σχεδιου που εχω στο μυαλο μου δεν θα κανω καμια επεμβαση. Παντος για να το ξεκαθαρισω παλι, μια πρωτη ιδεα θελω, σιγουρα θα απευθυνθω σε μηχανικο.

Link to comment
Share on other sites

Να πάρεις μια πρώτη ιδέα, αλλά το σχόλιό μου αναφερόταν στο παρακάτω ερώτημα.

θα ηθελα να ξερω αν η επεκταση θα μπορουσε να δημιουργησει προβλημα σε περιπτωση σεισμου μιας και απο οτι φανταζομαι, αφου δεν εχω τις καταλληλες γνωσεις, το νεο κτισμα δεν θα μπορει να δεθει απολυτα με το παλιο.
Link to comment
Share on other sites

μήπως θες να δοκιμάσεις τον υδραυλικό ελκυστήρα?
:D

 

Λοιπόν vagelis76 αφού θες απλά να προσθέσεις ένα νέο στατικά ανεξάρτητο τμήμα δίπλα στο υπάρχον και να μην το πειράξεις το παλιό πιστεύω ότι τα πράγματα είναι απλά...

 

Βρίσκεις έναν μηχανικό σου φτιάχνει μία άδεια για ένα ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα και τελείωσες. Δεν ασχολείσαι καθόλου με το υπάρχον. Αν δεν κάνω λάθος στατικά έχεις ένα νέο κτίριο και όχι προσθήκη. Πας σε έναν μηχανικό της περιοχής σου και στα εξηγεί όλα αυτά.

 

Για την διαρρύθμιση είναι πιο πολύπλοκα τα πράγματα και θέλει και αυτό ψάξιμο. Εάν πειράζεις φέροντες τοίχους θα έχεις πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.