Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης μετά από νομιμοποίηση


iri78

Recommended Posts

Γειά σε όλους! Μόλις βγήκε η απόφαση εξαίρεσης από κατεδάφιση ενός ισόγειου χώρου που λειτουργεί παράνομα προς το παρόν ως γυμναστήριο. Με τη νομιμοποίηση, νομιμοποιούνται όλες οι αλλαγές που έγιναν παράνομα στο εσωτερικό. Για να προχωρήσουμε τώρα σε αλλαγή χρήσης του χώρου σε γυμναστήριο πρέπει να κατατεθούν και μελέτες η/μ? Η άδεια είναι του '81.

Link to comment
Share on other sites

Πρόσεξε, η εξαίρεση από κατεδάφιση δεν είναι το ίδιο με την νομιμοποίηση. Μετά την εξαίρεση πρέπει μέσα σε 2 μήνες, αν δεν κάνω λάθος, να καταθέσης αίτηση για νομιμοποίηση αλλιώς χάνεις το δικαίωμα δια παντός.

Link to comment
Share on other sites

ναι, anka, το ξέρω αυτό, αλλά με ανησυχεί το κόστος άδειας αλλαγής χρήσης για να ενημερώσω τον πελάτη, γι' αυτό θέλω να ξέρω τι καταθέτω από μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί γράφεις ¨Με τη νομιμοποίηση, νομιμοποιούνται όλες οι αλλαγές που έγιναν παράνομα στο εσωτερικό. ¨;

Στον γοκ αρθρο 22 μνημονευει:

4. Κάθε αλλαγή της χρήσης κτιρίου ή τμήματός του κατά παράβαση του άρθρου 5 είναι αυθαίρετη. Στην περίπτωση αυτή εφαρμόζονται κατΆναλογία οι διατάξεις του άρθρου 17 του ν. 1337/1983, όπως ισχύει, μόνο ως προς την επιβολή του προστίμου. Αν για την αλλαγή της χρήσης έχουν εκτελεστεί δομικές κατασκευές, εκτός από την επιβολή προστίμου διατάσσεται και η κατεδάφισή τους.

Θα ήθελα κάποια απάντηση αν ειναι δυνατόν

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

εννοώ πως με την εξαίρεση από κατεδάφιση και μετά με τη νομιμοποίηση, τακτοποιήθηκε το γεγονός πως το ισόγειο διαχωρίστηκε σε δύο τμήματα και άλλαξε η θέση της σκάλας (από την αρχική κατασκευή). Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή θα γίνει η αλλαγή χρήσης με νέα κανονική οικ. άδεια.

Link to comment
Share on other sites

η κατασκευή είναι πριν το 83.

στον φακελο για διαδικασία εξαιρεσης τι ανέφερες?

1.αυθαίρετο από αλλαγή χρήσης.

2.αυθαίρετο από δομικές αλλαγές του χώρου

3. και τα δύο

Link to comment
Share on other sites

η εξαίρεση από κατεδάφιση έγινε με το Ν.1512/85 και τώρα είναι σε φάση νομιμοποίησης. Αναφέρεται ως σύννομος διαχωρισμός ισογείου σε δύο τμήματα, θέση wc και αλλαγή θέσης σκάλας από την αρχική ακόμη κατασκευή. Αρα δε μιλάμε ακριβώς για αυθαίρετο. Επαναλαμβάνω, μόλις ολοκληρωθεί η νομιμοποίηση θα μπορέσω να βάλω νέο φάκελο για αλλαγή χρήσης και εδώ είναι που ρωτάω τι μπορεί να μου ζητήσουν από η/μ μελέτες, αν κάποιος μπορεί να γνωρίζει.

Link to comment
Share on other sites

Εγκ-55481/27/25-6-97 Εγκ-27/97 Ε-27/97

2. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Εφόσον η συνολική επιφάνεια, που υπολογίζεται στο ΣΔ, του προς ανέγερση κτιρίου είναι μεγαλύτερη των τριακοσίων (300) τετραγωνικών μέτρων και ο συνολικός όγκος του είναι μεγαλύτερος των χιλίων τριακοσίων (1300) κυβικών μέτρων ή εφόσον το κτίριο έχει περισσότερους από τρείς (3) ορόφους ανεξαρτήτως επιφανείας και όγκου αυτού. Η pilotis είναι όροφος. Εγκ-52874/24/16-3-98 Εγκ-24/98 Ε-24/98

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για Η/Μ.

 

Επειδή δεν έχω πλήρη εικόνα αν κατάλαβα καλά στην άδεια αναφέρεται ως ισόγειο κατάστημα (ενιαίος χώρος).

Στην πραγματικότητα ως 2 καταστήματα με διαχωρισμό χώρων προφανώς με διαφορετικά ρολόγια (;) ρεύμα,νερό.

Ο ένας από τους δύο λειτουργεί παράνομα ως γυμναστήριο.

Έκανες εξαίρεση από κατεδάφιση άρθρο 9 παράγραφος 8 1512/85 ως μικρή παράβαση δομική ή κτιριολογική (καθορισμός μικρών παραβάσεων και προυποθέσεις άρθρα1 και 2 απόφ.7587/04) που δεν δημιουργεί αυτοτελή χώρο.

Αν είναι έτσι το ισόγειο παραμένει ως ένας ενιαίος χώρος.

Βοήθησε με σε παρακαλώ να καταλάβω αναφέροντας μου περιληπτικά την τεχνική έκθεση που έκανες.

Τι φαινόταν στα σχέδια και στις φωτογραφίες ;

 

Και κάτι επιπλέον

Σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό άρθρο 3 καταστήματα και ινστιτούτα γυμναστικής υπάγονται στην ίδια κατηγορία Η Εμπόριο από πλευρά χρήσης.

 

Σε παραπέμπω σε μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα για τα γυμναστήρια προς μελέτη νομοθεσίας ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219

Περί καθορισμού των όρων και των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Ιδιωτικών Γυμναστηρίων ή ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων. κυρίως για τις προδιαγραφές άρθρο 4 και δικαιολογητικά για άδεια χρήσης άρθρο 8 που σίγουρα θα σε βοηθήσει για τις Η/Μ εγκαταστάσεις.

http://www.fitnessinfo.gr/fitnesscenters/gymterms/index.html

 

Τέλος επειδή είμαστε συνάδελφοι συγχώρεσέ μου τυχόν αδυναμίες μου να κατανοήσω τα γραφόμενα σου για να σε βοηθήσω άμεσα,

Με εκτίμηση

Link to comment
Share on other sites

mateoste, κατ'αρχήν σ'ευχαριστω για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου. Σωστά κατάλαβες οτι ο χώρος ενώ εμφανίζεται ως ενιαίος στην άδεια, στην πραγματικότητα απ την αρχή χωρίστηκε στα δύο. Στην τεχνική έκθεση περιγράφω αυτές ακριβώς τις διαφορές:1. διαχωρισμός σε δύο καταστήματα και 2. αλλαγή θέσης των εσωτερικών κλιμάκων που οδηγούν στους αντίστοιχους εξώστες (ΓΟΚ 73 πατάρι=50% ισογείου). Μου ζήτησαν για την νομιμοποίηση (αφού βγήκε η απόφαση εξαίρεσης απο κατεδάφιση σύμφωνα με το αρ.8 παρ.8.5 του Ν. 1512/85): σχέδια που να αποτυπώνουν την υπάρχουσα κατάσταση και αντίστοιχες φωτογραφίες, υπ. δήλωση ιδιοκτήτη για τον χρόνο κτίσης, υπ. δήλωση του διπλανού ιδιοκτήτη ότι συναινεί με τον διαχωρισμό, βεβαίωση στατικής επάρκειας,δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης κτλ στανταρ έγγραφα μιας άδειας.

Όσον αφορά στην αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε γυμναστήριο, γνωρίζω τις προδιαγραφές, (την παραπομπή σου θα την κοιτάξω και πάλι ευχαριστώ)αυτό ακριβώς θέλαμε να γίνει εξαρχής αλλά μπλέξαμε διότι στα συμβόλαια αναφέρονταν ως δύο χώροι, πράγμα που ποτέ δεν εγκρίθηκε από την πολεοδομία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.