xristos1966 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 θα ήθελα να ρωτήσω εαν μπορώ να κάνω κλασσικό σοβάτισμα σε τσιμεντοσανίδες. Ευχαριστώ
JTB Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δεν στο συστήνω... Αλλωστε τί θα κερδίσεις? Υπάρχουν ειδικά κονιάματα και θα σου έλεγα με ένα τηλέφωνο στη Knauf να λύσεις την απορία σου... Εκτός αν θέλεις να κάνεις διακοσμητικά στοιχεία (π.χ. σκοτίες) που γίνονται και με 2η τσιμ/ίδα και προφιλάκι αλουμινίου, ή για πιο μεγάλα στοιχεία, λίγο νευρομετάλ και μετά σοβάς... Πάντως πάρε τηλέφωνο και ενημερώσου για τις εναλλακτικές.
xristos1966 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω δει τί προτείνει η knauf σχετικά και έχω ρωτήσει ( λένε ότι δεν σοβατίζονται οι τσιμεντοσανίδες).... αλλά το γιατί το τσιμέντο δεν σοβατίζεται δεν απαντύν)...Ο λόγος που ρωτάω σχετικά με σοβάτισμα είναι οτι η κατασκευή είναι σε ορεινό χωρίο της Αχαίας και εκεί πολύ δύσκολα θα πάει κάποιος ειδικός στο στοκάρισμα. Αντίθετα στο χωριό υπάρχει κουμπάρος που είναι σοβατζής και καλός μάλιστα. έλεγα λοιπόν μήπως έκανα την προεργασία για το κλείσιμο των αρμών με τα υλικά που προτείνει η knauf και στην συνέχεια κλασσικό σοβάτισμα έτσι ώστε και πιό συμπαγής να δείχνει η κατασκευή και να καλυφθούν τυχόν ατέλειες
JTB Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Υποθέτω ότι είναι θέμα πρόσφυσης... Αν μπορείς αυτό να το λύσεις με πλέγμα ή νευρομετάλ, χωρίς να σημαίνει ότι σου το προτείνω, τότε δεν θα έχεις πρόβλημα... Να συμβουλευτείς και τον μάστορα σε αυτό...
xristos1966 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Σίγουρα είναι θέμα πρόσφησης.....έχω την αίσθηση ότι με το σοβάτισμα θα δέσει όπως λέμε η κατασκευή, αλλά δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να ξεκολήσει το σοβάτισμα μετά από κάποια χρόνια....Μήπως μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες, το πλέγμα είναι αυτό πού λέμε κοτετσόσυρμα? και το νευρομετάλ τι είναι?
bmw316gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 μπορείς να βάλεις το νευρομετάλ ή το κοτετσόσυρμα με ειδικά βίσματα όμως για τσιμεντοσανίδα και να περάσεις και ένα πρώτο χέρι με κόλα πλακιδίων ώστε να αγριέψει η επιφάνεια και να αποκτήσεις πρόσφυση στο σοβά.
Directionless Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Τίποτα δεν χρειάζεται. Στοκάρισμα απλό στις βίδες και τους αρμούς και μετά βάψιμο, το κάναμε πρόσφατα σε επένδυση μεταλλικού σκελετού όπου αναρτάται η κεντρική επιγραφή κτιριού (σε εξωτερικό χώρο εννοείται).
BaBiNoS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2009 Η τσιμεντοσανίδα καλό είναι να μην σοβαντιστεί για δύο λόγους. 1)όπως προανέφερε ο JTB γιά λόγους πρόσφυσης και 2) γιατί οι τοίχοι από ξηρά δόμηση ταλαντώνονται σε μεγάλο βαθμό με συνεπεία να μην μπορεί να συνεργαστεί ο σοβάς. Το νευρομετάλ με μία ισχυρή τσιμεντοκονία σοβά δύναται να σου προσφέρει ικανή ακαμψία ώστε να μην έχεις ρηγματώσεις. Εξασφαλίζοντας με το νευρομετάλ τα 1 και 2 μπορείς να το κάνεις άφοβα. Μην ξεχάσεις ότι η τσιμεντοκονία πρέπει να ισχυροποιηθεί όχι μόνο με αύξηση της περιεκτικότητας σε τσιμέντο γιατί τότε θα έχεις ρηγματώσεις για άλλους λόγους. Προσοχή λοιπόν στην συνταγή.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα