myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 το πλατύσκαλο από ότι θυμάμαι έχει ελάχιστο πλάτος όσο το πλάτος της σκάλας δλ 120*1.20, 0.90*0.90, 0.60*0.60 κλπ ------ δε μας γράφεις και σε ποιά σχολή φοιτείς;
akkonst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1 , 2010 Erling που βασίζεις την άποψη πως μπορεί να υπάρξει σφηνοειδής κλίμακα με πλάτος 0.90; Εφόσον αποφασιστεί να γίνει 0.90 δεν πάει αυτομάτως στον τυπο ΙΙ και άρα δεν επιτρέπονται (στο βαθμό στον οποίο να θέλουμε) σφηνοειδή πατήματα; Διαβάζω και ξαναδιαβάζω αλλά πουθένα δε βλέπω τέτοιο παράθυρο
Astaroth Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2010 Το άλλαξα. Ο νόμος ενδιαφέρεται στο σύνολο των ορόφων, όσον αφορά το ελεύθερο πλάτος του κλιμακοστασίου, ή το σύνολο των ορόφων που γεφυρώνει το κλιμακοστάσιο; Όπως προείπα, υπάρχει η περίπτωση της μεζονέτας η οποία εξυπηρετείται από δική της σκάλα.
akkonst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2010 Τί ρωτάς τώρα γιατί μπερδεύτηκα λιγάκι. Αν μπορείς να έχεις κλίμακα μικρότερη μόνο στο τελευταίο στάδιό της που οδηγεί στο δώμα;
Astaroth Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Τί ρωτάς τώρα γιατί μπερδεύτηκα λιγάκι. Αν μπορείς να έχεις κλίμακα μικρότερη μόνο στο τελευταίο στάδιό της που οδηγεί στο δώμα; Η κλίμακα συνδέει, pilotis, ισόγειο, Α' όροφο. Απ'τον Α' όροφο ξεκινά μεζονέτα η οποία επικοινωνεί με τον Β' όροφο με διαφορετική, εσωτερική σκάλα, εκτός του κοινόχρηστου. Επομένως η κύρια κλίμακα συνδέει μόνο 3 ορόφους. Στο σύνολο θεωρούνται 4, αλλά το κλιμακοστάσιο εξυπηρετεί μόνο 3. Το κλιμακοστάσιο θα έχει ελάχιστες διαστάσεις που ορίζονται για 4ώροφο ή 3ώροφο;
akkonst Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Πάλι με μπερδεύεις. Στην ουσία έχεις 1) ισόγειο - Α'κΒ' (μία κατοικία) - Δώμα; 2) Ή έχεις Ισόγειο - Α' - Β'κΓ' (μια κατοικία) - Δώμα; Αν κατάλαβα σωστά και είναι το πρώτο, μπορείς να κάνεις σκάλα πλάτους 0.90m με ευθύγραμμα τμήματα και πλατύσκαλο, όχι με σφηνοειδή.
Astaroth Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2010 Πάλι με μπερδεύεις. Στην ουσία έχεις 1) ισόγειο - Α'κΒ' (μία κατοικία) - Δώμα; 2) Ή έχεις Ισόγειο - Α' - Β'κΓ' (μια κατοικία) - Δώμα; Αν κατάλαβα σωστά και είναι το πρώτο, μπορείς να κάνεις σκάλα πλάτους 0.90m με ευθύγραμμα τμήματα και πλατύσκαλο, όχι με σφηνοειδή. Έγραψα κατα λάθος ισόγειο. Έχω Pilotis, Α' όροφος, Β' και Γ'/δώμα (όπου Β και Γ, μεζονέτα). Ο ΓΟΚ εξηγεί ότι σε περίπτωση pilotis, την μετράμε ως όροφο, άρα θεωρούμαι 4ωροφος. Το κοινόχρηστο κλιμακοστάσιό μου όμως δεν φτάνει ως τον Γ'. Αλλάζει κάτι αυτό ή παραμένω 4ώροφος; Ο Χάρης στην πρώτη σελίδα διευκρίνησε πως η περίπτωση της μεζονέτας σε κατεβάζει στα 0,90μ όμως δεν το βλέπω στο σχετικό άρθρο. Ίσως υπάρχει εγκύκλιος.
st2 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10 , 2011 @astaroth & οποιος ξερει επειδη μου εχει τυχει και σε μενα μια εφαμιλλη περιπτωση -Pilotis, Α' όροφος, Β' και Γ'/δώμα (αποληξη σε ταρατσα) σφηνοειδη σκαλα χωρις ασανσερ-τελικα το σκαλι τι ελαχιστο πλατος πρεπει να εχει 1,20 ή 0,90???? αν εχω καταλαβει καλα απο το thread επιτρεπεται: σκάλα πλάτους 0.90m με ευθύγραμμα τμήματα και πλατύσκαλο σκάλα πλάτους 1,20m αλλα σφηνοειδης ειναι σωστα τα παραπανω???
Giorgos Georgiou Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10 , 2011 Να κάνω κι εγώ μια ερωτησούλα: Κυκλική εσωτερική κλίμακα από ισόγειο σε υπόγειο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με πλάτος 0,60 επιτρέπεται; Σημ.: α) Ισογειο 25 τ.μ. και υπόγειο 25 τ.μ. κύρια χρήση (τακτοποιείται με Ν.3843/10) β) Το υπόγειο συνδέεται με το κεντρικό κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας.
chronism Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2013 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 , 2013 Τελικά αν έχω πχ 4-όροφη οικοδομή με γραφεία επιτρέπεται το πλάτος σκάλας <1,20 σύμφωνα με τον τύπο ΙΙ και εφόσον καλύπτεται από άποψη πυροπροστασίας ??? Η ο το ελάχιστο 0,90 που αναφέρει ο τύπος ΙΙ είναι ΜΟΝΟ για την περίπτωση που έχω αποκλειστική χρήση κατοικίας με 3 ή λιγότερους ορόφους ??
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα