Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πανευρωπαική έρευνα και σχόλια


mred-akias

Recommended Posts

Link to comment
Share on other sites

To πρώτο δεν δουλεύει γτ πλέον δεν μπορεί να συμμετέχει κάποιος στην έρευνα (βλ. εδώ ). Ο λόγος που το είχα βάλει είναι για να βλέπατε τις ερωτήσεις ώστε να σχηματίζαται ποιο ολοκληρωμένη άποψη.

 

Τα δικό μου σχόλιο....Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν άμεση σχέση με την πραγματικότητα (τουλάχιστον όσον αφορά τους Έλληνες). Εξηγούμαι:

 

Οι Έλληνες φοιτητές (γτ από αυτόν τον κύκλο ενημερώθηκα και υποθέτω ότι σε αυτούς απευθύνεται, και λόγω των ερωτήσεων)

 

α) Αναμένουν έναν μισθό σχεδόν 9.000 (ανά έτος) κάτω του μέσου όρου από την πρώτη τους δουλειά.

 

β)Είναι διατεθημένοι να παράξουν πολύ έργο για αυτά τα χρήματα καθώς βρίσκονται στην 3η θέση στις επιθημητές ώρες εργασίας ανά εβδομάδα. Υπενθυμίζω ότι η διαφορά των 4 πρώτων είναι στο δεκαδικό ψηφίο.

 

γ)Επειδή καιγόμαστε για μια σχετική μονιμότητα/διασφάλιση, ο επιθυμητός χρόνος σε έτη παραμονής στην πρώτη δουλειά υπολογίζεται σε 9.2 δηλ. 5οι "καλύτεροι" και σαφώς άνω του μέσου όρου.

 

δ) και επειδή όλοι βλέπουμε τα χάλια μας και το ότι η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της, είμαστε πρώτοι στο ποσοστό θετικής απάντησης στην ερώτηση "πόσοι θα έφευγαν εκτός της χώρας τους εάν είχαν πρόταση για μια καλή επαγγελματική θέση" με ένα θεαματικό μεν, μάλλον αναμενόμενο δε, 43.6%.

 

Ναι, εγώ νομίζω ότι εκφράζει την απελπισία που βλέπω σε κάθε συνειδητοποιημένο συμφοιτητή μου... Οπότε συμφωνώ με mkalliou, λογικά μου φαίνονται.

 

Προσέξτε ότι η Ελλάδα είναι "μαγικός συνδυασμός" στους σχετικούς πίνακες.

 

Λχ οι Ελβετοί είναι πρώτοι στις επιθυμιτές ώρες εργασίας αλλά αναμένουν τον δεύτερο υψηλότερο μισθό , επιζητούν μικρό συγκριτικά χρόνο (σε έτη) εργασίας στην πρώτη τους δουλειά και αν είχαν την δυνατότητα να φύγουν, το 36,8% θα την έκανε με ελαφρά.

 

Ακόμη οι Ρώσσοι, που έπιθημούν περίπου τις ίδιες ώρες με εμάς απασχόλησης την εμβδομάδα στην 1η τους δουλειά (εμείς 45.5 και οι Ρώσσοι 45.6) και επιζητούν αρχικό μισθό περίπου 1000 ευρώ λιγότερα από εμάς, δεν έχουν καμία όρεξη να δουλέψουν πάνω από 4.6 έτη υπό αυτές τις συνθήκες, ούτε θέλουν να φύγουν από την χώρα τους (μόλις το 18%). Υποθέτω ότι επιδιώκουν λοιπόν μια καλύτερη θέση εργασίας μέσα στην χώρα τους αφού αποκτήσουν κάποια εμπειρία.

Link to comment
Share on other sites

Το συγκεκριμένο, tuc mail, σύστημα ανακοινώσεων!;) Το ξετρύπωσε ένας καθηγητής αν δεν κάνω λάθος και το έστειλε έτσι σε όλους τους φοιτητές του πολυτεχνείου κρήτης, στο λογαριασμό mail που παρέχει το ίδρυμα (στην ουσία για τις ανακοινώσεις):P

 

Αν και δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο για να είμαι ειλικρινής...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά κατάφερα και εγώ να βρω τον τρόπο να δω τα αποτελέσματα.

Οντως πολύ ενδιαφέροντα και πολύ σωστές οι παρατηρήσεις/συμπεράσματα του mred-akias

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.