Μετάβαση στο περιεχόμενο

Λεβητοστάσιο στον ακάλυπτο


apstruct

Recommended Posts

Να κάνω κι εγώ μια σχετική ερώτηση? Μπορείς να κάνεις λεβητοστάσιο στον έκτο όροφο ενός κτιρίου? Να διαμορφώσεις π.χ. ένα χώρο σε λεβητοστάσιο, στον τελευταίο ας πούμε?

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεσαι φρεάτιο και αντλία στο ισόγειο ή υπόγειο για την μεταφορά του πετρελαίου στον 6ο όροφο. (δεν πιστεύω να υπάρχει βυτιοφόρο που να μπορεί να υποστηρίξει η αντλία του τέτοιο μανομετρικό!)

Ακόμα χρειάζεσαι ανεξάρτητη αποχέτευση πετρελαίου προς κάποιο φρεάτιο σε περίπτωση τυχόν διαροής και καλή ηχομόνωση με τυχόν χώρους κατοικίας που συνορεύει το λεβητοστάσιο (προσοχή: απαγορεύεται η αποθήκευση υγρών καυσίμων σε κατοικούμενους ορόφους)

Ακόμα, σε περίπτωση που ισχύει ακόμα μία εγκύκλιος του 1971, το λεβητοστάσιο δεν προσμετράει στον Σ.Δ. σε όποιον όροφο και να ευρίσκεται.

Link to comment
Share on other sites

δεν πιστεύω να υπάρχει βυτιοφόρο που να μπορεί να υποστηρίξει η αντλία του τέτοιο μανομετρικό!)

Οχι, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τα περισσότερα βυτιάκια μπορύν κάλιστα να εξυπηρετήσουν και όγδοο όροφο με αντλίες θετικής εκτόπισης (rotary ή γραναζωτή) και όχι απλές φυγοκεντρικές

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να ικανοποιούνται οι απαιτήσεις πυροπροστασίας (πυροδιαμερίσματα, οδεύσεις κ.τ.λ.). Από την Πυροσβεστική μπορούν κάλλιστα να απαιτήσουν (εφόσον θεωρήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος) και συστήματα πυρανίχνευσης - πυρόσβεσης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.