Adavis Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Όχι, δεν εξαντλείται η δόμηση. Οι όροι δόμησης δεν αναφέρουν μέγιστο ύψος αλλά μόνο μέγιστο αριθμό ορόφων (3).
myri Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2009 σε μια περίπτωση που είχα νέας οικοδομης με δυνατότητα μελλόντικής προσθήκης καθ'ύψος στο διάγραμμα κάλυψεις αλλά και σε τομές και όψεις με έβλαν να περιγραψω με διακεκομμένη τη μελλοντική προσθήκη ώστε να καθοριστεί το Η και το Δ πιστεύω πως κάτι ανάλογο θα γίνει και για την περίπτωσή σου αν τυχόν λόγω προσθήκης σε παλαιό κτίσμα είναι πρατικά αδύνατο να εξαντλήσεις τη δόμηση θεωρώ πως στην τεχνική σου έκθεση θα πειριγράψεις την κατάσταση και θα ζητήσεις ως Η να θεωρηθεί το τάδε ίσως κιόλας να χρειάζεται ΕΠΑΕ ρώτα και την αρμόδια Πολεοδομία να δείς πως αντιμετωπίζει το θέμα
adadim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 12 , 2009 Έχω μια περίπτωση που με έχει λίγο μπερδέψει . Ποια είναι η απόσταση από όμορο υφιστάμενο κτίσμα όταν είναι αυθαίρετο ή έχει εξαίρεση από κατεδάφιση ? Πρέπει να κρατήσω απόσταση Δ ή μπορώ να κολλήσω στο όριο?Θέλω να βγάλω καινούργια άδεια .
ss_sk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Με τη διαδικασία εξαίρεσης από κατεδάφιση ουσιαστικά ένα κτήριο νομιμοποιείται. Άρα τηρείς τις υποχρεωτικές αποστάσεις από αυτό. Για ένα αυθαίρετο θεωρητικά πρέπει να περιμένεις την τελική απόφαση της πολεοδομίας που σημαίνει καταγγελία (εκτός αν εννοείς ότι στο παρόν έχει γίνει και είναι σε εξέλιξη το θέμα). Το εν λόγω κτήριο σε τί θέση βρίσκεται ως προς τα όρια?
adadim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Έχει κάποια απόσταση που δεν την έχω ακόμα μετρήσει γιατί μόλις χθες αγοράστηκε τελικά το οικόπεδο . Οι όροι δόμησης της περιοχής μου δίνουν το δικαίωμα να κολλήσω αν θέλω στο όριο. Μπορώ να το κάνω ανεξάρτητα από την απόσταση που έχει από τα κοινά όρια το δίπλα κτίσμα ? Αν έστω έχει κρατήσει απόσταση Δ είμαι υποχρεωμένη να αφήσω και γω Δ?
erling Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 adadim, αν δεν έχει εφαρμογή η παράγραφος 3 του άρθρου 9, μπορείς να κολλήσεις στο όριο.
adadim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 13 , 2009 Οκ , ευχαριστώ erling . 'Ηθελα μια επιβεβαίωση αλλά δεν θυμόμουν ποια ήταν η διάταξη .
Evi_Arch Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 Καλησπέρα σας, Σε ακίνητο εντός οικισμού υπάρχουν κτίσματα τα οποία εχουν ρυθμιστεί με τον 4495. Τώρα θέλουμε να εκδώσουμε άδεια για: - αντικατάσταση δώματος στο υπάρχον κτίριο - επέκταση κτιρίου (μετατροπή ενός ασκεπους ερειπιου σε δωμάτιο) - κατεδάφιση ενός μικρού wc Μπορώ να προχωρήσω σε ενιαία έκδοση αδειας κατηγορία 1 ή προχωράμε πρώτα με άδεια κατεδάφισης και επειτα άδεια για τα υπόλοιπα με Κατηγορία 3? Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
ΚΑΝΑ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 υπάρχει σχετική εγκύκλιο που σου επιτρέπει την ταυτόχρονη έκδοσή τους
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα