Dimitris! Δημοσιεύτηκε September 28, 2009 at 08:12 πμ Δημοσιεύτηκε September 28, 2009 at 08:12 πμ Καλημέρα, έχω την εξής απορία: Αν σε μια κατοικία υπάχει συνιδιοκτησία ενός ζευγαριού, τότε μπορούν να τοποθετηθούν 2 10άρια φωτοβολταϊκά, τα οποία βέβαια θα είναι στο όνομα του ένος και στο όναμα του άλλου. Ευχαριστώ!
stayros Δημοσιεύτηκε September 28, 2009 at 08:16 πμ Δημοσιεύτηκε September 28, 2009 at 08:16 πμ Οχι. 1 Σύστημα ανα οροφή από ότι ξέρω. Αλλιώς στις πολυκατοικίες θα τσακώνονταν ποιος θα πρωτοβάλει...
Speez Δημοσιεύτηκε September 30, 2009 at 06:05 μμ Δημοσιεύτηκε September 30, 2009 at 06:05 μμ Να ρωτήσω σε αυτή την περίπτωση τι ισχύει για τις πολυκατοικίες, μια και μελετώ μια τέτοια περίπτωση για διασυνδεδεμένη εγκατάσταση 10KW σε δώμα υπάρχουσας πολυκατοικίας. Υπάρχει δυνατότητα κοινόχρηστης εγκατάστασης (ίσως με όφελος της διαχείρισης) ή... όποιος ιδιοκτήτης προλάβει?
grassogr Δημοσιεύτηκε October 1, 2009 at 09:28 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2009 at 09:28 πμ Σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα φωτοβολταικα στις στεγες, σε κοινοχρηστο χωρο κτισματος (π.χ. δωμα) επιτρεπεται μονο μια εγκατασταση. Η πρωτη επιλογη ειναι να ειναι στο ονομα του λογαριασμου στον οποιο ερχονται τα κοινοχρηστα (πρεπει ολοι οι ιδικτητες να συμφωνησουν ομοφωνα ή οποιος δεν συμφωνει να πραχωρησει το δικαιωμα του γραπτα). Σε αυτη την περιπτωση, τα εσοδα θα διαχειριζονται απο τον διαχειριστη για το συμφερον ολης της πολυκατοικιας (π.χ. πληρωμη κοινοχρηστων, πετρελαιου κλπ) Η δευτερη επιλογη ειναι να εκμεταλλευτει καποιος ιδικτοτητηςτο δωμα να ειναι στο ονομα του. Τοτε θα πρεπει να του εχουν παραχωρησει ολοι οι ιδικτητες το δικαιωμα του στο δωμα (γραπτα παντα). Σε αυτη την περιπτωση, ο ιδιοκτητες ειναι ο διακιουχος των εσοδων απο την πωληση της ενεργειας. Επισης, δεν σημαινει οτι αν καποιος ιδιοκτητης εχει το δικαιωμα κατα το υψουν στο δωμα οτι μπορει να βαλει φωτοβολταικο συστημα χωρις την γραπτη εγκριση ολων των αλλων ιδικτητων. Δες εδω πληροφοριες: http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.cres.gr%2Fpvcatalog%2FFEK_1079_2009.pdf&ei=9oPESrjKIYWz4QbApbxG&usg=AFQjCNGHypl6pO-8QpeWobIe-ymoDpmm0w
Dimitris! Δημοσιεύτηκε October 7, 2009 at 06:01 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 7, 2009 at 06:01 πμ Καλημερα! Ο εργολαβος που εχει κατασκευασει την πολυκατοικια οπου εχω και εγω το γραφειο μου σε αυτην, επιθυμει να εγκαταστησει φωτοβολταϊκα στη στεγη. Αυτο ειναι εφικτό?Μιας και η πολυκατοικια ειναι μονο γραφεια και μαγαζια. Αν αυτο ειναι δυνατο, πρεπει να παρει τη γραπτη εγκριση των υπολοιπων ιδιοκτητων?? Αν τελικα μπορει να γινει η εγκατασταση, τοτε που θα ερχεται ο λογαριασμος της ΔΕΗ?? Ο ισολογισμος που γινεται θα περναει στο κοινοχρηστο ρευμα?? Τη διαχειρηση των λογαριασμων την εχει αναλαβει γραφειο κοινοχρηστων.
Dimitris! Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 03:37 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 03:37 μμ Κανείς??? Εν ολιγοις εχει σχεση αν η πολυκατοικια εχει γραφεια ή κατοικιες?
lefteriz Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 04:40 μμ Δημοσιεύτηκε October 11, 2009 at 04:40 μμ Αν η ταράτσα/στέγη είναι κοινόχρηστη πρέπει να πάρει έγκριση όλων των ιδιοκτητών. Αν είναι δικιά του (έχει δικαίωμα χρήσης) μπορεί να εγκαταστήσει μόνος του χωρίς να ρωτήσει κανένα (μόνο την πολεοδομία). Ο νόμος λέει ότι "Στην περίπτωση φωτοβολταϊκού συστήματος σε κοινόχρηστο ή κοινόκτητο χώρο κτιρίου, επιτρέπεται η εγκατάσταση ενός και μόνο συστήματος." Δηλαδή γίνεται να εγκατασταθούν άνω του ενός συστήματος ισχύος 10kWp εφόσον δεν είναι σε κοινόχρηστο χώρο (σε διαφορετικά ρολόγια φυσικά). Η εγκατάσταση σε κατοικία απαιτεί την ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα, σε γραφεία όχι. "Δικαίωμα ένταξης στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες και φυσικά ή νομικά πρόσωπα επιτηδευματίες που κατατάσσονται στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα οποία έχουν στην κυριότητα τους το χώρο στον οποίο εγκαθίσταται το φωτοβολταϊκό σύστημα."
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα