acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Καλημερα σας. Θελω να τονισω ενα θεμα, αυτο των μακροστενων οικοπεδων που ο ιδιοκτητης θελει ενα διωροφο επι πυλωτης. Οταν εχουνε ενα οικοπεδο με προσωπο πχ. 8μ, αυτο το πημαδι το ην πως θα το πετυχεις; Οταν κατα Χ βαλεις δυο τοιχεια, τοτε παει σχεδον το μισο προσωπο. Περα απ'αυτο, οι περισσοτερες απο αυτες τις οικοδομες δεν εχουν υπογειο, χανοντας ετσι τις ευεγερτικες ικανοτητες του... Αληθεια, εχει καταλαβει κανεις πως η υπαρξη υπογειου σημαινει την αυξηση του ην κατα 40% περιπου; Η δικη μας η θεση ως μηχανικοι ποια ειναι; Εχουμε χρεος να παλευοθμε να ΜΗΝ γινονται πυλωτες η οχι; Και αυτο το ρημαδι το κρατος ποτε θα αρχισει να προστατευει τοσο τους πολιτες οσο και τους μηχανικους, εστω με το να μην πρημοδοτει τις τεχνικες αναπτυξης μαλακου οροφου; Διοτι οταν η πυλωτη δεν μετραει απο τον ΓΟΚ, ενθαρρυνεται η χρηση της!!! Απο ΕΑΚ ομως αποτρεπεται (εμμεσως πλην σαφως). Ποτε θα αρχισουν ΓΟΚ και ΕΑΚ να μην αλληλοακυρωνονται αλλα να αλληλοσυμπληρωνονται; Ποτε εμεις οι μηχανικοι θα αναλαβουμε την ευθυνη του να προστατευουμε τους πολιτες με το να αποφευγουμε τις κακοτοπιες;
panos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Συμφωνώ σε όλα άλλά μια μικρή παρατήρηση. Το nv δυστυχώς μετρά πάνω απο την στάθμη του υπογείου άρα δυστυχώς και υπόγειο να είχαμε δεν θα άλλαζαν και πολλά στον υπολογισμό του. Τώρα βεβαια όντως τα μακρόστενα οικόπεδα είναι απο τη φύση τους προβληματικά αλλά όταν η πολιτεία πασχίζει να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα και να οικοδομούνται οικόπεδα τυφλά και μη άρτια τι μπορούμε να κάνουμε εμείς πέρα απο το να γινόμαστε οι κακοί της της υπόθεσης??
acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Το nv δυστυχώς μετρά πάνω απο την στάθμη του υπογείου άρα δυστυχώς και υπόγειο να είχαμε δεν θα άλλαζαν και πολλά στον υπολογισμό του. Συναδελφε, να το ξαναδουμε αυτο; Στο λεω διοτι χθες μολις εκανα αυτο το πειραμα. Χωρις υπογειο ην=0,62 με υπογειο ην=0,87... Ναι μετραω απο το μηδεν...
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 panos Και εγώ έχω παρατηρήσει μεγάλες αυξήσεις του nv όταν έχω υπόγειο. Αρκεί κατά την προσομοίωση να δεσμεύουμε τις ελευθερίες κίνησης κατά x και z (Fespa) στους περιμετρικούς κόμβους που απαιτείται. acnt Αν έχεις καταστήματα στο ισόγειο που έχουν τζαμαρία γύρω-γύρω τότε πάλι δεν έχεις μαλακό όροφο; Ο ΕΑΚ δεν σε αποτρέπει απ' το να κάνεις pilotis αλλά σου επιβάλει να πάρεις σοβαρά μέτρα για να αντιμετωπίσεις τις δυσμενείς συνέπειες. Στην περίπτωσή σου θα έκανα μικτά πλαίσια μ' ένα τοίχωμα και ένα στύλο στην διεύθυνση των 8μ. Αν τα τοιχώματα συνδέονται με τοιχώματα και στην άλλη διεύθυνση τότε το μήκος τους περιορίζεται στα 1,30μ από 1,50μ για κάτω των τεσσάρων υπέργειων ορόφων. Συνεπώς το καθαρό άνοιγμα είναι: 8,00 - 1,30(τοίχωμα) - 0,40~0,45(στύλος) - 2*0,04(αντισεισμικός αρμός) = 6,17~6,22μ το οποίο είναι ικανοποιητικό. Αν έχεις τη δυνατότητα θα αποφύγεις να βάλεις τοίχωμα στην πρόσοψη, αν και είναι επιθυμητό, για να έχεις μεγαλύτερο άνοιγμα για τη στάθμευση των αυτοκινήτων.
acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Αν τα τοιχώματα συνδέονται με τοιχώματα και στην άλλη διεύθυνση τότε το μήκος τους περιορίζεται στα 1,30μ από 1,50μ για κάτω των τεσσάρων υπέργειων ορόφων. Απο που πηγαζει αυτο;;; Πες μου εχει πολυ ενδιαφερον!!! Και τα καταστηματα με τζαμαριες ειναι το ιδιο ακριβως (για να μη πω και χειροτερο απο αρχιτεκτονικες απαιτησεις). Το θεμα δεν ειναι μονο τα τοιχεια στην προσοψηαλλα γενικοτερα. Συνηθως στην πυλωτη υπαρχει και ενα δυαρακι... Το θεμα ειναι πως οι αρχιτεκτονικες απαιτησεις μας περιοριζουν τοσο που φτανουμε πολλες φορες στα ακρα και οταν το οικοπεδο ειναι τοσο στενομακρο, η αναγκη για οικονομια χωρου κανει την εξασφαλιση του ην(χ) να πηγαινει...περιπατο. Αρα εχεις την οψη που "καλο ειναι να μην μπουν τοιχεια" για να υπαρχει τοσο προσβαση στην εισοδο-δυαρι ισογειου οσο και απο αυτοκινητο, στην πισω οψη συνηθως υπαρχουν δωματια-κουζινα οποτε και εκει θελουμε ανοιγματα...... Ελεος!!!!
panos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δηλαδή βάζοντας υπόγειο και μετρώντας το nv απο την στάθμη του ισογείου ο λόγος αυξάνεται? Μου κάνει εντύπωση γιατι υπολογστικά το υπόγειο δεν συμμετέχει στις εντάσεις του υπόλοιπου φορέα. Δηλαδή η τεμνουσα που παραλαμβάνουν τα τοιχώματα στη στάθμη 0 είναι μεγαλύτερη όταν τα τοιχώματα προεκτεινονται πχ 3 μέτρα κάτω απο το έδαφος.Ναι Χάρη τοποθετώ πακτώσεις στη βάση για τον υπολογισμό του nv και έπειτα τις ελευθερώνω για συνεχίσω την επίλυση.
acnt Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 panos σαφως και η τεμνουσα ειναι μεγαλυτερη. Το μηκος των τοιχειων μετριεται στο συνολο ολων των οροφων. Οσα περισσοτερα τοιχεια εχεις τοσο μεγαλυτερη τεμνουσα παραλαμβανουν αυτα. Ακομα και ενα ισογειο με επαρκεια ην, εαν παραγεις ακομα ενεν οροφο, το ην θα αυξηθει. Στην περιπτωση υπαρξης υπογειου, τα τοιχεια στην πραξη παραλαμβανουν σεισμικα φορτια και αρα τεμνουσα. Γιατι, λαμβανεις υποψιν στην αναλυση σου τις δεσμαυσεις κομβων μονο για τον υπολογισμο ην;
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Για τη δυνατότητα μείωσης του μήκους των τοιχωμάτων διάβασε ΕΔΩ. Οδηγία ΟΑΣΠ για τοιχώματα.
panos Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Θεωρώ τις βάσεις τους πακτωμένες για να κάνω χρήση των ευεργετικών διατάξεων του ΕΑΚ και στη συνέχεια τα αποδεσμεύω για να λάβω υπόψιν μου το έδαφος θεμελίωσης, τυχούσες μικρομετακινήσεις κ.α. την δεύτερη φορά δηλαδή είμαι πιο κοντά στην πραγματική απόκριση του φορέα.
Χ Επισκέπτης 1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1 , 2008 Όταν έχεις υπόγειο πακτώνεις του κόμβους της οροφής της υπογείου ή της θεμελίωσης όπως και όταν δεν έχεις υπόγειο; Προσωπικά πακτώνω τους κόμβους της θεμελίωσης μόνο όταν για λίγο δεν βγαίνει το nv. Προσομοιώνω όμως το υπόγειο όπως ανέφερα με τοιχώματα υπογείου (δοκούς μεγάλης δυσκαμψίας και δυστένειας) και δεσμεύσεις ελευθεριών κίνησης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα