Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Για μένα αυτό το βιβλίο αποτέλεσε την Βίβλο της AutoLISP και κατεπέκταση για την VisualLISP !

Δημοσιεύτηκε

χεχεχεχε (ή μουχαχαχα που λέει και ο ....πέστονε, ο sundance?)

Μέσα κι εγώ στην autolisp, έχω ανεβάσει και στα downloads μερικά. Πράγματι, με λίγο σχετικά κόπο, είναι ασύλληπτο τι μπορείς να γλυτώσεις από ομοιόμορφες και επαναλαμβανόμενες διεργασίες στο AutoCAD.

Πάρτε για παράδειγμα τη σχεδίαση καννάβου και γραφή συντεταγμένων στις πλευρές του. Χωρίς τη lisp είναι δουλειά 10 λεπτών σχεδόν, ενώ γίνεται σε δευτερόλεπτα με lísp.

Σε μια παλαιότερη δουλειά είχα να διορθώσω δυο-τρία labels στο (ίδιο) πινακάκι που υπήρχε μέσα σε 1200 :!: σχεδιάκια Α3 και να τα τυπώσω σε δυο μέρες για να πληρωθεί ο Ανάδοχος (κι εγώ).

Βάλτε τις εντολές στη σειρά και λέμε:

file,open,zoom,e,zoom,w,ddedit,pan, ξανά ddedit, ξανά pan, ξανά ddedit,...,zoom,e,saveas,πληκτρολόγηση,τέλος. Αυτό 1200 φορές δηλ κάπου 80-100 ανθροποώρες. Με τη lisp οι εντολές ήταν:

file, open, alst (έτσι βάφτισα την εντολή),close. Τουτέστιν τελείωσα σε 2 μέρες ,ανετα, όμορφα (βοήθησε κι η εντολή batchplot βέβαια).

Δημοσιεύτηκε

Νομιζω οτι στην εκδοση 2009 του Αutocad μπορεις να κανεις "εγραφη" μια ακολουθιας εντολων, να δημιουργησεις μια μακροεντολη και να τη χρησιμοποιεις οταν τη χρειαζεσαι..Κατι αντιστοιχο με αυτο που λετε...

Δημοσιεύτηκε

Σε Lisp ή σε VBA ; Διότι αν είναι σε Lisp , τότε μιλάμε για την πρώτη βελτίωση στην Lisp εδώ και μία δεκαετία ! ! !

Δημοσιεύτηκε
Νομιζω οτι στην εκδοση 2009 του Αutocad μπορεις να κανεις "εγραφη" μια ακολουθιας εντολων, να δημιουργησεις μια μακροεντολη και να τη χρησιμοποιεις οταν τη χρειαζεσαι..Κατι αντιστοιχο με αυτο που λετε...

 

Πιθανόν να ειναι η εντολή script η οποία υπάρχει απο προηγούμενες εκδόσεις. Ισως τώρα στο 2009 να ειναι πιο ευκολη.

Δημοσιεύτηκε

Για ενημέρωση αυτών που δεν γνωρίζουν, η Autolisp (απλοποίηση της common lisp) δεν είναι μόνο συρραφή μακροεντολών αλλά μπορεί να επεξεργαστεί τις ιδιότητες των οντοτήτων ενός σχεδίου και, το κυριότερο, να εφαρμόσει λογικούς τελεστές σε ομάδες επιλεγμένων οντοτήτων δημιουργώντας άλλες ομάδες με αλλαγμένα τα χαρακτηριστικά τους. Ενα παράδειγμα απλού κώδικα lisp είναι η ρουτίνα korkth.lsp στα downloads, που διαβάζει τα ανύσματα σε μια lwpolyline, γράφει πινακάκι συντεταγμένων αρχής-τέλους, μήκους ανύσματος, ολικού εμβαδού που περικλείει, γράφει το μήκος ανύσματος με label δυο δεκαδικών και στοίχιση centered-above, σχεδιάζει κυκλάκια στις αρχές και στο τέλος κάθε ανύσματος και, το κυριότερο και δυσκολότερο για μένα, ελληνικούς χαρακτήρες από Α-Ω στοιχισμένα σε κάθε κορυφή της.

Δημοσιεύτηκε

Για καθείστε λιγάκι . Όλο την AutoLISP παινεύετε . Πείτε τίποτα και για την αδελφή της την DCL ! ! ! ! ! ! !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.