st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 14 , 2010 γεια σας ρε παιδια ψαχνω ενα Lisp ετσι ωστε να του δίνω μια polyline και να μου γραφει τον τροπο υπολογισμου του εμβαδου (το θελω για κατι δρομους που τους εχω μετρησει με το οργανο εχω βγαλει πινακα συντεταγμενων αλλα μου λεει ο επιβλεποντας σπασ`τα σε μικροτερα κομματια και γραψε διπλα οτι πχ α*α=α^2 μηπως ξερει κανεις τιποτα γιατι καποια κομματια ειναι τμημα ελειψης και αλλα οτι να`ναι σχημα και ειναι χρονοβορο)
GiorgosKal Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 15 , 2010 Γιατί δεν του δινεις τον αναλυτικο τυπο; Ε = ½ Σxν * (yν+1-yν-1) Αλλιως δωσε ενα παραδειγμα να το καταλαβω καλυτερα. Τι εννοεις αντι α*α = α^2 ;
st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 όχι δεν το ειπα καλα θελει ο ανθρωπος να φαινονται οι πραξεις απο τις οποιες προκυπτει καθε εμβαδον δηλαδη αν τετραγωνο με πλευρα 7 να γραφω 7*7=49τμ αν ειναι τριγωνο ορθογωνιο με πλευρες 5και10 να γραφω (5+10)/2=7,5τμ κλπ ενω εγω εχω πιασει ολη την επιφανεια το εκανα polyline και απο properties εβγαλα οτι Ε=10.000τμ με κορυφες της επιφανειας τις συντεταγμενες του πινακα (και διπλα εχω τον πινακα) και τωρα πρεπει να σπασω την polyline αυτη σε μικροτερες και να δημιουργησω μικροτερα εμβαδα και στο τελος να κανω αθροισμα αλλα ειναι πολυ χρονοβορο να σπασω την polyline και μετα σε καθε κομματι να γραφω απο ποιο τυπο προκυπτει το εμβαδον εχει κανεις καποια ιδεα?
erling Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Και την καμπύλη δηλαδή θα πρέπει να την χωρίσεις σε τρίγωνα ή θα κάνεις ολοκληρώματα (!!!)? Έχεις δώσει συντεταγμένες των κορυφών του πολυγώνου? Αν ναι, βάλε και τον τύπο E=½Σ(Χi + Xi+1)(Ψi - Ψi+1) και είσαι έτοιμος.
gvarth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 θελει ο ανθρωπος να φαινονται οι πραξεις απο τις οποιες προκυπτει καθε εμβαδον δηλαδη αν τετραγωνο με πλευρα 7 να γραφω 7*7=49τμ αν ειναι τριγωνο ορθογωνιο με πλευρες 5και10 να γραφω (5+10)/2=7,5τμ κλπ .... .... .... και τωρα πρεπει να σπασω την polyline αυτη σε μικροτερες και να δημιουργησω μικροτερα εμβαδα και στο τελος να κανω αθροισμα .... .... αλλα ειναι πολυ χρονοβορο να σπασω την polyline και μετα σε καθε κομματι να γραφω απο ποιο τυπο προκυπτει το εμβαδον εχει κανεις καποια ιδεα? Έχω κάποια ιδέα . Πόσο χρόνο έχεις ; Πότε παραδίδεις ;
st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 χρονο?δεν εχω αλλα θα βρω μονο να μην φτασουμε μεχρι την πρωτοχρονια γιατι ερχεται ο καλλικρατης και τρεχα γυρευε μετα
gvarth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Μπορείς να ανεβάσεις κάποιο σχέδιο - παράδειγμα , με τμήμα από την polyline , καθώς και τον πίνακα ώστε να ξεκινήσω κάποιες συγκεκριμένες δοκιμές ; Εναλλακτικά μπορείς να το στείλεις στο [email protected]
st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 τωρα ειμαι σε αλλο PC θα το βρω και θα το στειλω εχεις κατι ετοιμο πιο απλο (δηλαδη εχεις ετοιμο για απλο τετραγωνο) και θα επεκταθεις ή θα το ξεκινησεις απο την αρχη? θα τα πουμε οσο γρηγοροτερα γινεται
gvarth Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 16 , 2010 Υπάρχει κάποια μεθοδολογία η οποία θα πρέπει να δουλέψει με αντικατάσταση αριθμών σε τύπο ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει και ο ελεγκτής μηχανικός εύκολα. Οι αριθμοί που θα συμμετέχουν θα προκύπτουν από τις συντεταγμένες των κορυφών της polyline. Ανά κορυφή θα πηγαίνει η διαδικασία. Δεν είναι το ευκολότερο αλλά θέλω να έχω μπροστά μου συγκεκριμένα στοιχεία και κάποιες ενδεικτικές πράξεις έτοιμες εκ μέρους σου ώστε να ξέρω ότι βαδίζω σε σωστό δρόμο. Σε αναμονή δεδομένων εκ μέρους σου.
st2 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17 , 2010 erling την καμπυλη σου λεει καν`τη οτι κοντινοτερο σε κυκλο (κυκλικο τομεα εννοει) οσο για τον τυπο E=½Σ(Χi + Xi+1)(Ψi - Ψi+1) δεν ειναι εκει το θεμα αυτο το ειπα αλλα μου λεει οτι το θελει στην εξης λογικη με πλευρες και σχηματα μεγαλα ετσι ωστε να κορδελιασει και να επιβεβαιωσει και οχι με συντεταγμενες γιατι δεν εχει οργανο και δεν μπορει να επιβεβαιωσει την ορθοτητα για αυτο στο αρχικο ποστ μου εγραψα οτι ψαχνω ενα Lisp ετσι ωστε να του δίνω μια polyline και να μου γραφει τον τροπο υπολογισμου του εμβαδου δηλαδη εχω ενα τυχαιο τετραγωνο(τυχαιο εννοω χωρις συγκεκριμενες συντεταγμενες) να εχω ενα lisp να το παταω να διαλεγω την πολυλινε και αυτο διπλα να μου γραφει 5*5=25τμ κοκ παρακατω ανεβασα καποιες polyline
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα